- Eigen recept
Briam
Ovenschotel met groenten
2 middelgrote aubergines 2 middelgrote courgettes 2 grote aardappelen 2 grote uien fijn gesneden 6 teentjes knoflook fijn gesneden 4 grote tomaten 2 grote wortelen 2 ronde groene paprikas 1 k peterselie fijn gesneden 2 laurierbladeren 1/2 tl kaneel poeder 1 tl oregano vers of 1/2 tl gedroogd zout en peper naar smaak olijfolie genoeg om de bodem van de braadslee te bedekken. 1 groente bouillon blokje 3 k water
2 tomaten, aardappelen,courgettes, aubergines, wortelen en groene paprikas in 1/2 cm plakken snijden 2 tomaten fijn raspen
Kook water met bouillon blokje. Doe aardappels, courgettes. aubergines, 2 tomaten, wortelen, paprikas, uien en knoflook in de oven schotel en hussel goed door elkaar. Meng kaneel, oregano en laurier erdoor, bestrooi met zout en peper en meng opnieuw, bestrooi met peterselie en giet geraspte tomaat met vocht er overheen. Verhit de oven tot goed warm en bak 5 minuten, voeg 1 k bouillon toe, vermindere hitte tot 170 C en bak ca 2 - 2,5 uur, regelmatig bouillon toevoegen en als nodig nog wat water. Gedurende het bak proces niet roeren anders wordt het moes , laat alles karameliseren . Wordt warm gegeten.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-06-2009Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Briam
Ovenschotel met groenten
1 kg rode tomaten, 1/2 kg aubergines, 1/2 kg courgettes, 1/2 kg aardappelen, 250 gr wortelen, 250 gr groene paprika, 1/2 kop peterselie, fijngesneden, 1/2 kop gepelde knoflookteentjes, 1 kop ui, gesnipperd, 1 kop olijfolie, peper en zout,
- Grieks Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-02-2003Grieks Bijgerecht> 120 min.
Briam
Ovenschotel met groenten
1 kg rode tomaten, , 1/2 kg aubergines, , 1/2 kg courgettes, , 1/2 kg aardappelen, , 250 gr wortelen, , 250 gr groene paprika, , 1/2 kop peterselie, fijngesneden, , 1/2 kop gepelde knoflookteentjes, , 1 kop ui, gesnipperd, , 1 kop olijfolie, , peper en zout,
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-05-2001Grieks60-120 min.
briam of briami
The easy way; een makkelijke wijze voor dit traditioneel griekse recept met courgette en aardappel, even wat voorbereiding maar daarna gaat alles bijna vanzelf ** vernieuw recept **
Courgette; aardappelen; paprika; tomaten; oregano; olijfolie; evt. uien; evt. aubergine
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2001Grieks60-120 min.
Chorjátiki Briám
Boeren groenten gerecht wat tegen het einde van het zomerseizoen gegeten wordt
1 kg aardappelen, 2-3 middelgrote courgettes, 2 middelgrote aubergine, 3-4 grof gesneden tomaten, 2-3 paprika`s, 2 kopjes olie, 2-3 uien, 1 theelepel munt, Half bosje peterselie, zout en pepr
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-2012Grieks60-120 min.
Briam (Ovenschotel met groenten)
*1 kg rode tomaten, , *1/2 kg aubergines, , *1/2 kg courgettes, , *1/2 kg aardappelen, , *250 gr wortelen, , *250 gr groene paprika, , *1/2 kop peterselie, fijngesneden, , *1/2 kop gepelde knoflookteentjes, , *1 kop ui, gesnipperd, , *1 kop olijfolie, , *peper en zout,
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2004Grieks> 120 min.
Briam (Ovenschotel met groenten)
Griekse ovenschotel met tomaten, aubergines, courgettes, aardappelen, wortelen en paprika..
1 kg rode tomaten, 1/2 kg aubergines, 1/2 kg courgettes, 1/2 kg aardappelen, 250 gr wortelen, 250 gr groene paprika, 1/2 kop peterselie, fijngesneden, 1/2 kop gepelde knoflookteentjes, 1 kop ui, gesnipperd, 1 kop olijfolie, peper en zout
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2004Grieks> 120 min.
briam (ovenschotel met groenten)
1 kg rode tomaten, , 1/2 kg aubergines, , 1/2 kg courgettes, , 1/2 kg aardappelen, , 250 gr wortelen, , 250 gr groene paprika, , 1/2 kop peterselie, fijngesneden, , 1/2 kop gepelde knoflookteentjes, , 1 kop ui, gesnipperd, , 1 kop olijfolie, , peper en zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2002Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
briam (ovenschotel van groenten)
1 kg rode tomaten, , 1/2 kg aubergines, , 1/2 kg courgettes, , 1/2 kg aardappelen, , 250 gr wortelen, , 250 gr groene paprika, , 1/2 kop peterselie, fijngesneden, , 1/2 kop gepelde knoflookteentjes, , 1 kop ui, gesnipperd, , 1 kop olijfolie, , peper en zout,
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op05-02-2005Grieks> 120 min.
GRIEKSE OVENSCHOTEL (BRIAM) MET GEBAKKEN FETA
Briam is een bij ons minder bekende ovenschotel uit Griekenland, maar daarom niet minder lekker! Heerlijke ovengeroosterde groenten in tomatensaus met oregano, waar we ook nog feta bij doen, die lekker zacht en smeuïg wordt in de oven. Smullen maar!
1 aubergine, 1 teentje knoflook, 300 g vastkokende aardappelen, ½ courgette, 1 tomaat, 250 ml tomatenpassata, 1 kl gedroogde oregano, 100 g feta, 10 g bladpeterselie, 2 el olijfolie, 1 el olijfolie extra vierge, peper en zout
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2019Grieks30-60 min.
Groenten uit de oven (Briam)
1 kilo rode tomaten - 1/2 kilo aubergines - 1/2 kilo courgettes - 1/2 kilo aardappelen - 250 gram wortelen - 250 gram groene paprika - 1/2 kop peterselie, fijngesneden - 1/2 kop gepelde knoflookteentjes - 1 kop ui, gesnipperd - 1 kop olijfolie - peper en zout,
- Grieks Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-07-2005Grieks Bijgerecht60-120 min.
GRIEKSE OVENSCHOTEL (BRIAM) MET GEBAKKEN FETA
Briam is een bij ons minder bekende ovenschotel uit Griekenland, maar daarom niet minder lekker! Heerlijke ovengeroosterde groenten in tomatensaus met oregano, waar we ook nog feta bij doen, die lekker zacht en smeuïg wordt in de oven. Smullen maar!
1 aubergine, 1 teentje knoflook, 300 g vastkokende aardappelen, ½ courgette, 1 tomaat, 250 ml tomatenpassata, 1 kl gedroogde oregano, 100 g feta, 10 g bladpeterselie, 2 el olijfolie, 1 el olijfolie extra vierge, peper en zout
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2020Grieks30-60 min.