- Eigen recept
Big mac
Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.
Voor 4-5 burgers -400g 100% rundvlees -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes) -mayonaise -ketchup -mosterd -pot zoete piccalilly -pot augurken -ui -ijsbergsla -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper) -witte azijn of natuurazijn -zout, peper, suiker
Snipper een halve ui en 3 augurken liefst in een Blender, houd de ingredienten apart. De saus is belangrijk en luistert heel nauw proef vaak. Meng 2 eetlepels mayo met 1/2 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd en ong 1 eetlepel piccalilly. Voeg 1 eetlepel (afgestreken) ui en augurk (gesnipperd) toe. Voeg een snufje zout toe en een 1,5 theelepel suiker. Voeg tenslotte een paar druppels azijn toe. Meng alles goed en proef regelmatig. Te zuur? meer suiker en piccalilly, voorzichtig met ketchup. Te zoet? iets meer azijn en/of zout, voorzichtig met mayo en mosterd. Probeer te voorkomen dat de saus naar mayo smaakt. Ik voeg meestal ook nog een klein beetje belgische mayo toe maar is niet noodzakelijk. De piccalilly smaakt als het goed is al enigszins naar de echte saus. Doe de saus in de koelkast en laat rusten. Snijd de hamburger broodjes zodat je ook een middendeel overhoud. Je kunt ook een onderkant van een 2e broodje gebruiken, maar dan heb je iets teveel brood `in` je burger en houdt een bovenkant over. Snijd de sla in korte reepjes. Snipper de rest van de ui (ditmaal iets minder fijn). Snijd een paar plakjes augurk. Haal het vlees uit de vriezer. Bak de burgers in voldoende olie aan beide kanten op hoog vuur gaar. Omdat ze zo dun zijn duurt dit hooguit 3 minuten. Bestrooi met een heel klein beetje zout en (fijne)peper. Dep de burgers droog op wat keukenpapier (gebruik geen vette burgers) Grill alle lagen van de broodjes aan 1 kant. één kant moet knapperig zijn en de andere kant nog zacht. Smeer een dun laagje saus (op kamertemperatuur) op het bodem broodje. Voeg een beetje gesnipperde ui toe, van beide niet teveel. Strooi wat sla reepjes erop, wederom niet al te veel. Leg daaroverheen een plak cheddar en vervolgens de burger. Dan het midden broodje, dun laagje saus, wat ui en sla reepjes en tweede burger. Op de bovenste burger leg je 2-3 plakjes augurk, top broodje erop en klaar. Als alles lukt smaakt deze imitatie echt bijna hetzelfde als die van de mac. Experimenteer wat met de saus en vooral doe overal niet teveel van op, dus ook niet sla en ui etc. I`m lovin` it.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-05-2012Amerikaans Hoofdgerecht10-20 min.
Turks Brood
Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....
....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-10-1999Turks Hoofdgerecht60-120 min.
Franse uiensoep die super simpel is.
Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.
50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2007Frans30-60 min.
Sonja Bakker Kabeljauw fantasie
Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.
* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2008Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Champignons gebakken in veel knoflook en kruiden
Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel
450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kruidig italiaans tomatenbrood
Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.
3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2004Italiaans> 120 min.
Albondigas (tapas)
Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses
250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2003Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Balinese kipschotel uit de oven
Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!
8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-05-2013Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember
Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt
Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2004Frans Voorgerecht20-30 min.
Knapperig Knoflookbrood
1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
Spaans hapje met brie
Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk!
1 focacciabrood voorgebakken (in alle supermarkten te koop bij het voorverpakt brood), 2 punten Brie, verse bieslook, kipkruiden, knoflook
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-05-2005Spaans0-10 min.
gevuld stokbrood
Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!
350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Italiaanse Kruidenboter
Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.
250 gram roomboter, 4 teentjes knoflook, verse bieslook, verse basilicum, oregano, tijm, fijngemalen zwarte peper/knoflookmix, snufje zout, 4 druppels citroensap
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2009Italiaans20-30 min.
De ultieme Gazpacho
Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2004Spaans20-30 min.
Heerlijk voor het weekend:gevuld turks brood
Echt smullen , genietend het weekend beginnen
, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2011Turks30-60 min.
Heerlijke griekse salade van jamie oliver
Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.
- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2011Grieks20-30 min.
- Eigen recept
Spaans stoofvlees
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-10-2014Hoofdgerecht> 120 min.
De ultieme schnitzel
WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet
Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2010Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Pastasalade met pesto
Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose
250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2002Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Sandwiches voor een high tea
Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.
KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2011Engels20-30 min.
Turks brood
Typische brood; recept gekregen van de bakker
40 g gist; 1 dl lauw water; 500g tarwemeel; snuif zout; 1 eierdooier; 1/2 theelepel suiker; sesamzaad
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2003Turks20-30 min.
de enige echte falafel!
Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol
1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,
- Arabisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2011Arabisch20-30 min.
Brood
Brood
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-20000-10 min.
Brood
't meest simpele broodrecept om met een broodmachine te maken...
350 gram bloem, 210 mililiter water, 5 gram boter/olie, 5 gram suiker, 5 gram zout, 4 gram gedroogde gist
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2004Goedkoop en snel0-10 min.
Brood
Basisrecept witbrood (900 gram)
*600 gram bloem; *300 ml lauwe melk of water (melkwit/waterwit); *25 gram verse gist of 13 gram instant gist; *10 gram zout (= +/- 2 tl. *klontje boter
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-05-200360-120 min.
Pikant gekruid gehakt in Turks brood
Kofte is stevig gekruid Turks gehakt
200 gram lamsgehakt, 2 el. shoarmakruiden, verse munt: 1 el. fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes, ? rond Turks brood, 1 dl. pikant gekruiden tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus), 1 dl. Griekse of Turkse yoghurt, 4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen, 2 tomaten, in partjes, ? rode ui, in dunne boogjes, stukje komkommer, in halve plakjes
- Turks Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-07-2001Turks Hoofdgerecht10-20 min.
De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!
Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.
3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2005Italiaans30-60 min.
brood
VOOR BRUIN BROOD.1 kg ongebuild tarwemeel.50 g gist.1 koffielepel zout.ongeveer 1/2 liter melk (of water of half om half).1 lepel suiker., ,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2002Internationaal60-120 min.
kipburger met avocado,bacon en cheddar
Mosterdmayonaise, 600 g biologisch kipgehakt (ongekruid), 1 eierdooier, 1/2 el salie, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, 4 plakken cheddar, 8 plakken bacon, 1 avocado, ontpit, in plakken, olie om te bakken
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Brood
Zelf eenvoudig lekker brood bakken wat een heerlijke geur in huis brengt.
450 gr. volkorenmeel, 150 gr. bloem, 9 gr droge gist (Bioreal), zout ± 3 theelpl., 370 gr. water, scheutje olijfolie,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-05-2009Nederlands> 120 min.
Brood
750 gram bloem, 50 gram gist, lauw water, /- eetlepel zout,
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-01-200160-120 min.
brood
Brood zonder gist, maar gebakken met bakmeel en ei
2 eieren; 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel zout; 700 gram volkoren-fijn-meel; 400 ml. water; bakpoeder 1,5 zakje;1 theelepel zaadjes b.v. komijn.
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-200260-120 min.
Brood
Voor wie zelf een broodje wilt bakken.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk / Bereidingstijd : 02 u / Prijs : Goedkoop
Bloem 500 gram(men);, bakkersgist 20 gram(men);, zout 9 gram(men).,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op22-06-2001Belgisch> 120 min.
brood
Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Dat bedoel ik! Aan de slag dus!
Bloem, gist, scheutje water, zout, , kruiden, olijven, zongedroogde tomaatjes
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-200230-60 min.
Brood
Zie deel 1.
- Engels
- > 120 min.
- Geplaatst op25-03-2000Engels> 120 min.
Brood
T.b.v. De Broodbakmachine van Inventum BM 38
2oo gram patent bloem, 270 gram molenbloem, 30 gram roggemeel, 2 theelepels zout, 2 theelepels korrelgist, 3 eetlepels gluten, 2 eetlepels suiker, 30 gr. gierst, 30 gram sesamzaad, 30 gram zonnebloempitten, 30 gram gebroken lijnzaad, 30 gram 4-granenvlokken, 400 cc water, 3 eetlepels zonnebloen olie, 75 gram gesmolten boter
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-10-1999Goedkoop en snel10-20 min.
Brood
Voor wie zelf een broodje wilt bakken.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk / Bereidingstijd : 02 u / Prijs : Goedkoop van "vifke"
Bloem 500 gram(men); bakkersgist 20 gram(men); zout 9 gram(men).
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2002Belgisch> 120 min.
Brood
Lekker luchtig bruinbrood dat toch lichtverteerbaar is
50 gram witte bloem, 450 gram Andesmeel, 3 dl water, 14 gr verse gist of 7 gr instant gist, 15 gram boter, 8 gr zout, 10 gram suiker,
- > 120 min.
- Geplaatst op17-02-2001> 120 min.
Brood
Heerlijk voor kleine broodjes te maken voor bij de soep of de rest van het menu.
, 1 kg bloem, 1 koffielepel zout per kg bloem, 0,5 l lauw water, 40 gr gist,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-09-2004Internationaal60-120 min.
Brood.
* 500 gr bloem., * 10 gr zout., * 200 ml lauw water., * 50 gr zachte boter., * 40 gr verse gist.
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2010Belgisch> 120 min.
Brood
Roerei met gerookte zalm op wittebrood of croissant!
De bereidingstijd is inclusief 30 minuten marineren van de zalm., 250 gr. gerookte zalm1/2 dl. room culinair20 gram boter8 middelgrote eierenpeperzout8 sneetjes witbrood of 4 croissants4 takjes peterselie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-05-200120-30 min.
-
Brood / Broodjes / Stokbrood
van diaantje64 , 288 recepten, 6 volgers
-
Broodjes
van ChanDevries , 266 recepten, 4 volgers
-
brood, koek en gebak
van pwiggers , 172 recepten, 27868 volgers
-
Brood / Broodjes / Stokbrood 1
van diaantje64 , 157 recepten, 2 volgers
-
brood
van lelie2 , 142 recepten, 20311 volgers
-
CASYA'S BROODBOEK Mijn eigen bakboek voor de broodmachine
van casya , 86 recepten, 7 volgers
-
Lekkere broodjes
van monique49 , 81 recepten, 2 volgers
-
Broodgerechten
van flopzi , 56 recepten, 4 volgers
-
Broodjes divers
van starcopy , 52 recepten, 2 volgers
-
brood
van jannie52 , 51 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
Koken en smullen met paddenstoelen
van Fressnapf , 73 recepten, 0 volgers
-
broodbakmachine
van rosela , 231 recepten, 0 volgers
-
Zomerse Salades
van sonja-bbq , 27 recepten, 0 volgers
-
Paprika
van vifke , 26 recepten, 0 volgers
-
gebakkenbrood
van marjaerich , 79 recepten, 0 volgers
-
Lekker ontbijten
van sonjatestpagina , 42 recepten, 0 volgers
-
broodje met .....
van broodje_met_..... , 176 recepten, 0 volgers
-
solocooking
van solocooking , 110 recepten, 0 volgers