Clubsandwiches 6 variatie
6 variatie voor een gezonde snelle hap …
Ingrediënten
Gerookte zalm sandwich, boter, bieslook in kleine stukjes geknipt, plakjes gerookte zalm, mascarpone kaas, dille, (volkoren)brood, , Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Rooster het brood., Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood. , , , , Zalm sandwiches, 1 blikje zalm, uitgelekt en schoongemaakt., 4 el mayonaise, zout en peper, dille, sla, brood naar keuze, boter , , , Vermeng de zalm met mayonaise, zout en peper., Roosterhet brood. Leg er wat sla op daarop het zalmmengsel en wat dille. Bedekken met brood. , , Je kan de zalm vervangen door tonijn of garnalen. Je kan naar smaak wat komkommer of radijs toevoegen., , , Kip kerrie sandwich, 6 plakken kipfilets, 50 g gehakte walnoten, 4 stelen selderij, zout, 3 el mayonaise, kerriepoeder, boter, 16 sneetjes brood naar keuze, , Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten. , , Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Rooster het brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden. , , , , , Komkommer sandwich, , 1 komkommer, 2 tomaten, 4 el roomkaas, zout, 1 el azijn, dragon, kervel, waterkers (naar keuze), volkorenbrood 12 sneden, , Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkelen met azijn en 1 uur laten rusten. Uit laten lekken. Snij de tomaat in dunne plakken. Vermeng roomkaas met dragon en kervel., Roosterde broodjes, Besmeer de boterhammen met het roomkaasmengsel. Verdeel op de helft van het brood de komkommer, tomaat. Afdekken met de rest van het brood. De korsten eraf snijden en diagonaal snijden. Evt. garneren met waterkers., , , , , , Peer walnoot sandwiches, , 1 bakje roomkaas, blauwschimmelkaas, verkruimeld, 100 g gehakte walnoten, 1 blik peren op sap (uitgelekt) of, verse peer naar keuze, plakken ham, brood., , , Vermeng de roomkaas met de blauwschimmelkaas en walnoten. Rooster de broodjes en, besmeer de helft van het brood met het mengsel. Leeg daarop een plak ham en schijven peer. Dek het af met de andere helft van het brood.