1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaars
  4. Bulgaarse recepten
Bulgaarse recepten Meer Bulgaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een feta gerecht bereidt op Shopski-wijze in een typische bulgaars ovenschaaltje met deksel. De naam stamt af van Shop. Maar dit heeft niks te maken  met shop in de zin van winkel. En shoppen is die ook niet. Shoploek is de streek in en rondom Sofia. Een Shop is een bewoner van deze regio. De naam zegt al waar dit gerecht vandaan komt, maar dit is zo populair door het hele land. kan als voor - of hoofdgerecht worden geserveerd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Dit van filodeeg met eieren en feta gemaakt hartig gebak is een familietraditie. Bijna elke Bulgaarse familie heeft een eigen recept. Dit recept is op basis van kant-en-klaar filodeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Bulgaars

Lekker makkelijk en super idee op warme dagen .  Deze =16pxBulgaarse koude komkommersoep is gemaakt met yoghurt, walnoten en dille=16px . Dit is een no-cook, verfrissend zomeraanbod dat ook dikker kan worden achtergelaten en als dip kan dienen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Gehaktworstjes zijn geliefd in de hele Balkan. De Bulgaren hebben hun kebapcheta, de Kroaten hun cevapcici. Het verschil zit voornamelijk in het uiterlijk. Kebapcheta zijn groter/langer en regelmatiger van vorm (vgl fricadel). Trationeel worden ze met 3 stuks tegelijk geserveerd, de kleinere cevapcici gewoonlijk met 5 stuks tegelijk. Gewoonlijk wordt voor kebapcheta half om halfgehakt (runder en varkensgehakt) gebruikt maar lams- en kalfsgehakt of combinaties daarmee komen ook voor.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Kavarma is een van de meest populaire maaltijden in Bulgarije, die buiten het land zelf niet zo bekend is. Deze versie is met varkensvlees, dat in Bulgarije erg populair is, maar kan ook met ander vlees. Pas indien nodig de bereidingstijd aan. De basisbereiding is dat eerst het vlees (in de pan) wordt gebakken en dan in de ovenschaal gaat, daarna hetzelfde met de groenten en als laatste wordt het stoofvocht toegevoegd. Dit is ook weer zo'n gerecht dat je het beste in een dubbele hoeveelheid kunt maken want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Om toch niet elke dag hetzelfde te eten heb ik er de tweede dag weer een iets andere draai aan gegeven. De eerste dag heb ik het geserveerd met gekookte aardappelen en de tweede dag heb ik het als "Guvetche" opgewarmd en in een stenen potje (met deksel) met een plakje feta (Sirene) en een ei erop en dan nog een kwartiertje in de oven gezet. Lekker voor hierbij is een stuk (Turks) brood. TIP: Lekker met Bulgaarse-shopska-salade   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Bulgaars

Ben je dol op koude soepen, zoals gazpacho? En vind je de smaak van tzatziki lekker? Dan vind je tarator, een koude Bulgaarse komkommersoep, vast ook erg smaakvol.  Laat de zomer maar komen...... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Daar zat ik dan met nog een stuk wortel en wat broccoli en een eenzame tomaat. Moest verwerkt worden toch? Omdat ik geregeld nog steeds https://www.smulweb.nl/recepten/lutenitsa de Lutenitsa maak van mijn Bulgaarse body shape instructrice , heb ik altijd wel een pot  gegrilde paprika in de voorraadkast staan.  Zo kwam ik op dit idee. Een paprika roomsaus met knoflook en die eenzame tomaat.  Alhoewel ik nu ook bedenk, dat ik het overschot aan groente ook in een portie lutenitsa had kunnen verwerken.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijk en gezond recept. Ik at het voor het eerst in Bulgarije bij onze familie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Heerlijk gerecht dat zeker zal smaken op een zwoele zomerdag ! Serveer er basmatirijst bij of geroosterd naanbrood. Binnen de 30 minuten zet U een exotische schotel op tafel . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

750 g asperges, schoongemaakt; zout; 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt; 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes; 3 eetl. mayonaise; 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt; versgemalen witte peper; 2 eetl. fijngehakte peterselie; 200 g gemengde sla; 2 eetl, fijngesneden bieslook; evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het recept van deze heerlijke chocoladekoek heb ik van een hele goede kennis uit Oostenrijk waar wij heel veel jaren Zimmer mit Frühstück hadden.Een heel simpel recept. Maar overheerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Vegetarische moussaka met courgette en aardappel en de pittige smaak van Franse Roquefort. Erg, erg lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch
Populaire Bulgaarse kookboeken:
Top