1. Home
  2. Recepten
  3. Brits

Brits recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Brits Fondue

Door gebruik van 2 soorten Cheddar krijgt deze fondue een Brits tintje.

INGREDIENTEN

150 g milde cheddar 150 g oude cheddar 1 eetlepel bloem 1 theelepel mosterdpoeder 2 dl droge witte wijn 1 theelepel Zaanse mosterd 2 bosuien

Bereidingswijze

Rasp de kaassoorten en meng er de bloem en het mosterdpoeder door. Breng de wijn net tegen het kookpunt aan en roer er lepelsgewijs het kaasmengsel door. Roer net zolang tot de fondue is gebonden en voeg dan de mosterd toe. Snij de bosuien in ringen en strooi ze over de fondue.

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Engels
  •  10-20 min.

brits indisch

Recept van life&cooking

INGREDIENTEN

80 gram rijst, 1 dunne prei, 25 gr boter, 150 gr gehakt half om half, 1/2 teentje knoflook, 1theel kerriepoeder, 1 theel papikapoeder, 1theel gemberpoeder(djahe), 1 eetl tomatenketchep, 1 eetl ketjap manis, 1 appel, 1 banaan

  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Brits Indisch

INGREDIENTEN

80 g rijst a la minute, - 1 dunne prei, - 25 g boter, - 150 g halfomhalf gehakt, - 1/2 teentje knoflook, - 1 theelepel kerriepoeder, - 1 theelepel paprikapoeder, - 1 theelepel gemberpoeder (djahe), - 1 eetlepel tomatenketchup, - 1 eetlepel ketjap manis, - 1 appel, - 1 banaan,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Brits Indisch

INGREDIENTEN

- 80 g rijst a la minute, - 1 dunne prei, - 25 g boter, - 150 g halfomhalf gehakt, - 1/2 teentje knoflook, - 1 theelepel kerriepoeder, - 1 theelepel paprikapoeder, - 1 theelepel gemberpoeder (djahe), - 1 eetlepel tomatenketchup, - 1 eetlepel ketjap manis, - 1 appel, - 1 banaan,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Flapjacks

Zeer traditioneel Brits ovengerecht, lekker bij een high tea.

INGREDIENTEN

250 gr. ongezouten boter, 250 gr. rietsuiker, 500 gr. havervlokken, snufje zout

  • Engels Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Engels Tussengerecht
  •  20-30 min.

Toad in a Hole

Oer Brits recept dat erg lekker smaakt en bovendien makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-8 kleine worstjes van goede kwaliteit, -2 kleine rode uien in ringen, -1 teentje geraspte knoflook, -125 g bloem, -2 el bloem, -2 eieren, -250 ml melk, -25 g boter, -2 el olijfolie, -1 tl grove mosterd, -250 ml kippenbouillon, -2 tl zout, -2 tl mosterd poeder, -5 droppels worcestershire sauce,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Burmese varkensvlees spiesjes (BBQ tijd!)

Dit is een leuke en heerlijke variant op saté en schaslick en past prima in het barbecueseizoen, zeker met deze hitte. Het recept komt oorspronkelijk uit een Brits kookboekje “Bits on sticks” dat vol staat met de meest exotische spiesjes en in Duitsland te koop is voor 15 Euro. Als je kijkt wat er in de marinade zit dan weet je meteen dat deze variant super lekker is.

INGREDIENTEN

500 gr varkensfilet (hamlap of varkenshaas), 2 teentjes knoflook, geperst, 2 stengels citroengras, 2 rode chilipepertjes, gesnipperd, 2 sjalotjes, gesnipperd, 3 cm verse gember, geraspt, 1 el korianderblaadjes, gehakt, 2 tl garam masala (Jonnie Boer), 1 el vissaus (nam pla), 2 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el sojasaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cottage pie met rundergehakt - ovenschotel

Dit is een traditioneel Brits recept wat men alom veel eet. Heerlijk, voedzaam herfst- en winters schoteltje voor de natte en koude dagen!

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 200 g winterpeen (in blokjes), 750 g aardappels, ½ dl melk, 175 g roomboter, 50 g cheddar, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 dl runderbouillon (pot), 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels bloem, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 1 ui (gesnipperd), 4 eetlepels broodkruim, Peper, Zout

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fish pie (vis ovenschotel) met bloemkoolpuree

Dit is een recept voor de traditionele fish pie met een twist. Fish pie is een brits gerecht en betekend letterlijk vistaart. Het gerecht is super romig en wordt origineel met aardappelpuree gemaakt. Ik geef er een twist aan door bloemkoolpuree te gebruiken. Erg lekker en net iets gezonder! 

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 50 g bloem, 500 ml groentebouillon, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 venkel, fijn gesneden, 2 wortels, fijn gesneden, 1 stronk bloemkool, gekookt, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout, 200 g witvis, 100 g gerookte zalm, 100 g grote garnalen, 5 g dille, fijn gesneden

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Crumble van granny smith met gember

Lekker en makkelijk Brits toetje dat we warm serveren

INGREDIENTEN

3 granny smith appelen, in stukjes, 1 cm verse gember, geraspt, 1 el boter, voor de crumble:, 100 g boter, 100 g suiker, 180 g bloem, 3 el havermout

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2017
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Trifle met bosvruchten

Geinspireerd op een klassiek Brits nagerecht. voor 4 personen. Bereiding (10 min., kan enkele uren of de dag voordien)recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

- 200 g bosvruchten (diepvries), - 2 eetl. vloeibare honing, - sap van een halve sinaasappel, - 12 maderakoekjes, - 25 cl Engelse room ('creme anglaise', versrayon), - 1 dl slagroom, - 1 a 2 eetl. geraspte chocolade (melk of puur)

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Frites met azijn en zout

Frites met azijn en zout is typisch Brits. Ik heb dit eens gegeten en vond het heerlijk. Omdat ik het een keer thuis wilde maken ben ik op zoek gegaan naar een recept. De hoeveelheid aardappelen in dit recept is als je de frites als bijgerecht serveert.

INGREDIENTEN

8 grote, vastkokende aardappelen, 1 liter zonnebloemolie, Milde witte (balsamico) azijn, Zout

  • Engels Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Engels Bijgerecht
  •  > 120 min.

Irish Stew

Dit is een typisch Brits recept.

INGREDIENTEN

600 g lamsvlees,*3 winterwortelen,*3 uien,*1 kg aardappelen,* 500 ml bouillon,*4 plakken bacon,* peterselie en tijm,* peper.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vanillecreme met lange vingers (Zuppa Inglese)

Ondanks de Brits klinkende naam is de 'Engelse soep' een traditioneel Italiaans dessert dat bij de Medicis bijzonder geliefd was. Naast de Florentijnen genoten ook hun Engelse tijdgenoten van dit koude nagerecht. Zoveel zelfs dat ze er hun naam aan schonken.

INGREDIENTEN

200 ml expressokoffie, 150 ml melk, 1 pakje vanillesuiker, 4 eidooiers, 100 gr suiker, zout, 100 ml likeur, 200 gr lange vingers (boudoirbiscuits)

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste brits recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top