Italiaanse salade met mozzarella en parmaham
We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.
Ingrediënten 4 personen
2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamicoBereidingswijze
Snij de mozzarella in repen.Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.Rooster de walnoten in een droge Koekenpan.Snij de plakken ham in vieren.Verdeel de sla over de borden.Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.Rol de mozzarella in de parmaham. Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.Leg de rolletjes op de sla op het bord. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord. Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.Verdeel de overgebleven marinade over de salade.Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.