1. Home
  2. Recepten
  3. Buikspek

Buikspek recepten (262)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Buikspek

Dit recept is van van David Chang van restaurant Momofuku in New York.

INGREDIENTEN

1,4 kg buikspek aan een stuk (zonder vel/huid/zwoerd) 4 eetlepels suiker 4 eetlepels zeezout

Bereidingswijze

Meng de suiker en het zout goed door elkaar. Leg het buikspek in een ovenschaal en wrijf het in met het zout/suikermengsel. Dek het af met plastic huishoudfolie en laat het in de koelkast circa 24 uur intrekken. Giet het vocht dat uit het buikspek is vrijgekomen weg en droog het buikspek af met wat keukenpapier. Zet de ovenschaal met de vette kant naar boven in een oven op 230 graden en laat het circa 1 uur (halverwege een keer bedruipen met het eigen vet) hier in staan. Als het uur voorbij is, zet dan de oven op 120 graden en bak het buikspek nog eens 1 uur. Het buikspek moet namelijk mooi en gaar worden, maar het moet ook weer niet uit elkaar gaan vallen. Snijd het Buikspek in plakken van 5x5 cm en 1-1 cm dik.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2014
  •  
  •  > 120 min.

Chinees ovengebakken buikspek

Chinees, met knapperige korst en overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 stuk dik uitgebeend buikspek van 1,8 kg (voor lichter of zwaarder moet jij de specerijen daar volgens aanpassen), 1+1/2 e Sichuan peperkorrels, 1+1/2 t zwarte peperkorrels, 2 volle t Chinees vijfkruidenpoeder, 3 t witte basterdsuiker,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geroosterd buikspek

Nog zo een topper van een recept, naast de gestoomde buikspek (Dongpo) is dit ook een favoriet mede omdat je het warm bij je rijst kunt eten maar ook koud op bv een lotusbroodje (chinees stoombroodje) het is erg lekker met Hoisin saus en super makkelijk te maken, Wel moet je avond vantevoren al beginnen met marineren!!! Vooral het krokante vel is zoooo lekker

INGREDIENTEN

1 kg buikspek, 1 ltr kokend water, Zeezout (grof), 1/2 tl 5 kruidenpoeder (AH), 2 el hoisinsaus, 1 el Shaohsing rijstwijn (bij toko),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geplet buikspek

Kerf het zwoerd in.Smeer de andere kant in met olijfolie en peper zout.Snij de 2 bollen knoflook doormidden en leg de 4 stukken met de snijkant naar boven in een ovenschaal.Flink wat thijm erover.Leg het buikspek met het zwoerd naar boven erop,voeg witte wijn toe.Doe dit in de oven, 1,5 uur 180 graden, bedekt met alufolie.Haal daarna de folie eraf, bedruip het vlees en nogmaals 1,5 uur in de oven. En nu komt de truc,leg het buikspek in een schone schaal, even laten afkoelen, en leg er een andere schaalplaat op met flink wat gewicht (blikken of zo).Nachtje in de koelkast laten rusten. Deglaceer de ovenschaal ( met de knoflook en thijm) met witte wijn voor de saus en zeef het geheel. De volgende dag is het vlees egaal geplet en kan je er mooie vierkantjes van snijden.Doe deze weer in de oven op 250 graden voor zo`n 15 minuten of minder om het zwoerd krokant te maken.Serveer met de heerlijke saus. De foto`s zijn van een site maar het ziet er echt zo uit. Zo mooi,beste buikspek eveâhr

INGREDIENTEN

2 Kg Buikspek, 2 Knoflookbollen, Flinke hand Thijm, Glas Witte wijn, 250 ml kippen bouillon

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Engels
  •  > 120 min.

geroosterd buikspek

Geroosterd Buikspek uit de Chinese keuken!.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 1 stuk 1 1/2 kg. mager buikspek, zonder bot, 1 theel. zout, 3 theel. rode voedsel-kleurstof (eventueel), , voor marinade:, 2 theel. zout, 2 theel. suiker, 1 eetl. gelebonenpasta, 1 eetl. hoisinsaus, 2 theel. lichte sojasaus, 2 theel. vijfkruiden poeder, , voor dipsaus:, donkere sojasaus, hoisinsaus

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boterzacht buikspek

In februari gaat de club van Maarten bomen zagen in de natuur. Het lijkt altijd die dag te sneeuwen of te stormen. Na afloop is er een stamppottenbuffet voor de hongerige magen. Bij dit buffet mag het buikspek niet ontbreken. Vorig jaar riep Maarten: "Maar, we hadden toch buikspek?". Ja schat, dan moet je maar niet met je ogen knipperen. Dus dit jaar maar extra veel gemaakt. Let op: begin een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

1,5 kilo buikspek, zonder zwoerd, 50 gram grof zeezout, 50 gram suiker

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

geroosterde buikspek

INGREDIENTEN

1 3/4 buikspek (of speklap aan een stuk) met zwoerd, 2.5 dl appelazijn, 2 eetlepels honing, paprikapoeder, 2 eetlepels kruidenzout.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Geroosterd buikspek

Dit gerecht kan je het best een dag van te voren bereiden. Je moet geduld hebben, maar na al die uren in oven heb je een heerlijk stukje vlees!!

INGREDIENTEN

1,3kg buikspek aan een stuk, zout en peper, olijfolie, 2 bolletjes knoflook, ongepeld, horizontaal gehalveerd, handvol takjes tijm, een scheut witte wijn, 450ml kippenbouillon

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

erwtensoep met buikspek

INGREDIENTEN

2,5 ltr.water, 600 gr spliterwten, 200 gr vers buikspek, 2 selderijknollen, bosje peterselie en selderij,1 prei wat peper en zout 2 a 3 bouillonblokjes.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

gerookte buikspek

INGREDIENTEN

50 gram zeezout., 1 Theelepel suiker., 1 Theelepel fijngesneden jeneverbes., 1 Theelepel wittepeper., 1 Theelepel zwarte peper., 1 Theelepel suiker., 1 Laurierblad., 1 Teen knoflook., ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  •  
  •  > 120 min.

Crispy buikspek

Erg lekker  langer in de oven dan op video

INGREDIENTEN

Spek

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste buikspek recepten
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Creme van Zuurkool met krokant Buikspek

Lekker apart gerecht, chice variatie op zuurkool met spek

INGREDIENTEN

, VOOR HET BUIKSPEK:, 750 gr. Buikspek, 1 teen knoflook,takje tijm,1 takje rozemarijn,zest van 1 citroen(rasp van schil)peper, zout, ganzenvet(bij poelier), VOOR DE CREME VAN ZUURKOOL:, 1 knolselderij, 75 gr. zuurkool, peper en zout, melk, , ,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Krokant gegaard buikspek met mierikswortel

Een van mijn favoriete eetadressen is Aan de Amstel, een kleine table d`hôte van culinair duizendpoot Yvette van Boven. Een van haar klassiekers is deze droog-gezouten varkensbuik. Een lekkere vette hap, met de friszure mierikswortelsaus als fijn contrast.

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek, aan een stuk, zonder zwoerd, 50 gram grof zeezout, 2 eetlepels venkelzaad, 12 laurierbladeren

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Buikspek uit de oven

Vind buikspek heerlijk. Nu eens met een marinade van piccalilly, honing en olie.

INGREDIENTEN

Buikspek aan het stuk van ongeveer 500gr.,3 el (walnoten)olie,2 el piccalilly, 2 el honing, handje vol rozijnen.2el roomboter.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Dongpo (Chinees gestoomd buikspek)

Dit recept is echt een van mijn favorieten ik ben dan ook gek op spek. Waarschijnlijk heb je het wel eens gegeten in een Chinees restaurant en het is echt super makkelijk om te maken het vergt alleen wat tijd, ook de ingredienten zijn makkelijk te krijgen let wel op dat de buikspek voorzien moet zijn van de zwoerd en dat je sojasaus (lichte en donkere) gebruikt en geen ketjap!!  

INGREDIENTEN

500 gr Buikspek met zwoerd!!, Stuk gember (4 a 5 cm) in dunne plakjes, 1 bosui in stukjes van 3 cm, 2 teentjes gehakte knoflook, 2 el bruine suiker, 2 el lichte sojasaus (te koop bij toko let op kleur is ook gewoon bruin) bv kikoman, 1 el donkere sojasaus, 600 ml lauwwarm water, 1/2 ltr kokend water (gewoon in waterkoker), 80 ml Shaohsing rijstwijn (bij toko), Zonnebloemolie, Maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Buikspek met kruidige saus

INGREDIENTEN

1500 gr buikspek, 7 teentjes knoflook, 150 ml witte azijn, 4 eetl kecap manis, 250 gr palmsuiker, 2 eetl gezouten zwarte bonen, 1 theel peper, 2 salam blaadjes, 2 ster anijs, 4 eetl pinda`s, 2000 ml water,

  • Filippijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  > 120 min.

INDISCH GEKRUID GEROOSTERD BUIKSPEK

Gevonden op pinterest

INGREDIENTEN

1,2 kilo varkens buikspek (aan één stuk), flinke hoeveelheid grof zeezout, 0,5 el knoflookpoeder, 0,5 el gemberpoeder, 1 tl gemalen zwarte peper, 1 tl gemalen kruidnagel, 0,5 el gemalen foelie, zout

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gerookt buikspek met zoete aardappelcrème

Zo kun je een heerlijk recept maken voor bv de feestdagen zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen om iets te vinden wat een ieder lekker vindt, dit is een zalig recept wat ik vanaf nu in mn favoriete recepten bewaar. Mn man is zelf ook slager en heeft er echt van gesmuld... zegt genoeg toch... Het vlees moet wel de dag vantevoren gemarineerd zijn (zie bereiding)

INGREDIENTEN

500 g buikspek, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 3 takjes rozemarijn fijngehakt, 3 el olie, 300 g zoete aardappels, 25 ml slagroom, 10 g fijngesneden bieslook

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Traag gegaard buikspek met ovengroenten

Heb je tijd en zin om uitgebreid te koken? Dan moet je zeker dit traag gegaard buikspek met ovengroenten eens proberen. De moeite meer dan waard! Eerst laten we het spek marineren voor minstens 1 uur ! 

INGREDIENTEN

2 uien, in ringen, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el rozemarijntakjes, fijngehakt, 2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 el fijngehakte salie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2,5 kg buikspek, 100 ml kippenbouillon, olijfolie, fleur de sel, , Voor de groenten:, 1 romanesco, in roosjes, 2 wortelen, in schuine reepjes, 2 pastinaak, in reepjes, 300 g krieltjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Buikspek met appel, pompoenpuree en venkel

Bereiden 1 nacht koelen / 2 a 2½ uur in de oven / 15 min. rusten. Mr Kitchen: `Hoewel dit het goedkoopste deel van het varken is, moet je zo`n stuk vlees tegen- woordig vooraf bij de slager bestellen. Maar dan heb je ook gelijk een goed basisingrediënt met veel maar smaak dan een kotelet. Begin wel een dag van tevoren met dit gerecht.`

INGREDIENTEN

800 g buikspek, 8 teentjes knoflook, 1 el gemalen venkelzaad (natuurwinkel of toko), 4 laurierbladeren, 1 kg flespompoen of oranje biologische pompoen, 1 bosje salie, blaadjes geplukt, 100 ml olijfolie, 1 kg kruimige aardappels, geschild, 3 el boter + 25 g + evt. extra klontjes koude boter, 2 venkelknollen, in dunne plakken, 1 el tijmblaadjes, ½ citroen, in plakjes + wat sap, 1 el gepelde pistachenoten, 2 goudrenetten, 200 ml fino sherry, 25 g suiker

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

broodje buikspek met jus

Super broodje , met alles erop en eraan qua smaak, bite en snelheid.

INGREDIENTEN

2 pakken hoevenaar buikspek ( ah ), half pakje blue band, 1 tl knoflookpasta, 1 el gesnipperde bosui, 2 tijgerbollen, 2 el piccally,

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Geroosterd buikspek / roast pork

Geroosterd buikspek, met Paksoi en quinoa

INGREDIENTEN

4 ons buikspek met zwoerd, aan een stuk., 5 tenen knoflook., kopje zout., 5 kruidenpoeder., , voor de paksoi:, 500 gram mini paksoi / 1 ons per persoon, 1 verse rode peper, 1 ui, 1/2 prei, Een paar plakjes verse laos, Wat verse gember of gemberpoeder, Oestersaus, Olie, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Langzaam geroosterd buikspek met venkel

Idee voor kerst? Makkelijk te bereiden, meeste werk doet de oven, en smelt in je mond.

INGREDIENTEN

1 kg goede buikspek met zwoerd, handje verse rozemarijn, fijngehakt, 6 teentjes knoflook, 6 sjalotten, gehalveerd, 1 venkel, in dunne plakken, 3 tl venkelzaad, 2 tl grof zeezout, olijfolie, 300 ml droge witte wijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Buikspek in Aziatische saus

Boterzachte buikspek.

INGREDIENTEN

500 g buikspek met vel en uitgebeend, , 3 cm gember in plakjes, 3 teentjes knoflook, geplet, 1 rode chili, in lengte gehalveerd, 1 steranijs, 5 ml Chinese 5-kruiden, 75 ml bruine suiker, 150 ml Chinese Shaoxing wijn of vervangen door droge sherry, water (zodat vlees 3/4 onder staat), 75 ml oestersaus

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Magic Adobo met buikspek

Van een Filipijnse kok geleerd

INGREDIENTEN

* 500 Gr Buikspek in blokken gesneden, * 5 tenen knoflook, * 3 sjalotten (1 grote ui), * 1/2 kopje soya saus, * 1/2 kopje rode of witte wijnazijn, * 4 laurier blaadjes, * 2 EL bruine suiker, * 1 TL zwarte peperkorrels, * 3 EL arachide olie

  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2017
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Uitgebakken buikspek met watermeloen en inktvis

Een salade met een Oosters tintje. Een combinatie van knapperig en zoet, met de frisse watermeloen en ziltige buikspek.

INGREDIENTEN

200 gram vers doorregen spek, 8 pijlstaart inktvissen, schoon, 1/2 zoete ui, in halve ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 stronken witlofbladeren, doormidden gesneden, 1 middelgrote watermeloen, in blokjes gesneden zonder schil, 1 theelepel piri piri, 1 theelepel Ras El Hanout, 1 theelepel sojasaus, 1 bos watercress, Peper uit de molen,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tiroler buikspek gerookt

Heerlijk gerookt buikspek voor bij zuurkool of dun gesneden op brood.

INGREDIENTEN

1 kg buikspekVoor de marinade, 10 pimentkorrels, 30 zwarte peperkorrels, 4 g gedroogde marjoraan, 3 laurierblaadjes, 18 jeneverbessen, 4 tenen knoflook, 60 g kleurzout*, 40 g grof zeezout, 300 ml Calvados (appelcognac)

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Buikspek op de barbecue

INGREDIENTEN

700 gr varkensbuikspek - 2.5 cm gemberwortel - ? dl teriyakimarinade - 1 el sojasaus - 4 el honing - 2 el chilisaus - 2 tl sesamolie - 1 teen knoflook, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  •  
  •  0-10 min.

Gelakt buikspek met zomersla

Top BBQ hoofdgerecht met een zomersla en BBQ mayonaise ( zie recept op de site)

INGREDIENTEN

1,5 kg gekookt of gesmoord buikspek, Voor de laksaus:, 600 ml kalfsfond, 1 teentje look, fijngesneden, 0,5 stengel citroengras, geplet, 5 fijne plakjes verse gember, 1 el honing, 80 ml soyasaus, 100 ml tomatenketchup, 2 el rode wijnazijn, , Voor de salade:, 1 kropsla, 100 gr rucola, 1 kl mosterd, 1 el rode wijnazijn, 200 ml olijfolie, 2 el walnotenolie, 2 el geroosterde pijnboompitten, grof gehakt, 0,5 sjalot, fijngesnipperd, 1 teentje look, gepureerd, 3 st ansjovis, fijngesneden, 0,5 limoen, het sap, 1 el fijngesneden peterselie, , Voor de croutons:, 1 teentje look, fijngesnipperd, 1 flinke klont boter, 3 sneden witbrood, zonder korsten, versgemalen zwarte peper - zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Krokante buikspek met ananas van de BBQ

Een heerlijk recept voor buikspek van de BBQ

INGREDIENTEN

- 1 kg buikspek met zwoerd, - 100 g keukenzout, - Plantaardige olie, - 1 verse ananas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpotje van varkenswangen met buikspek en bruin bier

Overh(eerlijk)e varkenswangentjes met buikspek in een machtige saus, puur Vlaamse kost !

INGREDIENTEN

1,2 kg varkenswangen, 200 g buikspek, 1 bussel witte raapjes, 1 busselgele raapjes, 500 g vastkokende aardappelen, 750 ml donker trappistenbier (bv. westmalle), 2 uien, 1 bol knoflook (+ 1 teentje), 8 stengels bladpeterselie, 8 tijm takjes, 3 blaadjes laurier, steranijs 3 stukjes, kruidnagels 2, jeneverbessen 4, mosterd 2 el, bloem 2 el, boter, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Buikspek met puree van fetakaas en rode biet

INGREDIENTEN

Voor het spek:, een stuk rauw buikspek van 600 gr, 30 g zout, 1 l water, 1 wortel, 1 ui, 1 laurierblaadje, verder:, 600 g aardappelen, 3 dl melk, 3 eetlepels boter, 200 g fetakaas, 4 rode bieten, 1 grote sjalot (fijngesnipperd), peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpotje van varkenswangen met buikspek en bruin bier

Super lekker stoofpotje van varkenswangentjes...zo hebt U ze nog nooit gegeten ! 

INGREDIENTEN

1,2 kg varkenswangen, 200 g buikspek, 1 bussel rapen (witte), 1 bussel rapen (gele), 500 g vastkokende aardappelen, 75 cl donker trappistenbier (bv. westmalle)750 ml, 2 uien, 1 bol knoflook (+ 1 teentje), 8 stengels bladpeterselie, 8 tijm takjes, 3 laurier blaadjes, 3 stukjes steranijs, 2 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 2 el mosterd, 2 el bloem, boter, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Krokante buikspek met ananas van de Cadac Skottel

Een heerlijk recept voor de Cadac Skottel. Gebruik de bbq rooster op de Cadac Skottel voor dit recept. 

INGREDIENTEN

- 1 kg buikspek met zwoerd, - 100 g keukenzout, - Plantaardige olie, - 1 verse ananas, - Five Spice kruiden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oosters buikspek op lage temperatuur gegaard

Snijd het spek in vieren, verdeel over de borden samen met de rijstnoedels en de gewokte groenten en je gasten zullen naar meer vragen, bijzonder lekker ! 

INGREDIENTEN

1 dik stuk buikspek van 2 kg, zonder zwoerd, 3 el honing, 1 klontje boter, 1 paksoi, 100 gr sojascheuten, 30 gr Chinese rijstnoedels, 1 rood chilipepertje, arachideolie, , Kruidenmengsel:, 1 el foliepoeder, 1 el gemalen peper, 1 el vijfkruidenpoeder, 4 teentjes look, fijngesnipperd, 4 takjes tijm, fijngesnipperd, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 2 el zout, 1 el suiker

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Geroosterd buikspek met babi pangang saus à la Moi

Ik heb mijn eigen recept gemaakt nav verschillende recepten en nav wat ik nog thuis had. Mijn gezin vindt dit recept erg lekker!

INGREDIENTEN

1kg buikspek diverse kruiden ( zie recept)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

PAPA'S SPEKSPIES

Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben.

INGREDIENTEN

1 stuk mager buikspek van ca. 500 gram - 10 eetlepels ketjap manis - 2 theelepels sambal oelek - 50 gram basterdsuiker - 4 eetlepels rietsuikerstroop - 4 eetlepels honing -5 tenen knoflook - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel tabascosaus - 1 theelepel pili pilipoeder - 1 ui - zwarte peper uit de molen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeeuws spek langzaam gegaard (slowcooking!)

Iedereen kent wel het Zeeuwse spek, dun gesneden plakjes voor op brood. Je kunt het ook zelf maken, vreselijk lekker warm en koud. Dus als je een keer wilt scoren en niks te doen hebt dan is dit wat lekkers.

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek, 8 gram zwarte peper, 20 gram zeezout, 20 gram kristalsuiker, 1 t kurkuma, 2 el mosterd, Paar gekneusde jeneverbessen, 4 el olijfolie

  • Regionaal Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2012
  • Regionaal Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Echte ouderwetse Goed Gevulde Stevige Snert van het drentse

Een lekkere soep voor de koude dagen.

INGREDIENTEN

4 blokjes Runder of kippe boullion ( of zie volgende regel), 1 liter kant en klare boullion uit pak of flesjes, 1 pakje groente of kippesoep, 1 alles alle vlees van t varken is geschikt voor een goed, pot snert zie lijst hier onder., 2 Dikke vlees ribben of krabbetjes, 1 stuk Buikspek of stuk Gerookt Spek, 1 verse Varkensstaart, 1 verse dikke Hamschijven met zwoerd, 1 verse Varkenspoten, 2 verse Hamlappen, 1 verse Worst, 1 kilo Spliterwten op 5 liter water, 3 dikke Aardappelen, 3 dikke Uien, 1 pak verse erwtensoep groenten of 2 verse preien, 1 a 2 eetlepels Zee zout naar smaak, 1a2 eetlepels Gehakt kruiden, 3 theel. kruidnagelpoeder of 5 kruidnagels, 4 Laurierbladen, 2,1 verse,pakje rookworsten in dunne zeer plakjes gesneden,Roggebrood of Stokbrood

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste buikspek recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top