Pasta carbonara
Hier mijn interpretatie van een heerlijke pasta carbonara. Ik maak hem het liefst met zelf gemaakte verse pasta. Maar je kunt ook verse pasta kopen in de supermarkt of als je met wat minder budget kookt spaghetti gebruiken.
Ingrediënten 4 personen
300 a 350 gram (verse) pasta, 2 eierdooiers, 250 gram spekreepjes, 2 sjalotjes fijngesneden , 2 teentjes knoflook, 4 el fijngesneden peterselie , 100 gr. geraspte parmezaan , vers gemalen peper en zout naar smaakVoorbereiding
Maak indien je verse pasta gebruik je deeg op tijd zodat hij een tijd kan rusten in de koelkast. Het deeg zal hierdoor makkelijker te verwerken zijn.
Bereidingswijze
-Kook de pasta al dente. -Meng de eierdooiers met de kaas en voeg een beetje water toe totdat je een soort papje hebt. -Bak de spekjes met de sjalotjes en knoflook op laag vuur en voeg als laatste de peterselie toe. -Giet de pasta af -Voeg de spekjes, sjalotjes, knoflook en peterselie toe aan de pasta. -Voeg als laatste het ei en kaas mengsel toe (doe dit bij voorkeur in een kom. Doe je dit in de pan dan heb je kans dat de ei omslaat in een roer ei en dat willen we niet.) Als alles er door heen zit gelijk warm serveren en smullen maar ! Eet smakelijk