Bramenclafoutis
Franse taart die meestal in een glazen ovenschaal wordt gebakken.
Ingrediënten 6 personen
3 blikjes kersen a 200g, 50g boter, 50g bloem, zout, 2 zakjes vanillesuiker, 60g suiker, 2dl melk, 3 eitjes, 1el maizena, poedersuikerVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Bereidingswijze
Boven kom bramen in zeef uitlekken. Ovenschaal invetten. Sap bewaren. In steelpan boter smelten. Van vuur af halen. Bloem, beetje zout, vanillesuiker en 50g suiker erdoor roeren. 1dl melk erdoor roeren. Eitjes een voor een erdoor. Beetje voor beetje restje melk erdoor. Bramen over bodem verdelen van ovenschaal. Beslag erover schenken. Geheel in midden oven zetten en ca. 40 minuten goudbruin bakken. Intussen in kommetje maizena met 2el bramensap losroeren. In steelpan rest sap met rest suiker aan kook brengen. Maizena in dunne straal aan toevoegen. Clafoutis uit oven en 25 minuten laten afkoelen. Bestrooien met poedersuiker. Sausje apart bij serveren. (Tijdens het bakken doet de clafoutis alsof ie heel groot gaat worden maar als je 'm uit de oven haalt zakt ie weer in dus raak niet in paniek!)