Briouat gevuld met lamsgehakt
Marokkaanse "loempia's"
Scheutje olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 350 g lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt), mespunt djahe, 1 tl kaneel, zout, cayennepeper, 2 el peterselie, gehakt, 250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek), olie om te bestrijken,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2004Marokkaans30-60 min.
briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt
Krokante marokaanse loempia,s
Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2004Arabisch20-30 min.
Briouat maa roz
Bladerdeegpakketjes met rijst
500 g bstella-vellen, olie, VULLING: 250 g rijst, ? l melk, 1? kaneelstokje, 75 g poedersuiker, 50 g boter, 75 g gevliesde amandelen, olie, zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2002Marokkaans60-120 min.
Briouat, de Marokkaanse loempia.. Smullen!!
Een lekkere snack, bijgerecht of wat je maar wil... het is in elk geval lekker!!!
6 vellen filodeeg, in kwarten, 300 gr zachte geitenkaas, fijngeprakt, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 1 el paprikapoeder, 2 eieren, losgeklopt,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2014Marokkaans20-30 min.
briouat maa roz (bladerdeegpakketjes met rijst)
Voor 50 stuks.
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2002Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
Briouats met merguezworstjes
Een heerlijk recept van krokante briouats gevuld met merguezworstjes....
Dit heb je nodig:, , merguezworstjes;, ontpitte groene olijven;, geraspte kaas;, fijngehakte platte peterselie;, loempiavellen (ontdooid)., , Zoals jullie kunnen lezen heb ik geen exacte hoeveelheden, voor alle ingrediënten opgegeven., Dat laat ik aan jullie zelf over; even zelf bekijken hoeveel, briouats je zou willen maken (1 loempiavel per briouat) en, dan even inschatten hoeveel vulling je er in wilt.,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2012Marokkaans Voorgerecht30-60 min.