Bramenjam met creme de cassis
De likeur voegt net even iets extra's toe aan deze jam.
Ingrediënten
Voor 3 potjes:, 1 kg bramen, 900 g suiker, 1 dl zwarte bessenlikeur (creme de cassis), 1-2 el vers citroensap (gezeefd)Bereidingswijze
Was de bramen en zoek ze uit op ongerechtigheden.Breng 1 dl water aan de kook. Voeg de bramen toe en breng alles, onder voortdurend roeren, opnieuw aan de kook. Blijf roeren tot de vruchten zacht zijn geworden. Temper de warmtebron en laat de vruchtenmassa inkoken tot 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg suiker, likeur en citroensap toe. Roer alles goed om en laat de jam daarna nog 10 minuten zachtjes doorkoken.Doe de jam over in zorgvuldig schoongemaakte potjes. Plaats de potjes tijdens het vullen op een natgemaakte en dubbelgevouwen doek of op een houten plank. Sluit ze goed af.Bewaar de jam op een koele, droge en donkere plaats. Houdbaarheid: 6-8 maanden.