Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaars
  4. Bulgaarse recepten
Bulgaarse recepten Meer Bulgaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Voor een bewezen dienst kreeg ik van mijn Bulgaarse fitness instructrice een potje Lutenitsa. Een spread op basis van tomaat, paprika , aubergine en kruiden. "De Bulgaarse kinderen zijn hier dol op en is het favoriete broodbeleg".zei ze. Elke moeder heeft zo haar eigen versie en dit is de versie van de mama van Yana. Mijn kleindochter vond het ook heel lekker en wat ze zal verrast  zijn, als ze vanavond een potje mag meenemen. In de koelkast en geopend 1- 2  weken  houdbaar. Gesloten en in  gesteriliseerde potjes zelfs maanden. Dit is de snelle versie van het recept. Bulgaarse vrouwen maken het van verse Roma tomaten en roosteren zelf de paprika's en aubergines. Koken dit goedje in enorm grote ketels en wekken dit spul in. Ook heerlijk als dip voor een groentesnack. Beleg er je pizzabodem mee.! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Bulgaars

Lekker als bijgerecht of als warm hapje met dip .  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Snel gemaakt en nog lekker ook !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Ik dacht naar aanleiding van dit , die vulling kan je perfect gebruiken voor die dunne grilburgertjes , ben geen fan van dikke burgers. boel beetje aangepast , wat saus combinaties verzonnen , et voila . varieer met de soorten bollen, en gehakt, up to you . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Met mijn zus praat ik ook regelmatig over eten (hoe kan het ook anders) Zij heeft een Bulgaarse schoondochter en dus een beetje bekend met de Bulgaarse keuken. Zodoende kwam deze Shopska salade een keer ter sprake. Tijd om ook eens een keertje zelf te proberen. Dat de Bulgaarse keuken nauw verwant is aan de Griekse keuken kun je duidelijk terugvinden in de ingrediënten. Ik heb daarom ook gewoon feta kaas gebruikt in plaats van de originele Bulgaarse sirene kaas. Voor de juiste ingrediënten en verhoudingen heb ik even op Internet gekeken en daar kwam ik dit recept tegen. Ik heb de hoeveelheden zelf een klein beetje aangepast. TIP: Als variatie kun je ook geroosterde paprika gebruiken. Neem dan een rode of een gele.   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Bulgaars

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

750 g asperges, schoongemaakt; zout; 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt; 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes; 3 eetl. mayonaise; 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt; versgemalen witte peper; 2 eetl. fijngehakte peterselie; 200 g gemengde sla; 2 eetl, fijngesneden bieslook; evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het recept van deze heerlijke chocoladekoek heb ik van een hele goede kennis uit Oostenrijk waar wij heel veel jaren Zimmer mit Frühstück hadden.Een heel simpel recept. Maar overheerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Vegetarische moussaka met courgette en aardappel en de pittige smaak van Franse Roquefort. Erg, erg lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch
Populaire Bulgaarse kookboeken:
Top