1. Home
  2. Recepten
  3. Brood

Brood recepten (21.022) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Bereidingswijze

....Deeg....: Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen. ....Gehaktmengsel....: Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Big mac

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Champignons gebakken in veel knoflook en kruiden

Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel

INGREDIENTEN

450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Knapperig Knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaans hapje met brie

Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 focacciabrood voorgebakken (in alle supermarkten te koop bij het voorverpakt brood), 2 punten Brie, verse bieslook, kipkruiden, knoflook

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaanse Kruidenboter

Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter, 4 teentjes knoflook, verse bieslook, verse basilicum, oregano, tijm, fijngemalen zwarte peper/knoflookmix, snufje zout, 4 druppels citroensap

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

gevuld stokbrood

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!

INGREDIENTEN

350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijk voor het weekend:gevuld turks brood

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Heerlijke griekse salade van jamie oliver

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastasalade met pesto

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

INGREDIENTEN

250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turks brood

Typische brood; recept gekregen van de bakker

INGREDIENTEN

40 g gist; 1 dl lauw water; 500g tarwemeel; snuif zout; 1 eierdooier; 1/2 theelepel suiker; sesamzaad

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.

De ultieme schnitzel

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet

INGREDIENTEN

Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

de enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Brood

INGREDIENTEN

Brood

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Brood

't meest simpele broodrecept om met een broodmachine te maken...

INGREDIENTEN

350 gram bloem, 210 mililiter water, 5 gram boter/olie, 5 gram suiker, 5 gram zout, 4 gram gedroogde gist

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Brood

Basisrecept witbrood (900 gram)

INGREDIENTEN

*600 gram bloem; *300 ml lauwe melk of water (melkwit/waterwit); *25 gram verse gist of 13 gram instant gist; *10 gram zout (= +/- 2 tl. *klontje boter

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

brood

INGREDIENTEN

VOOR BRUIN BROOD.1 kg ongebuild tarwemeel.50 g gist.1 koffielepel zout.ongeveer 1/2 liter melk (of water of half om half).1 lepel suiker., ,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Pikant gekruid gehakt in Turks brood

Kofte is stevig gekruid Turks gehakt

INGREDIENTEN

200 gram lamsgehakt, 2 el. shoarmakruiden, verse munt: 1 el. fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes, ? rond Turks brood, 1 dl. pikant gekruiden tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus), 1 dl. Griekse of Turkse yoghurt, 4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen, 2 tomaten, in partjes, ? rode ui, in dunne boogjes, stukje komkommer, in halve plakjes

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

kipburger met avocado,bacon en cheddar

INGREDIENTEN

Mosterdmayonaise, 600 g biologisch kipgehakt (ongekruid), 1 eierdooier, 1/2 el salie, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, 4 plakken cheddar, 8 plakken bacon, 1 avocado, ontpit, in plakken, olie om te bakken

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Brood

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 50 gram gist, lauw water, /- eetlepel zout,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  •  
  •  60-120 min.

brood

Brood zonder gist, maar gebakken met bakmeel en ei

INGREDIENTEN

2 eieren; 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel zout; 700 gram volkoren-fijn-meel; 400 ml. water; bakpoeder 1,5 zakje;1 theelepel zaadjes b.v. komijn.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Brood

Zelf eenvoudig lekker brood bakken wat een heerlijke geur in huis brengt.

INGREDIENTEN

450 gr. volkorenmeel, 150 gr. bloem, 9 gr droge gist (Bioreal), zout ± 3 theelpl., 370 gr. water, scheutje olijfolie,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Brood

Voor wie zelf een broodje wilt bakken.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk / Bereidingstijd : 02 u / Prijs : Goedkoop

INGREDIENTEN

Bloem 500 gram(men);, bakkersgist 20 gram(men);, zout 9 gram(men).,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.

brood

Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Dat bedoel ik! Aan de slag dus!

INGREDIENTEN

Bloem, gist, scheutje water, zout, , kruiden, olijven, zongedroogde tomaatjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  •  
  •  30-60 min.

Brood

INGREDIENTEN

Zie deel 1.

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Engels
  •  > 120 min.

Brood

T.b.v. De Broodbakmachine van Inventum BM 38

INGREDIENTEN

2oo gram patent bloem, 270 gram molenbloem, 30 gram roggemeel, 2 theelepels zout, 2 theelepels korrelgist, 3 eetlepels gluten, 2 eetlepels suiker, 30 gr. gierst, 30 gram sesamzaad, 30 gram zonnebloempitten, 30 gram gebroken lijnzaad, 30 gram 4-granenvlokken, 400 cc water, 3 eetlepels zonnebloen olie, 75 gram gesmolten boter

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Brood

Voor wie zelf een broodje wilt bakken.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk / Bereidingstijd : 02 u / Prijs : Goedkoop van "vifke"

INGREDIENTEN

Bloem 500 gram(men); bakkersgist 20 gram(men); zout 9 gram(men).

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Brood

Lekker luchtig bruinbrood dat toch lichtverteerbaar is

INGREDIENTEN

50 gram witte bloem, 450 gram Andesmeel, 3 dl water, 14 gr verse gist of 7 gr instant gist, 15 gram boter, 8 gr zout, 10 gram suiker,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  •  
  •  > 120 min.

Brood

Heerlijk voor kleine broodjes te maken voor bij de soep of de rest van het menu.

INGREDIENTEN

, 1 kg bloem, 1 koffielepel zout per kg bloem, 0,5 l lauw water, 40 gr gist,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Brood.

INGREDIENTEN

* 500 gr bloem., * 10 gr zout., * 200 ml lauw water., * 50 gr zachte boter., * 40 gr verse gist.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2010
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Brood

Roerei met gerookte zalm op wittebrood of croissant!

INGREDIENTEN

De bereidingstijd is inclusief 30 minuten marineren van de zalm., 250 gr. gerookte zalm1/2 dl. room culinair20 gram boter8 middelgrote eierenpeperzout8 sneetjes witbrood of 4 croissants4 takjes peterselie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste brood recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top