Tapas
5 verschillende tapas die ik het lekkerst vind.
Ingrediënten 4 personen
Artisjok-olijftortilla, 1 blikje artisjokken, uitgelekt en in kwartjes gesneden, 1 pot zwarte olijven, uitgelekt (mag heel), 1 handje gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden, 4 eieren, geklutst, zout, peper, olie, , , Broccoli-Pijnboompitten-Spread, 150 g broccoli, 2 à 3 eetlepels pijnboompitten, 2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar), 1 theelepel oregano, een mespuntje gember, 1 eetlepelolijfolie, peper, zout, , , Gevulde champignons, 8 grote champignons, 1 kleine ui, 50 g. pittige kaas, 1 eetl. paneermeel, 25 g. walnoten, peterselie, , , Garnalen met knoflook, 1 bakje jumbo garnalen (100 g), 2 teentjes knoflook, 1/2 rode peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden), 1 eetlepel citroensap, zout, , , Kletskop van Parmezaanse kaas, stuk parmezaanse kaasBereidingswijze
Artisjok-olijftortilla Meng alle ingrediënten door elkaar en bak deze omelet voorzichtig op zacht vuur. Snijd de tortilla in kleine puntjes en serveer warm. Broccoli-Pijnboompitten-Spread Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!). Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen). Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer. Er ontstaat dan een dikke pasta die verrukkelijk is voor op de boterham of op toast. De pasta is in principe zo`n 5 dagen houdbaar in een afgesloten bakje of potje in de koelkast, maar is dan hoogstwaarschijnlijk al lang op! Gevulde champignons Maak de champignons schoon, breek de stelen eruit en hak deze klein. Vermeng dit met de fijngesneden ui, de fijngesneden kaas, het paneermeel, de gehakte walnoten en wat peterselie. Vul hiermee de champignonhoeden en laat ze in een bodempje water in een hete oven (200 gr.) in 10 minuten heet worden. Garnalen met knoflook Garnalen droogdeppen. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grove repen snijden. In braadpan (of wok) olie verhitten. Knoflook en peper lichtbruin bakken. Garnalen toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Pan van vuur nemen, peterselie en citroensap erdoor roeren, met zout op smaak brengen. In pan achtergebleven olie erover druppelen. Kletskop van Parmezaanse kaas Verwarm de oven op 200 graden. Rasp de parmezaanse kaas en leg op een bakplaat kleine bolletjes. Spreid dit uit tot een rondje en zet het in de oven.Blijf er bij staan en als je ziet dat het gesmolten en lichtbruin is,kun je de bakplaat uit de oven halen.Koekjes meteen op een bord of dergelijke leggen en af laten koelen.