1. Home
  2. Recepten
  3. Bramborak

Bramborak recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bramborak

Tjechische aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

500 gr. Aardappelen1 teen knoflook1 fijngesnipperde ui100 gr. bloem50 cl. melk2 eieren1,5 dl. olieoregano, zout en peper

Voorbereiding

Schil en rasp de aardappelen grofSnipper de ui fijn

Bereidingswijze

Laat de aardappelsliertjes goed uitlekken Maak een papje van bloem, melk en eieren, en voeg dit toe aan de aardappelsliertjesVoeg de ui en het zout en de kruiden(niet te zuinig), toe aan het mengsel, en roer tot een soepel deegLaat de olie in de koekepan goed heet wordenSchep met een juslepel ronde platte koekjes met een doorsnee van ongeveer 8 cm, in de koekepan en bak ze aan beide kanten goudbruin

  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bramborak

Een pannekoek van voornamelijk aardappel met kruiden

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen, niet kruimig;, 1-2 eieren;, scheutje melk;, 2 el bloem;, 1 ui;, 2 teentjes knoflook;, kruiden: zout, peper, majoraan en tijm;, zonnebloemolie

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bramborak

Tjechië en Slowakije

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 30 gr knoflook, 200 gr bloem, 1 dl. melk, 3 eieren, 3 dl olie, zout, peper, marjolein,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

Het is in Tsjechie de tradiedie om met pasen deze aardappelpannenkoeken te eten. Ik heb dit geleerd door mijn eerste werkstuk en ik heb het nu een keer gegeten met pasen en het is erg lekker! 

INGREDIENTEN

- 1 kg aardappels, - 2 eieren, - 4 knoflookteentjes , - 1 handje peterselie, - 1 ui, - 1 eetlepel melk, - 250 ml bloem, - 2-3 theelepels olie, - Een mespuntje zout en peper,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2019
  • Europees
  •  30-60 min.
Nieuwste bramborak recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top