1. Home
  2. Recepten
  3. Brandnetel

Brandnetel recepten (55)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Brandnetel

INGREDIENTEN

Brandnetel

Bereidingswijze

1.Een aftreksel gemaakt van verse brandnetels kan gebruikt worden om huid,haar,ogen,of ontstoken gewrichten te behandelen. 2.Drink brandnetelthee bij infecties aan de urinewegen,blaasontsteking en voor de behandeling van wintervoeten. 3.Een kompres dat gemaakt is door een doek in brandnetelthee te laten weken,helpt brandwonden te verlichten. 4.Kan de bloeddruk verlagen. 5.Drink regelmatig brandnetelthee om de weerstand tegen allergische reacties te vergroten en menstruatieklachten te verminderen.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Brandnetel salade

Heerlijk en "gratis", deze lauw-warme , en gezonde salade

INGREDIENTEN

-400 g jonge brandnetelblaadjes, -1 rode paprika (in reepjes), -100 g rozijnen, -50 g pijnboompitten, -2 el olie, -1 ui (fijn gesnipperd), -peper en zout

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Duits
  •  0-10 min.

Brandnetel thee

Thee van brandnetels

INGREDIENTEN

6 tot 8 theelepels gedroogde brand netels., honing voor de smaak.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  •  
  •  10-20 min.

Tortelli op drie manieren (spinazie/ricotta, brandnetel en c

Nvt

INGREDIENTEN

Pasta (voldoende voor 1 vulling, x 3 voor allemaal):, 400g bloem, 4 eieren, Snufje zout, Extra bloem en polenta,, Spinazievulling:, 500g spinazie, 250g mascarpone, 250g ricotta, 100g geraspte Parmezaanse kaas, Vers gemalen nootmuskaat, 1 ei,, Brandnetelvulling, 250g brandnetels, 250g mascarpone, 250g ricotta, 5 handfuls grated parmesan (approx. 100g),, 100g geraspte Parmezaanse kaas, Vers gemalen nootmuskaat, 1 ei,, Citroen/peterselievulling:, Grote bos platte peterselie, blaadjes fijngehakt, Geraspte citroenschil, 250g mascarpone, 250g ricotta, 100g geraspte Parmezaanse kaas, 25g broodkruimels, 1 ei,, Voor de saus (voldoende voor 1 vulling, x 3 voor allemaal):, 50g boter, 5 tot 10 salieblaadjes,, Bij serveren:, Geraspte Parmezaanse kaas, Olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brandnetelsoep

Een soep die helpt tegen bloedarmoede en die ook licht laxerend kan werken

INGREDIENTEN

400 gr jonge brandnetel toppen, 50 gr boter, 900 ml melk, peper, zout

  • Regionaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Regionaal
  •  10-20 min.

Kruidensoep

Uit: Kruidkroniekje. Het verschijnsel voorjaarsmoeheid wordt veroorzaakt door een overschot aan onverwerkte zuren, ontstaan door de winterkost en gebrek aan beweging buiten. Het is dus aan te bevelen het lichaam nieuwe energie te geven om zo de kracht te krijgen de afvalstoffen via de natuurlijke weg af te voeren. Deze 'voorjaarssoep' kan daarbij helpen

INGREDIENTEN

* brandnetel * herderstasje * paardebloem * zevenblad (of: kruip-door-de-tuin of: hondsdraf) * zilvervliesrijst * zeezout * roomboter

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

prei in stroganoffsaus met rijst

INGREDIENTEN

150 gr rijst, zout & peper, 1 el olie, 250 gr prei, 1 zakje stroganoffsaus, 1 dl rode wijn, 150 gr kruidenkaas (brandnetel),

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemberbier.

Dit traditionele recept voor alcoholvrije gemberbier is ook erg lekker gemixt met de zelfde hoeveelheid limonade of sodawater.

INGREDIENTEN

115 g verse gemberwortel, grofgehakt, 1 liter water, 100 g kristalsuiker, 2 el gedroogde brandnetel, 2 tl sinaasappelraspel, 1 pijpkaneel.,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Icetea

Dit is een simpel en lekker ice tea recept die ik zelf vaak maak, die in de winkel vind ik vaak te zoet en de lekkere icetea uit de winkel vind ik erg duur. Het is mijn variatie op power drink. De groene thee reiningd, de citroen verfrist en de honing maakt de thee zoeter en voegt extra smaak toe.

INGREDIENTEN

1 citroen of citroendruppels uit een flesje, 2 (ongezoete) eetlepels honing, Groene thee ( ik gebruikt zonnatura met brandnetel en citroen gras ),

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Brandnetelbroodjes

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood -, 300 g brandnetel -, 1 sjalot -, 1 ei -, 1 dl melk (halfvol) -, 200 g kaas (belegen) -, 2 cl olijfolie (extra vierge),

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste brandnetel recepten
  • Eigen recept

Andijviestamppot met Landana geitenkaas

Stamppot andijvie met een kleine twist: nootjes & geitenkaasblokjes

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen (kruimig), 250 gr champignons, 1 ui, 300 gr gesneden andijvie, 50 gr ongezouten cashewnoten, 10 gr boter, 2 dl warme melk, 200 gr Landana geitenkaas Brandnetel & Knoflook (of Italiaanse kruiden), Knoflook, Zout & versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ruculastamppotje met geroosterde pijnboompitjes

Lekker stamppotje

INGREDIENTEN

Aardappelen voor 3 pers, 2 zakjes rucula, 250 ml crème fraîche, 200 gram brandnetel of andere kaas, pijnboompitjes, olijfolie, scheutje melk, zout en peper

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Brandnetelbroodjes

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood, 300 g brandnetel, 1 sjalot, 1 ei, 1 dl melk (halfvol), 200 g kaas (belegen), 2 cl olijfolie (extra vierge)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Brandnetelsoep met spek

Brandnetels zijn rijk aan antioxidanten (caroteen), vitamine C, vitamine D en mineralen zoals ijzer, kalium, fosfor, calcium en magnesium. Hoewel brandnetels bekend staan als een €onkruid€, kan je er ook lekkere en gezonde gerechten mee bereiden.

INGREDIENTEN

100 g brandnetel (blaadjes), 2 aardappels, gerookt spek8 plakken, 4 sneetjes zuurdesembrood, 2 takjes verse tijm, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Brandnetelsoep

Onkruidsoep? Nee, juist zeer waardevolle soep!

INGREDIENTEN

250 gram jonge brandnetelblaadjes (topjes), 1 liter heldere groenten-bouillon (zelf getrokken of van blokjes), 1 sjalotje, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olie of margarine, beetje verse marjolein of 1 theel. gedroogde, zout en peper.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

kruidensoep

Handig als je veel -onkruid- hebt.

INGREDIENTEN

Schaal jonge bladeren (brandnetel, maarts viooltje, aardbei, hondsdraf, duizendblad, weegbree, kwarwij, zevenblad, bieslook), 1 1/2 l (vlees) bouillon, zout, peper, 1 el boter, croutons als garnering.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Kaashapjes

INGREDIENTEN

Elk 1 plak brandnetel-, mosterd- en geitenkaas van 1 cm dik, 3 verse vijgen, 100 blauwe druiven, 1 eetlepel gemberbolletjes, 2 eetlepels gemarineerde paprika (antipasto/Granditalia), paar takjes krulpeterselie,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knolseldersoepje met groene pesto

Lekkere soep. U kunt pesto ui een potje gebruiken maar niets zo lekker als zelf gemaakte

INGREDIENTEN

2 uien, fijngesnipperd, 1 knolselder, geschild en in stukken gesneden, olie, 1 l water, peper en zout, , Voor de pesto:, handvol platte peterselie, handvol kervel, handvol jonge spinazie, eventueel handvol brandnetel, 2 el walnoten, 1/4 l olijfolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Groen-rode rijst

Rijst met wilde planten en rode paprika

INGREDIENTEN

6 eetl. Gemengde en gehakte wilde bladgroenten: paardebloem, weegbree, hondsdraf, klein hoefblad, brandnetel enz./, 250 g rijst/, 1 grote rode paprika/klontje boter/, geraspte Parmezaanse kaas

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Herfstravioli met wilde kruiden

INGREDIENTEN

Voor het raviolideeg:, 250 g bloem, 6 g zout, 4 eierdooiers, 1 koffielepel olijfolie, enkele druppels water, 1/2 glas water om in te strijken., , Voor de raviolivulling:, 500 g paddestoelen, 60 g Alpro Soja Bakken & Braden, 1 gehakte sjalot, zout, peper., , Voor de saus:, 25 g kervel, 25 g krulpeterselie, 25 g gewone peterselie (platte), 60 g jonge brandnetel, 50 g Alpro Soja Bakken & Braden, oude wijnazijn, zout, peper, citroensap.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heksenprotten

Heksenprotten zijn overheerlijke havermoutkoekjes. Ze zijn lekker en gezond. En je kan ze heel eenvoudig zelf maken. Havermout zit vol eiwitten, koolhydraten, sporenelementen en stabiele B-vitaminen. Als je geregeld havermout eet, word je minder vlug moe. Je uithoudings- en concentratievermogen gaat er zienderogen op vooruit. Daarbovenop krijgt je bloed nog een opknapbeurt door het ijzer en het calcium die in havermout zitten. Havermout zorgt ervoor dat je je afvalstoffen kwijtraakt.

INGREDIENTEN

*300 g bakboter *0,5 kilo havermoutvlokken (of 300 g. havermoutvlokken en 200 g muesli)* 4 hele eieren * 200 g suiker * 200 g bloem * 2 koffielepels bakpoeder *,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  •  
  •  0-10 min.

Lentesoep

Recept van de mystica, componiste en geleerde Hildegard von Bingen.

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter-, , 5 eetlepels speltmeel-, , 1 liter groentebouillon-, , 1 scheutje room-, , 1 volle kop vers geknipte kruiden uit het veld, zoals hondsdrafbloempjes, look zonder look, daslook, maagdenpalm, witte en gele dovenetel, brandnetel.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

gevulde venkel

Heerlijk ovengerecht

INGREDIENTEN

- 4 stronkjes venkel, - 100 gram linzen, - 100 gram quinoa, - handje rozijnen, - twee volle eetlepels ananas uit pot (zonder sap), - 1 ui, - 1 tomaat, - 50 gram gepelde walnoten, - beetje spice route kruidenmix, - beetje geraspte kaas (met brandnetel /ui),

  • Biologisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Biologisch
  •  20-30 min.

heksensprokkel

Havermout-,of kruidenkoekjes

INGREDIENTEN

-300g boter, -500g havermout, -300g suiker, -200g bloem, -4 eieren, -2 eetlepels bakpoeder, KRUIDEN: 2koffielepels gedroogde goudsbloem- 2 koffielepels gedroogde brandnetel-, 2 koffielepels gedroogde vlierbessen (niet noodzakelijk, wel lekker)- Er mogen ook nog sesamzaad, lijnzaad en gemalen noten bij

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Soep met onkruiden

INGREDIENTEN

3 el boter, 3 el bloem, 2 l. kruiden- of kippenbouillon van blokjes, versgemalen peper, scheutje room, 1 kop wilde kruiden die nu net boven de grond uitkomen zoals:, , 1 kop witte en gele dovenetel, 1 kop brandnetel, 1 kop hondsdraf, 1 kop zevenblad

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2008
  •  
  •  0-10 min.

escargots a la cevenole

Uitstekend gerecht voor wie slakken nu eens zonder die eeuwige knoflookboter wil proeven.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 plakje rauwe ham, 1 grote handvol gehakte groene kruiden (peterselie, zuring, kervel, bieslook, brandnetel en munt), 1 eetlepel bloem, 1 blik slakken, zout en peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Oud en Nieuw: kaas-kruidenquiche

Oudjaarsavond. Libelle recept

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, bloem, 150 g Maaslander, 100 g Gruyere, 100 g kruidenkaas (brandnetel of tuinkruiden), 2 sjalotjes, 1/2 rode paprika, 1 el olie, 3 el gehakte tuinkruiden (evt. diepvries), 1 bakje zure room, 1 bakje Huttenkase, ? 225 g, 6 eieren, cayennepeper, verse groene kruiden (voor garnering),

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Botvinya

INGREDIENTEN

1 kg groene blaadjes, snijbiet, spinazie, zuring, groen van radijsjes, jonge brandnetel., 1 grote komkommer, zure augurk, 2 lente-uitjes, dille, peper, zout, citroensap, yoghurt, cider, gepocheerde zalm, rivierkreeftjes, kleine tongrolletjes, stukjes krab

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Groene Smoothie met spinazie en fruit

Deze smoothie is mijn favoriet dagelijks ontbijt geworden en vaak ook nog als tussendoortje. Bij breder aanbod van groene bladgroente varieer of mix ik bijv. met veldsla of raapsteel etc.en zelf brandnetel of paardebloemblad. Inspiratie: Groen voor het leven. Victoria Boutenko

INGREDIENTEN

250 gram verse spinazie, 300 ml water, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 banaan, 2 eetl. gebroken lijnzaat

  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2015
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Lentesoep

Dit recept is georienteerd op datgene wat we uit onze moestuin kunnen halen of uit de ongerepte natuur en heel gezond.

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter, , 5 eetlepels speltmeel of boekweitmeel (reformhuis), dat ook een eigen smaak heeft., , 1 liter groentebouillon, , 1 scheutje room, , 1 volle kop vers geknipte kruiden uit de moestuin of de natuur, zoals hondsdrafbloempjes, look zonder look, daslook, maagdenpalm, witte en gele dovenetel en brandnetel.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Brandnetelsoep

Brandnetel is een kruid wat zeer goed werkt op de spijsvertering en daarom erg goed te gebruiken bij een dieet, of wanneer je moeite hebt met je stoelgang. Je kunt brandnetel als thee drinken (gedroogde kruiden, gewoon te koop bij de natuurdrogisterij, in een thee-ei in een kopje heet water), maar je kunt er bijvoorbeeld ook soep van maken.

INGREDIENTEN

Voor klassieke brandnetelsoep heb je de volgende ingredienten nodig (voor vier personen):, 1 grote ui (fijn gesneden), 1 teentje look (uitgeperst), 2 aardappelen (in stukjes gesneden), 2 handen vol gesneden brandneteltoppen, 1 liter groentebouillon, 1 dl room, Olijfolie, Peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Brandnetel-tapenade

Aparte tapenade !!!

INGREDIENTEN

1 sjalot in ringen gesneden, 2 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden, 4 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden, 100 gr gekraakte walnoten, 30 gr. jonge brandnetel blaadjes (uit eigen tuin?), 10 gr. muntblaadjes, 35 gr. Old Amsterdam (kaas) in stukjes gesneden, 1 eetl. balsamico-azijn, olie, voor koude bereidingen, ongeveer 6 eetl., 1/2 rood pepertje, zonder zaad, klein gesneden, of chilipeper uit de molen, rasp van een 1/2 limoen,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rivierpaling in het groen

INGREDIENTEN

600-800 gr rivierpaling, bakboter, 1 dl visbouillon, 1/2 liter witte wijn, 1 bot peterselie, 1 bot kervel, 1 bot zurkel, 1 bot citroenmelisse, 1 bot waterkers, tuinkers, bieslook, brandnetel, 400 gr spinazie, 2 blaadjes salie, basilicum, marjolein, 1 sjalot, 1 ajuin, 1 bol look, citroensap.,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

natuurlijke paaseieren

Ik heb dit recept van all recipies, met een duidelijk filmpje hoe je de eieren kan verven. Ik heb hieronder mijn eigen opmerkingen toegevoegd. http://allrecipes.nl/recept/12804/paaseieren-verven-op-natuurlijke-wijze.aspx Doe het ingrediënt met de kleur naar keuze in een steelpan. Voeg ook de eieren toe en schenk er water over tot alles is bedekt. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Haal de eieren na 20 minuten voorzichtig uit de pan en doe ze in een hittebestendig bakje of glazen pot. Schenk het gekleurde kookvocht over de eieren zodat ze bedekt zijn. Voeg een royaal scheutje azijn toe aan het vocht (ongeveer 1 eetlepel per 250 ml vocht). Laat ze op kamertemperatuur tenminste 4 uur (of een nacht) afkoelen. Hoe langer, hoe intenser de kleur zal worden. Haal de eieren uit de kleurstof en laat ze drogen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je ze desgewenst met een klein beetje olie inwrijven om ze te laten glanzen. Witte of bruine eieren De kleur van de eieren is van invloed op de uiteindelijke kleur na het verven. Rode kool maakt witte eieren blauw, maar maakt bruine eieren meer groen. Bieten maken witte eieren roze, maar maken bruine eieren meer donkerrood. De bruine eieren krijgen over het algemeen een diepere kleur, de witte eieren een heldere kleur.TijdHoe langer je de eieren in de kleurstof laat liggen, hoe intenser de kleur wordt. Bij bieten of bessensap bijvoorbeeld, worden de eieren roze als je ze er kort in laat liggen en rood als je ze langer laat liggen. Bij spinazie varieert de kleur van grijs tot groen, dus in het geval van spinazie kun je de eieren er beter langer in laten liggen als je een groene kleur wilt. (echt groen is mij nog niet gelukt..)

INGREDIENTEN

Witte of bruine eieren, azijn, , natuurlijke kleurstoffen, Roze tot rood: bieten of bessensap, Bordeauxrood: uienschillen (gewone uien), Blauw tot paars: bosbessen, Blauw: rode kool, Groen: verse spinazie of, iets beter brandnetel (maar echt groen wordt het niet...), Bruin: gebrouwen koffie, Geel: kurkuma

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2017
  • Europees
  •  > 120 min.

Boerenkaasplateau

Heerlijk als dessert ter afsluiting van uw maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor het samenstellen van een mooi plateau met Nederlandse Boerenkaas, kan worden uitgegaan van de volgende richtlijnen:Ga uit van 4 a 5 soorten Boerenkaas en reken per soort op 30 gram per persoon. Let bij de samenstelling niet alleen op smaakcombinaties, maar ook op kleur. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld: Pikant gerijpte Boerenkaas; Oud gerijpte of overjarige Boerenkaas; Boeren Leidse kaas;, Boerenkaas met brandnetel;, Roodbacterie Boerenkaas 'Doruvael'. Deze kunt u desgewenst vervangen door een zacht of mild gerijpte Boerenkaas.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte donderdagsoep

Kruidensoepje..

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel plantaardige bouillon, een handvol (alles samen) van: Bijvoet (Artemisia vulgaris), Brandnetel (Urtica dioica), Duizendblad (Achillea millefolium), Hondsdraf (Glechoma hedera), Madeliefje (Bellis perennis), Smalle weegbree (Plantago lanceolata), Brede weegbree (Plantago major), drie uien, drie soeplepels olijfolie, 3 liter water, 60 g roux (roer 50 g bloem met water tot een glad papje), peper uit de molen, kruidenzout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  •  
  •  10-20 min.

Salade van Witlof en Wildekruiden

INGREDIENTEN

250 gr uitgesneden mosselvlees van jakobsschelpen -, 30 gr boter -, zout, versgemalen witte peper, 2 tomaten, 1/2 appel, 300 g witlof, 100 g bleekselderij, 100 g wilde kruiden (blaadjes van brandnetel, paardenbloem, veldzuring en/of waterkers), Voor de vinaigrette:, 2 eetlepels appelazijn -, zout, versgemalen witte peper -, 1 snufje kerriepoeder -, 4 eetlepels arachideolie -, 2 eetlepels walnootolie., ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

ragout van wijngaardslakken

Met ridderzwam en brandnetel

INGREDIENTEN

40 wijngardslakken, 200gr ridderzwam, 24 brandnetelblaadjes, 1 fijngehakte sjalot, 20 gr peterselie, 24 daslookbolletjes,gehakt, citoenmelisse, citroemtijm, dille, annanassalie, 60gr boter,2lp olijfolie,,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Brandnetelsoep

Pittig soepje

INGREDIENTEN

2 uien, het wit van 4 preien, 1 eetl. boter, 1 liter groentebouillon, peper en zout, 1 eetl. bloem of maizena,opgelost in water, 2 eetl. fijngesneden brandnetel(of brandnetelpoeder,vind je in de natuurvoedeingzaak).

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste brandnetel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top