Kaneelbroodjes
Deze overheerlijke cinnamon rolls doen het goed bij iedere brunch. Je maakt zelf een brooddeeg voor een extra lekker resultaat. Top de kaneelbroodjes af met een glazuur voor een sticky effect.
Ingrediënten 12 recipe.people
DEEG, 1 zakje gedroogde gist, 125 ml warme melk, 50 g suiker, 90 g boter, gesmolten, 1 ei, 1 tl fijn zout, 525-600 g bloem + extra plantaardige olie, , VULLING, 125 g boter, gesmolten, 150 g suiker, 2 el kaneel, , GLAZUUR, 250 g poedersuiker, 4 el boter, 1 tl vanille-extractBereidingswijze
1. Los gist op in 125 milliliter warm water en zet 5 minuten apart.2. Meng melk, suiker, gesmolten boter, ei en zout in een grote kom. Roer er de helft van bloem doorheen, gevolgd door het gistmengsel en resterende bloem. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak in 5-10 minuten tot een glad, elastisch deeg.3. Vet een kom in met wat olie, vorm het deeg tot een bal en leg die in de kom. Dek af en laat in 1-1,5 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.4. Kneed deeg door en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit to een lap van circa 25 x 35 centimeter. Bestrijk voor de vulling de deeglap royaal met gesmolten boter. Meng suiker met kaneel en strooi over de deeglap. Rol het deeg vanaf een van de lange kanten op en snijd de rol in 12 gelijke stukken.5. Leg de kaneelbroodjes plat in het blik of de blikken. Dek af met een schone theedoek en laat 45 minuten rijzen tot de broodjes in volume verdubbeld zijn. 6. Verwarm de oven voor op 180 ºC.7. Bak de broodjes in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen in het blik.8. Meng intussen voor het glazuur poedersuiker, boter en vanille-extract met 3 eetlepels water. Is het glazuur te dik, voeg dan nog 1-2 eetlepels water toe. Lepel het glazuur over de broodjes.