1. Home
  2. Recepten
  3. Briouat

Briouat recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Briouat gevuld met lamsgehakt

Marokkaanse "loempia's"

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 350 g lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt), mespunt djahe, 1 tl kaneel, zout, cayennepeper, 2 el peterselie, gehakt, 250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek), olie om te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt

Krokante marokaanse loempia,s

INGREDIENTEN

Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Briouat maa roz

Bladerdeegpakketjes met rijst

INGREDIENTEN

500 g bstella-vellen, olie, VULLING: 250 g rijst, ? l melk, 1? kaneelstokje, 75 g poedersuiker, 50 g boter, 75 g gevliesde amandelen, olie, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Briouat, de Marokkaanse loempia.. Smullen!!

Een lekkere snack, bijgerecht of wat je maar wil... het is in elk geval lekker!!!

INGREDIENTEN

6 vellen filodeeg, in kwarten, 300 gr zachte geitenkaas, fijngeprakt, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 1 el paprikapoeder, 2 eieren, losgeklopt,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Briouats met merguezworstjes

Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , merguezworstjes;, ontpitte groene olijven;, geraspte kaas;, fijngehakte platte peterselie;, loempiavellen (ontdooid)., , Zoals jullie kunnen lezen heb ik geen exacte hoeveelheden, voor alle ingrediënten opgegeven., Dat laat ik aan jullie zelf over; even zelf bekijken hoeveel, briouats je zou willen maken (1 loempiavel per briouat) en, dan even inschatten hoeveel vulling je er in wilt.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top