Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Buffet

Buffet recepten (531) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tzatziki

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

buffet

Diverse ideetjes voor een geslaagd buffet. Leuk om familie of vrienden hiereens mee te verrassen.

INGREDIENTEN

Stokbrood, toast, diverse salades zoals bv huzarensalade, eiersalade, zalmsalade en fruitsalade, hartige taart, diverse soorten vis bv zoute haring (natuurlijk met ui en roggebrood) en garnalen, gehakt, kipfilet, satesaus en diverse soorten kaas als brie en notenkoos.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  •  
  •  30-60 min.

buffet

INGREDIENTEN

8 ronde broodjes1 olijf1 stukje rode uibeleg voor de broodjes bv. sla, tomaten, vleeswaren, tonijn, slaatjes, komkomer, kaas enz....boter of mayonaise om de broodjes te besmeren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

buffet

INGREDIENTEN

O.a vlees

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Buffet

Warm/koud

INGREDIENTEN

Vis,vlees,groenten,kruiden etc.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

pannenkoek buffet

Heerlijk buffet met verschillende gevulde pannenkoeken........

INGREDIENTEN

Voor de "naturel" pannenkoek, - 1 ei, - 4 dl melk, - 200 gram bloem, , voor de volkoren pannenkoek, - 1 ei, - 200 gram volkoren tarwemeel, - 4 dl melk, , voor de boekweitpannenkoek, - 1 1/2 ei, - 175 gram boekweitmeel, - 4 dl haverdrank (of melk),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Biologisch
  •  60-120 min.

Buffet timbaaltjes

Deze buffet hapjes kan je zowel koud of warm serveren

INGREDIENTEN

-250 g gemengd gehakt, -1 ui (fijn gesnipperd), -50 g champignons (fijn gehakt), -1 el fijngehakte peterselie, -2 eierdooiers, -1 el room, -zout, peper, snufje paprikapoeder, -2 eiwitten, -boter om in te vetten, -1 el tomatenketchup, -fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Country-hapjes buffet

5 soorten hapjes die je kunt serveren als je bv in de zomer een tuinfeest geeft. Binnenshuis smaken ze natuurlijk ook heel erg lekker :-))

INGREDIENTEN

* 2 plakjes brood, * 4 plakjes varkensrollade, * 1 theelepel pesto, * 40 gram hazelnoten ********, * 40 gram tortillachips, * 25 gram geraspte kaas ********, * 1 prei, * 50 gram achter-ham, * 1 eetlepel peterselie, * 1 eetlepel zure room ********, * 40 gram roomkaas, * 2 plakjes Parma-ham, * 1 eetlepel hazelnoten, * 1/2 eetlepel munt, * 1/2 eetlepel bladselderij, * 4 plakjes rundertong ********, * 4 deciliter tomatientje, * 2 eetlepels bieslook, * 2 eetlepels bleekselderij ********, * zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verjaardags Buffet

Dit is een leuk en lekker buffet wat echt heelleuk is om op je dressoir uit te stallen met allerlei leuke lekkere hapjes. het volstaat als avondmaal en je gasten zullen zeer onder de indruk zijn van je kookkunsten, terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is. Het buffet bestaat uit: Garnalen kroketjes viskroketjes kaaskroketjes groentekroketjes (het is de bedoeling dat het mini kroketjes zijn he... van ieder 1 per persoon of 2 voor de vreetzakjes gevulde champignons met honing-geitenkaas en walnoot hete kipstukjes gepaneerd in gemalen pinda`s kleine gekruide gehaktballetjes in tomatensaus gevulde olijven (van de turkse winkel) wat gerookte amandelen knapperige verse aardappel snack met kruiden plakken stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie onder de grill gevulde kerrie eieren lekkere salade met wat geitenkaas, cherrytomaat komkommer lenteui en pijnboompitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  •  
  •  > 120 min.

buffet brood

INGREDIENTEN

Voor 8-10 stuks, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 grote aubergine, in dunne plakjes, zout, peper, 5 eetlepels olijfolie, 3 artisjokbodems (blik, uitgelekt), in dunne plakjes, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 100 gr mortadella (of salami), in dunne reepjes, 100 gr zwarte olijven, onpit, in stukjes, 100 gr emmenthaler, grof geraspt, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 groot rond (Turks) brood van 20-24 cm doorsnede (wit of bruin, met sesamzaadjes), 1 krop sla,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  •  
  •  20-30 min.

Koude Pastasalade

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Oud en nieuw buffet.

Als iedereen een gerecht meebrengt, staat binnen een mum van tijd een feestelijk buffet op tafel. Al die hapjes bij elkaar vormen een veelzijdig buffet,met voor elk wat wils.

INGREDIENTEN

Surimi muffins., , Bonendip met walnootolie., , Gegratineerde mosselen., , Romaatjes met katenspekmousse., , Garnalen in romige paprikasaus., , Kruidige appelbeignets met geitenkaas., , Tomatenbrood met geitenbrie.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Grieks Vega buffet

Een snel te bereiden buffet voor een feestje, altijd lekker!

INGREDIENTEN

Olijfolie, Rode paprika, Diepvrieserwten, Diepvries sperziebonen, Uien, 2 tenen knoflook vers, 2 verpakkingen Tomato frito, 3/4 blikken reuzenbonen Bonduel, Lassie Toverrijst, Zakje Griekse kruiden, Gedroogde oregano, Eetlepel citroensap, Handje peterselie, Tuinkruidenbouillonblokje, Bladerdeeg, Plak echte fetakaas, kilo hardkokers, Komkommer, Biologisch ei, Scheutje koffiemelk, 2 schaaltjes vegetarische balletjes Vivera of Jumbo (AH balletjes zijn net sponzen), , Lekker voor erbij: olijven, Turks brood, knoflooksaus en tzaziki, jalapeno pepers.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Grieks
  •  60-120 min.

Culinaire KIPPENLEVERPATE bij een prachtig buffet

Mag niet ontbreken bij een culinair buffet

INGREDIENTEN

4 el boter 350 gr kippenlevers 4 el medium dry sherry 1 ui, gesnipperd 25 gr roomkaas 1-2 el citroensap 2 hardgekookte eieren, fijngehakt ? kop geklaarde boter zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Luxe buffet van gebak en kleine lekkernijen

Allemaal lekkere en makkelijke dingen om zelf te maken. Kies wat je leuk vindt!

INGREDIENTEN

Zomerse vlaaitjes met banketbakkersroom en vers fruit, , Soesjes gedompeld in witte yoghurtchocolade met aardbeien, , De enige echte appeltaart met geklopte slagroom, , Fruitspiesjes van mango, kiwi en framboos, , Aardbeien gedompeld in 72% pure chocolade, , Scones met homemade clotted cream en vruchtenjam, , Kersenflapjes met slagroom en poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een Zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken!!

Ziet er geweldig uit! Smaakt bijzonder lekker!! Kan je van te voren invriezen!! Dus PERFECT voor een groot buffet! (EN ABSOLUUT NIET TE DUUR!!!!)

INGREDIENTEN

1 groot blik zalm 5 blaadjes gelatine 4 el mayonaise 1 bekertje creme fraiche 1 el tomatenpuree 1 el citroensap 1 tl suiker halve dl droge witte wijn 3 el fijngehakte dikke zout en peper < tabasco.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Buffet vol lekker, zoet en hartig Finger Food

65e verjaardag van een kennis. Iedereen zat te smullen!

INGREDIENTEN

Kaas & Bacon Twisters, , Bruschetta van tomaten, , Hartige geitenkaas flapjes met gekarameliseerde ui, , Kersenflapjes, , Fruitspiesjes van mango, kiwi en aardbei, , Tzatziki met stengels naar keuze, , Gevulde eitjes 'Maaike Maakt Style', , Beste appeltaart van Brabant en omstreken, , Boeren sandwiches met geitenkaas en chutney, , Carrot Cake met een luxe topping, , Tompoesjes en soesjes (cheat - zelf gekocht)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Eiersalade

Lekker op stokbrood. Past goed op een buffet.

INGREDIENTEN

5 eieren, klein sjalotje (of een halfje), mayonaise, 1/2 theelepel mosterd, zout, peper, kerriepoeder, scheutje koffieroom, 1 eetlepel (gedroogde) bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Telor ketjap eieren in ketjap

Voor bij een oosterse tafel en of buffet

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 tomaat, 6 eieren, 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 1 eetl. sambal_trassi of oelek, 1/2 theel gemberpoeder, 1 theel. gula_djawa (Javaanse suiker), of 1 eetl. bruine suiker, 4 eetl. ketjap_manis, snufje zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

Dit is geen gewone kruidenboter, dit is super kruidenboter met een ster. Er zijn diverse restaurants die ze zo presenteren. Ik was onlangs jarig en heb voor iedereen vele hapjes gemaakt er was van alles. Deze is heel universeel, je kan er van alles mee doen. Bak er je biefstukje in, vul er paddenstoelen mee op, leg op de entrecote, bak er je lamskoteletten in, smeer op broodjes, bak er vis of krielaardappel in of vul er grote aardappels mee. Proef zelf maar.

INGREDIENTEN

De kruiden:, , 2 el verse peterselie, 1 el verse basilicum, 1 el salie, 1 el verse tijm, 1 el verse bieslook, , Marinade:, , 2 teentjes knoflook, 1 el vers geperst citroensap, 1 tl citroen zest (schil), Snufje vers gemalen zwarte peper, 1 tl zeezout, halve tl worcestersaus, , 500 gr ongezouten roomboter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tonijn pasta ovenschotel

Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

Dit is een hartige taart die in een handomdraai is gemaakt. Erg simpel maar wel lekker. Ik heb voor het gemak gewoon kant en klare plakjes deeg gebruikt. Door de verse groenten die je gebruikt krijg je toch voldoende vitaminen binnen. Je kunt het als hoofdgerecht eten maar ook op een buffet of bij een brunch is dit een leuk gerecht. En blijft er alsnog iets over, geen probleem want ook koud is dit een heel lekker hapje.

INGREDIENTEN

2 st prei, 8 tomaatjes, 2 uien, 200 gram gekookte ham (in reepjes), 2 bollen mozzarella, 4 eieren, 200 ml cre fraiche, 1 rol bladerdeeg, of 7 plakjes, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 500 g gehakt, 1 ui, geraspt, 2 el bladpeterselie, fijngesneden, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl gemalen kardemom, , Voor de saus:, , 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geraspt, 2 tl geraspte verse gember, 2 el kurkuma, 2 el citroensap, handje gehakte koriander, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2015
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht. Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast.

INGREDIENTEN

1 citroen - 750 gram kleine aardappeltjes (voorgekookte krieltjes) - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 2 eetlepels boter - 50 gram groene olijven zonder pit - 2 theelepels tijm

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade van oma

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.  

INGREDIENTEN

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

prei-kaastaart

Ook ideaal voor een vegetarisch buffet! De taart kan tevoren klaargemaakt worden en kan heel goed koud gegeten worden.

INGREDIENTEN

700 g prei, 200 g Leerdammer kaas, 50 g boter, 1/2 eetl. milde kerriepoeder, 4 eieren, 125 g magere kwark, 1 eetl. bouillonpoeder, 150 g bloem, 75 g rozijnen, peper, 2 eetl. paneermeel, 3 eetl. geroosterd sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

worteltjestaart

Heerlijke hartige taart, kan als hoofdgerecht maar ook bij een buffet

INGREDIENTEN

250 gr. rundergehakt, 125 gr. reepjes ontbijtspek, bladerdeeg op rol, 250 gr. worteltjes, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 3 lente-uitjes, 3 eieren, 125 gr. kruiden roomkaas, 1/8 l. room, evt. zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 400 gr gerookte Noorse zalmsnippers, Zeezout, Zwarte peper, 3 el roomkaas, 3 el crème fraîche, 2 el ananasblokjes, fijn (blik), 1 el gesnipperde peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pikante Scampi`s in knoflookboter

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje.

INGREDIENTEN

400 gr gepelde scampi`s, 6 teentjes knoflook (geperst), 1 sjalot (fijngehakt), Zeezout, Zwarte peper, 3 e roomboter, Citroensap, 3 e droge sherry, 1 e gehakte verse peterselie, 1 e gehakte verse dille

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen., 300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Duits
  •  30-60 min.

Kip TV Sticks

Ik verveelde me en heb dus vanmiddag met kip gespeeld. Erg leuk als borrelhapje (Tapas) of tussendoortje, snack of bij een buffet. Past prima bij de komende pasen. Erg lekker en makkelijk en eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

1 kg tv sticks, borstvleugels. Bij voorkeur biologisch., 2 el gladde franse mosterd, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 mespunt kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kurkumapoeder, Zout, Zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chinese gehaktballetjes in een pittige zoete saus

Dit recept is heel lang een favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt. Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel voor een Aziatisch buffet voor onze kegelvrienden. Ze vielen heel erg in de smaak.  Het recept voor de saus vond ik destijds in een heel oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch. Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

Vlees:, 600 gram (gemengd) gehakt, peper, zout, 1 losgeklopt ei, 2 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak), 2 + 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels zonnebloemolie, , Saus:, 3 grote uien (gepeld en in stukken gesneden), 4 eetlepels tomatenketchup, 1volle eetlepel chilisaus, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 4 eetlepels witte natuurazijn, 1 bouillontablet (kippenbouillon of runderbouillon), 1 dl water, 1 eetlepel worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indisch Gehaktbrood

Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top