Brabantse worstenbroodjes
Recept van Sjef de Bie (vroeger bakker in Uden).
Ingrediënten
Voor 24 worstenbroodjes:, 2 pond h.o.h. gehakt, 600 gram Koopmans kristal-bloem, 75 gr boter op kamertemp., 10 gr (=dessertlepel) zout, 15 gr (=eetl) suiker, 2 zakjes Koopmans gist, 4 dl. melk, ei, gehaktkruiden, 2 beschuiten.Voorbereiding
Bloem, boter, suiker, gist door elkaar roeren, dan melk met beetjes erdoor. Ongeveer 15 minuten mixen met deeghaken en op het laatst zout erdoor doen. Nog even mixen. Doek erover en 10 minuten laten rijzen. Gehakt kruiden, 2/3 van losgeklopt ei en 2 verkruimelde beschuiten erdoor mengen. Daar 24 worstjes van draaien. Oven voorverwarmen op 225 graden/stand 5-6. Bakpapier op bakplaat leggen.
Bereidingswijze
Na het rijzen deeg lang maken en hier 24 bolletjes van maken. Weer even laten rijzen. Bolletjes deeg uitrollen en worstjes erin rollen. Worstenbroodjes op bakplaat leggen nog 20 minuten laten rijzen. Dan worstenbroodjes met losgeklopt ei bestrijken en ongeveer 25 minuten in het midden van de oven bakken.