Briouat gevuld met lamsgehakt
Marokkaanse "loempia's"
Scheutje olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd 350 g lamsgehakt 2 grote eieren mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt) mespunt djahe 1 tl kaneel zout cayennepeper 2 el peterselie, gehakt 250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek) olie om te bestrijken
Verwarm de oven voor op 150 graden
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe. Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempia's zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2004Marokkaans30-60 min.
briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt
Krokante marokaanse loempia,s
Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg
- Arabisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2004Arabisch20-30 min.
Briouat maa roz
Bladerdeegpakketjes met rijst
500 g bstella-vellen, olie, VULLING: 250 g rijst, ? l melk, 1? kaneelstokje, 75 g poedersuiker, 50 g boter, 75 g gevliesde amandelen, olie, zout
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2002Marokkaans60-120 min.
Briouat, de Marokkaanse loempia.. Smullen!!
Een lekkere snack, bijgerecht of wat je maar wil... het is in elk geval lekker!!!
6 vellen filodeeg, in kwarten, 300 gr zachte geitenkaas, fijngeprakt, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 1 el paprikapoeder, 2 eieren, losgeklopt,
- Marokkaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2014Marokkaans20-30 min.
briouat maa roz (bladerdeegpakketjes met rijst)
Voor 50 stuks.
- Marokkaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2002Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
Briouats met merguezworstjes
Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes....
Dit heb je nodig:, , merguezworstjes;, ontpitte groene olijven;, geraspte kaas;, fijngehakte platte peterselie;, loempiavellen (ontdooid)., , Zoals jullie kunnen lezen heb ik geen exacte hoeveelheden, voor alle ingrediënten opgegeven., Dat laat ik aan jullie zelf over; even zelf bekijken hoeveel, briouats je zou willen maken (1 loempiavel per briouat) en, dan even inschatten hoeveel vulling je er in wilt.,
- Marokkaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2012Marokkaans Voorgerecht30-60 min.