1. Home
  2. Recepten
  3. Brioche

Brioche recepten (153)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

brioche

Frans zoet brood

INGREDIENTEN

300 gram bloem 1/2 eetlepel zout 1 eetlepel suiker 25 gram gist 1 dl lauwe melk 1 theelepel suiker 2 losgeslagen eieren 75 gram zachte boter

Bereidingswijze

Maak van alle ingredienten een deeg als bij gistdeeg en sla hiermee op de werkbank tot het soepel en elastisch is. Laat het afgedekt 1 tot 1,5 uur rijzen. Beboeter een springvorm van 22 cm. diameter. 'Breek' het deeg en sla het nog enkele malen op tafel. Neem een stukje van het deeg en vorm dit tot een dikke bitterbal. Bol de rest van het deeg op en leg het in de beboterde vorm. Plaats hier bovenop het kleine balletje en laat het geheel afgedekt nogmaals een uur rijzen. Bak de brioche in ongeveel 35 minuten gaar in een oven van 210 gr. Serveer de brioche warm of koud. Er zijn ook kleine brioches die in speciale brioche-vormen worden gebakken

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

brioche

Volgens mijn franse familie lid de enige echte. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 5,5 gr. gedroogde gist, 3 eetl.lauwe melk, 2 eetl.lauw water, 5 gr. zout, 15 gr. suiker, 2 eieren, 100 gr. roomboter.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

brioche

Heerlijk zoet brood

INGREDIENTEN

300 gram bloem 1/2 eetlepel zout 1 eetlepel suiker 25 gram gist 1 dl. lauwe melk 1 theelepel suiker 2 losgeslagen eieren 75 gram zachte boter

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-1999
  • Frans
  •  > 120 min.

Brioche

Basisrecept van de Parijse Brioche. Het 1e recept dateert van 1742 en is terug te vinden in Suite des dons de Comus en schrijft Brouwersgist voor, nu doen we dat met bakkersgist!

INGREDIENTEN

Voor 2 grote of 6 tot 8 kleine brioches:, 15 gr verse gist, 2 eetl lauwwarme melk, 375 gr patentbloem, 2 eetl suiker, 1 1/2 theel, zout, 6 eieren, 175 gr ongezouten zachte boter.

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Frans
  •  > 120 min.

Brioche

Eens iets andersdan gewoon brood.

INGREDIENTEN

1 pak mix voor witbrood, 300 ml.melk, 75 gr. boter + voor invetten, 2 eieren (m), 75 gr. suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Brioche

Brood van 600 gram voor broodbakmachine.

INGREDIENTEN

*500 g Surfina plus (wit meel), *110 ml melk, *3 eieren, *20 g verse gist of 10 g droge gist, *40 g suiker, *200 g boter, *10 g zout, *1 koffielepel citroenrasp,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Brioche

Frans lichtzoet brood heerlijk met een dikke laag roomboter

INGREDIENTEN

3 eetlepels lauwe melk*, 15gr verse gist of 7 gram droge*, 375gr bloem*, 55gr (poeder)suiker*, 1 theelepel zout*, 5 wat grotere eieren, losgeklopt*, 175gr boter op kamertemperatuur, ,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Frans
  •  > 120 min.

Brioche

Brioche zoals m?n moeder die maakt.

INGREDIENTEN

Deeg:, 500 gr Bloem, 75 gr Suiker, 2 dl Melk, 150 gr Boter, 2 eieren, 3 gr zout, 15 gr verse gist, 2 nootjes Kardemom, , Vulling:, 2 Appels (Goudrenetten), 6 el Rozijnen, 6 el Griensuiker (korrelsuiker), 4 el Noten (gepeld), eventueel sukade, Kaneel, Abrikozenjam, Poedersuiker, Citroensap, 0,2 dl koffiemelk,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  •  
  •  60-120 min.

Brioche

ONTBIJTGERECHT

INGREDIENTEN

1 pak mix voor witbrood, 300 ml melk, 75 g boter en voor invetten, 75 g suiker, 2 eieren (M)

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Brioche

Er zijn drie soorten brioches: Algemeen: voor pasteitjes zonder korst, cassolettes, coulibiac en brioches om te garneren; Gewoon: voor kleine en grote brioches, met een bolletje of en kroontje en bodems voor tussengerechten; Mousseline: voor bij de thee, met room, tussengerechten etc. De drie varianten worden op dezelfde manier bereid.

INGREDIENTEN

[voor algemeen/gewoon:], 250 gram bloem, 125 gram boter, 8 gram gist, 7 gram suiker, 3 gram zout, 2 eieren, 1 dl. melk, , [voor Mousseline:], 250 gram bloem, 175 gram boter, 8 gram gist, 15 gram suiker, 7 gram zout, 2 eieren, 5 dl. melk, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Brioche

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 1/2 eetlepel zout, 1 eetlepel suiker, 25 gram gist, 1 dl. lauwe melk, 1 theelepel suiker, 2 losgeslagen eieren, 75 gram zachte boter

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste brioche recepten

Brioche

INGREDIENTEN

1 pak mix voor witbrood(Koopmans), 300ml melk, 75g boter + voor invetten, 2 eieren(M), 75g suiker.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

Brioche.

Met een brioche waant men zich in Franrijk.

INGREDIENTEN

* 2 eieren op kamertemperatuur., * 2 eetlepels handwarm water., * 225 gr patentbloem + extra voor het bestuiven., * 1/2 theelepel zout., * 1 1/2 theelepel instantgist., * 1 eetlepel suiker., * 55 gr gesmolten boter., * 1 eetlepel zonnebloemolie voor het invetten., VOOR DE GLAZUUR:, * 1 eidooier., * 1 eetlepel melk.

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Frans
  •  > 120 min.

Brioche

INGREDIENTEN

7 gram gedroogde gist - 1 1/4 dl warme melk - 1 theelepel basterdsuiker - 4 koppen bloem - 1 theelepel zout - 2 eetlepels extra basterdsuiker - 4 eieren - 175 gram zachte boter - 1/4 kop extra bloem - 1 eierdooier - 1 eetlepel room

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Brioche

INGREDIENTEN

350 g witte bloem, 30 g zachte roomboter, 5 g zout, 30 g basterdsuiker, 10 g vanillesuiker, 5 tot 7 g gedroogde gist, 1 ei (50 ml), 165 ml melk

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Brioche

INGREDIENTEN

500 g witte bloem, 7 g gedroogde gist, 10 g zout, 50 g basterdsuiker, 50 g roomboter, 1 ei, 15 g vanillesuiker, 265 ml melk

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Brioche

Heerlijk zacht zoet broodje

INGREDIENTEN

2kg patentbloem, 40 gram zout, 240 gram suiker, 70 gram gist, 1200 gram eieren, 900 gram boter,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Frans
  •  60-120 min.

Brioche

INGREDIENTEN

1.2 kg bloem, 400 gr boter, 10 ei, 60 gr gist, 20 gr zout, 1 dl water, 1 dl melk, 60 gr S2

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Brioche

Van Paul Gayler

INGREDIENTEN

10 g gist, 2 eetl melk, 450 g bloem, 1 thl zout, 20 g suiker, 4 eieren, 100 g zachte boter. Voor Glazuur: 1 ei losgeklopt in 1 eetl melk

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  •  
  •  > 120 min.

Brioche

INGREDIENTEN

10 gram gist* 2 eetlepels melk* 450 gram bloem* 1 theelepel zout* 20 gram suiker* 4 eieren* 100 gram zachte boter*, , Voor het glazuur: 1 ei losgeklopt in 1 eetlepel melk

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  •  
  •  > 120 min.

Brioche

INGREDIENTEN

250 gr bloem... 5,5 gr gedroogde gist.... 3 el lauwe melk... 2 el lauw water... 5 gr zout... 15 gr suiker... 2 eieren... 100 gr roomboter

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wentelteefjes van brioche

Wentelteefjes van brioche gemaakt is precies wat je nodig hebt in het weekend al ontbijt, lunch of brunch! Het brood is zachter en zoeter wat de wentelteefjes nog lekkerder maakt. Met een dot slagroom(zonder suiker) en wat vers fruit zoals aarbeien en frambozen heb je een heerlijk fris element er bij. 

INGREDIENTEN

Brioche brood, 3 grote eieren, 175 ml melk, 1 tl vanille extract, snuf kaneel, 50 gram suiker, , optioneel: poedersuiker,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2018
  • Internationaal
  •  0-10 min.

brioche met abrikoos

Snel en makkelijk!

INGREDIENTEN

4 dikke plakken brioche, 150 gr roomkaas, 1/3 kop gedroogde abrikozen(fijngehakt), 1 el fijngehakte geglaceerde gember, 2 el geschaafde amandelen.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

kwark brioche

Als je gewoon brioch brood te vet vind kun je ook een kwark brioch maken, net zo tijdrovend maar ook net zo lekker.dus heb proberen waard.

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogde gist (ongeveer 8 gram), • 350 gram bloem, • Een theelepeltje zout, • ½ deciliter water, • 3 grote of 4 kleine eieren, • 40 gram fijne tafelsuiker, • 100 gram magere kwark, • 50 gram zachte roomboter of vloeibare margarine, • Een brioche bakvorm van ongeveer 22 cm., ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  •  
  •  > 120 min.

hartige brioche

Ontbijtgerecht voor kerst

INGREDIENTEN

400 gr bloem, 1 zakje gist, 1 tl suiker, 1 ? tl zout, 6 eieren (M), 30 gr zachte boter boter voor invetten, 3 bosuitjes, 100 gr wortelen, 75 gr bacon, 2 el sesamzaad., ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Brioche met Acaibessenjam

Brioche met superfoods acaibessenjam

INGREDIENTEN

4 plakken briochebrood, 20 g kokosboter, 100 ml appelsap , 30 g acaibessenpoeder, 30 g chia-zaad, 2 el ahornsiroop, 1 el citroensap

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Hartige Brioche

Lekker bij een luxe ontbijtje.

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 1 zakje gist, 1 theelepel suiker, 1? theelepel zout, 6 eieren, 30 gram zachte boter extra voor het invetten, 3 bosuitjes, 100 gram wortelen, 75 gram bacon, 2 eetlepels sesamzaad,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Brioche (eierbrood)

Basis ingrediënten: suiker; ei; tarwe.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 1/2 eetlepel suiker, 30 gram verse gist, 3 eieren, 250 g bloem, mespunt zout, 125 g margarine of zachte boter, 1 eetlepel olie (om in te vetten)

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Brioche met Acaibessenjam

Brioche met superfoods acaibessenjam

INGREDIENTEN

4 plakken briochebrood, 20 g kokosboter, 100 ml appelsap , 30 g acaibessenpoeder, 30 g chia-zaad, 2 el ahornsiroop, 1 el citroensap

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Mini Brioche

Dit leuke franse broodje oftewel de mini brioche is ideaal voor een uitgebreid ontbijt of lekkere brunch. Nu helemaal leuk met de feestdagen voor de boeg.

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 225 gram Bloem, 40 ml lauwwarme melk., 5 gram gedroogde gist., 15 gram suiker, 2 eieren, 1 eidooier, snufje zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Frans
  •  60-120 min.

Brioche 2

INGREDIENTEN

500 g patentbloem, 1 zakje gedroogde gist, 8 eieren, zout, 3 lepels witte basterdsuiker, 250 g zachte boter, bloem om te bestuiven, boter om in te vetten

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Brioche (eierbrood)

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel suiker, 1 zakje gedroogde gist (13 g), 3 eieren, 250 g bloem, mespunt zout, 125 g zachte roomboter, 1 eetlepel roomboter (om in te vetten)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

vlaamse brioche

Dit is een recept vanhet HVP stichting huishoudelijk en consumentenvoorlichting

INGREDIENTEN

500 gram bloem., 125 gram boter., 15 gram gist., 2a3 eetlepels suiker., 2 1/2 dl melk 3 eierdooiers., zout citroensap.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

franse brioche

INGREDIENTEN

250 gr bloem-1/2 dl lauwe melk-1 eetlepel suiker-een snuifje zout-7gr gist-2eieren-125 gr boter of margarine-1 eetlepel bloem-1 eierdooier.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

brioche brood

Is een heerlijk luchtig broodje met de structuur van cake, het is een broodje dat veel meer vet bevat dan gewoon brood, maar het is heerlijk om te maken en te eten.

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogde gist( ongeveer 8 gram), • 1 eetlepel water, • 250 gram bloem, • 3 grote of 4 kleine eieren, • 50 gram fijne tafelsuiker, • Een theelepeltje zout, • 2 eetlepels melk, • 225 gram zachte boter, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  •  
  •  60-120 min.

Brioche 2

INGREDIENTEN

500 gr patentbloem ...1 zakje gedroogde gist... 8 eieren ...zout... 3 el witte basterdsuiker ...250 gr zachte boter ...bloem om te bestuiven.... boter om in te vetten

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

Franse Brioche

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180 graden Celsius Heteluchtoven: 160 graden Celsius Gasoven: stand 2 - 3 Baktijd: ca. 25 minuten

INGREDIENTEN

125 g koude boter, 225 g bloem, 1 zakje Dr. Oetker Gist, ½ tl zout, 1 ei (m), 1 eigeel (m), 20 g suiker, 75 ml melk, , Om te bestrijken:, 1 eigeel, 2 eetlepels melk, , boter om de vormen in te vetten,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

brioche broodjes

Kleine broodjes (doorsnede 6 cm) als bijgerecht, basis voor hapjes

INGREDIENTEN

700 gr bloem, 1 eetl. zout, 2 eetl. suiker, 4 eieren, 150 gr. roomboter, Deel B:, 2 dl. melk, 2 theel. suiker, 50 gr. verse gist of gedroogde equivalent,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Brioche 1

INGREDIENTEN

Algemeen/gewoon:, 250 gr bloem, 125 gr boter, 8 gr gist, 7 gr suiker, 3 gr zout, 2 eieren, 1 dl melk, , Mousseline:, 250 gr bloem, 175 gr boter, 8 gr gist, 15 gr suiker, 7 gr zout, 2 eieren, 5 dl melk

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Brioche deeg

Brood deeg

INGREDIENTEN

1kg bloem, 700gr boter, 30gr gist, 30gr zout, 60gr suiker, 5 1/2dl eieren, 1dl water

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
Nieuwste brioche recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top