1. Home
  2. Recepten
  3. Braden

Braden recepten (3.856) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Caribische kip voor Slowcooker of oven

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten van te voren klaar,heb je geen slow cooker maar wel een oven dan verwarm je die voor op 150°C Heb je geen oven? Zet onder je juspan een sudderplaatje en plaats dat op het laagste pitje en kijk af en toe of alles door en door gaar is Laat de ananas en perziken uitlekken in een vergiet (vang het sap op!) Snijdt de ananas en perzik in kleine stukjes. Was de kip en dep goed droog.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipdelen tot ze bruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.Bak in hetzelfde vet de uien , selderij stukjes, stukjes peen, champignons en paprika. Voeg de uitgelekte ananas en perzik toe. Nu de saus maken Doe de maizena(of aardappelmeel) in de steelpan en vermeng het met het paprikapoeder, sojasaus, Worcestershire sauce, rode wijn azijn, het sap van de blikken ananas en perziken en roer goed tot alles vermengd is. Voeg dan al roerende het kokende water erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe Laat de saus tot het kookpunt komen en roer constant tot het gebonden is. Doe daarna eerst de groenten en dan de kipstukken er bovenop in de Slowcooker en giet daarna de saus erop. (kip moet net onder staan). Zet de slowcooker voor 1 uur op High en 6- 7 uur op low. (hangt van je slowcooker af) In de oven op 150°C zal het ongeveer 3 uur duren, of op gas (geen flauw idee maar je vork verteld de waarheid!)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

lasagne met kip, pesto en courgette

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Haas Braden

Bestel het haas ( de jager spreekt van het haas ) bij de poelier, vraag desgewenst gelardeerd, vraag ook om het bloed, bewaar dit bloed.

INGREDIENTEN

Was het haas, wrijf het in met peper en zout, laat dit er een tijdje intrekken. Braad het haas in de hazepan of in de braadslede, verdeel dan het haas in stukken. Verwarm eerst de boter - dit gaat het snelst bovenop - leg dan het haas erin en bedruip het met de boter. Zet de hazepan in een niet te warme oven. Is hethaas niet gelardeerd, dan verdient het aanbeveling in het begin een paar lapjes spek op het haas te leggen om uitdrogen en vroeg bruin kleuren te voorkomen. Bedruip het haas of de stukken haas af en toe, voeg ook af en toe wat vocht toe, hetzij water, hetzij rode wijn. Of wel overgiet het haas nu en dan met wat room. Room is vettig en het vettige roomlaagje op de haas zou uitdrogen voorkomen. Bovendien is de jus van een haas die met room is overgoten uitstekend. De braadtijd varieert van 1 tot 2 uur en is afhankelijk van de grootte en de ouderdom. Controleer het gaar zijn door te proberen of het vlees gemakkelijk van het been loslaat. Maak de jus - op het fornuis - met wat room en met iets verdunde, goed geklopte bloed waarna de jus niet meer door mag koken.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Braden op kerntemperatuur.*

Altijd de juiste gaarheid bij het bereiden van dikke stukken vlees, wild, gevogelte en vis, ook al wijkt uw oventemperatuur af. In principe kan er niets mis gaan. Een kerntemperatuur meter is een meethulp die digitaal temperatuur weergeeft, deze is uitgerust met een temperatuursensor die in het vlees wordt geprikt. Het laat toe dat er met lagere temperaturen kan worden gewerkt, waardoor de vleessappen in het vlees bewaard blijven hetgeen de malsheid en structuur ten goede komt. Om salmonella besmetting te voorkomen is voor kip, kalkoen en varkensvlees een hogere kerntemperatuur vereist! De aanschaf van een kerntemperatuurmeter vergt geen grote investering, Ikea verkoopt deze voor minder dan 10,00 euro.

INGREDIENTEN

Het braden vergt geen behendigheid, het biedt wel de zekerheid dat het vlees de juiste gaarheid heeft en supermals is., , Hoe lager de oventemperatuur hoe langer de bereidingstijd en als stelregel wordt de oven 15 graden hoger gezet dan de gewenste kerntemperatuur., , Voorbeeld, voor een stuk vlees van 1 á 1,5 kg, met als kerntemperatuur 65 graden en een oventemperatuur van 80 graden, vergt het ongeveer 3 uur voordat de kerntemperatuur bereikt is.,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2007
  •  
  •  60-120 min.

Rosbief braden in de Oven

INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, zout en peper, 150 gram boter, ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Rosbief braden op lage temperatuur

Net zoals langzaam stoven kun je langzaaaaaam braden. Het voordeel? Je vlees is nog malser en kleurt geleidelijk van buiten naar binnen toe. Vergeet je vlees wel niet op kamertemperatuur te brengen en eventjes dicht te schroeien ('sauteren') voor het in je oven verdwijnt. Op die manier krijgt je vlees een mooi korstje en blijft het vocht in je vlees. Hoe vochtiger = hoe sappiger = hoe malser.

INGREDIENTEN

800 g rosbief, 100 g boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kip -stoofpotje

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

INGREDIENTEN

Recept met de kippenpoten, 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram)., 1 theelepel knoflookpeper, 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst)., 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie., 1 grote ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 bakje champignons., 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram)., 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse., 1 el peterselie., zout en versgemalen peper naar smaak., Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

groene tagliatelle met kip en mosterdsaus

Om je vingers bij op te vreten

INGREDIENTEN

700 gram kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el gove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus

Heerlijk Amerikaans gerecht

INGREDIENTEN

1 stuk procureur van 2,5 kilo, 200ml cola, , Voor de rub, 2 el lichte basterdsuiker, Grote snuf gemalen zwarte peper, 2 flinke tl grof zeezout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl mosterpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl selderiezout, Flinke snuf kaneel, Flinke snuf gemberpoeder, Flinke snuf nootmuskaat, , Vocht om in te koken:, 75ml balsamico azijn, 300ml cola, 70ml whisky, 3 el lichte basterdsuiker, , 3 el olijfolie, 80ml zelfgemaakte barbecuesaus, , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder, , Voor de coleslaw:, 300g gesneden witte kool, 200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine, 1 kleine ui, heel fijn gesneden, 1/2 gele paprika, heel fijn gesneden, 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden, 3 flinke el Turkse yoghurt, 3 flinke el mayonaise, 3 el olie, 2 el azijn, 3 el suiker, Gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang

INGREDIENTEN

Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen.

INGREDIENTEN

De ballen:, , 600 gr gehakt HOH, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el gesnipperde verse peterselie, 1 ei, 1 snee oud witbrood zonder korst, 150 gr feta, 1 t paprikapoeder, pikant, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, , De saus:, , 500 gr gezeefde tomaten, 250 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, Snufje zeezout, 1 e basilicum, gedroogd, 2 t suiker, 50 gr verbrokkelde feta

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2014
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Creoolse jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen

Creoolse Jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen

INGREDIENTEN

250 g langkorrelrijst, 1 eetlepel olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 250 g garnalen (gepeld), 200 g Spaanse Chorizo, of andere kruidige worst, zoals Andouille, 300 g kipfilet, 2 eetlepels roomboter, 2 grote uien, fijngesneden, 1 selderijstengel, onthaard en in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 rode paprika, in stukjes, 1 groene paprika, in stukjes, 150 g cherrytomaatjes of 2 grote tomaten, in helften of stukken gesneden, 3 bosuitjes, in ringen gesneden, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 6 dl kippenbouillon, 1 mespunt gedroogde, gemalen trassi (gefermenteerde garnalen), 1 mespunt suiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (20g), , Kruiden, 2 laurierbladeren, 1theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels cayennepeper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*Jamie Oliver's Gebraden lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ongelooflijk lekker recept dat ik al regelmatig heb klaargemaakt. In plaats van rozemarijn kan je ook salieblaadjes gebruiken. Lamsvlees is praktisch het hele jaar door lekker en hoewel lamsvlees in de vroege lente heerlijk mals is, is mei een van de beste maanden, het aroma, karakter en textuur van het lamsvlees zijn meer ontwikkeld.

INGREDIENTEN

- 1 stuk lamsbout, - 1/2 citroen, - rozemarijnnaaldjes, - 1 teen knoflook, - 1/2 el olijfolie, - 4 takjes verse rozemarijn, - 1 tl zout,

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Ovengebakken kip-champignon pannetje

INGREDIENTEN

, 100 gram boter, 2 kipfilets, zout, peper, 500 gram champignons, 40 gram bloem, 1/2 liter melk, nootmuskaat, 1 vleesbouillonblokje (voor 1/2 liter vloeistof), 5 gram geraspte beschuit (of paneermeel), enkele stengels peterselie,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

pilaf

Rundsvlees in een vrij pittige saus met rijst

INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet, 1 groot blik perziken, 1 groot blik tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketjap, 1 theelepel tomatenketchup, 1 grote ui, chilipoeder, peper, zout, pili pili (of cayennepeper), maizena

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-1998
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Limburgs zuurvlees / zoervleisj

Er zijn vele recepten voor zuurvlees, maar dit vind ik de lekkerste! Vooral met zelfgebakken frites en zelfgemaakte mayonaise.

INGREDIENTEN

- 800 gram riblappen (niet te mager)(je kunt ook runderlappen nemen, die zijn minder vet - de riblappenvariant smaakt wel beter), - plusminus 30-40 gram boter, - 5 dl. water, - 5 dl. azijn (witte natuurazijn), - 500 gram dikke uien, - 5 eetlepels perenstroop, - 2 plakken ontbijtkoek, - 3 blaadjes laurier, - 2 kruidnagels, - versgemalen peper, - zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus

Deze lekkere gehaktballetjes waren ook een onderdeel van mijn Oosterse etentje. Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op. Ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht met rijst en sperzieboontjes.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt - 3 eetlepels paneermeel - zout, peper - 1 ei - 1 ui - 1 Spaanse peper - 1 kleine groene paprika -, 1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten - 1 eetlepel olie - 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder - 2 theelepels ketoembar ( koriander ) - 1 theelepel kaneel - 1 laurierblad - 2 teentjes knoflook - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 vleesbouillontablet - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker of stukje goeloe djawa

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde aubergine

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg.

INGREDIENTEN

4 flinke, stevige aubergines, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gehakt, 1 grote ui, 1 paprika, 2-3 knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en oregano, 700 ml tomatensap, Zout en peper naar smaak, 100 g feta

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Grieks kip pannetje met tomatenrijst (slank)

Dit is niet alleen slank, dus calorie arm, maar ook nog eens vreselijk lekker. Het doet je ook een beetje aan de zomer denken. Een heerlijk eenpansgerecht dat prima vult, maar weinig calorie bevat. Smullen dus!

INGREDIENTEN

2 kip filets, 125 gr rijst (geen snelkookrijst), 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, courgette, 250 ml groentebouillon, 500 ml gezeefde tomaten (pakje), 1 e suiker, Vers gemalen zwarte peper, zeezout, Snufje chilipoeder, 1 t Paprikapoeder, Olijfolie

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Drumsticks uit de oven

3.5 points per persoon (4 pers.) We hebben hier echt van zitten smullen!! Je hebt niet het idee dat je aan het lijnen bent als je dit eet.

INGREDIENTEN

8 drumsticks, zonder vel, 3 el ketjap, 2 el fijngesneden knoflook, 2 el fijngesneden gember, 1 el honing, 2 el sesamzaadjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste gehaktbal

Alles al geprobeerd om net zulke lekkere gehaktballen te maken als die de slager verkoopt? Of misschien nog wel lekkerder... Lukt het maar niet om de gehaktbal toch stevig te maken maar niet zo droog? Ik heb zelf ook al heel veel versies gehaktballen uitgeprobeerd en gemaakt, maar nu is het dan eindelijk gelukt, op basis van wat samengevoegde en aangepaste bestaande recepten en mijn eigen toevoegingen. Dan eindelijk hét recept voor een overheerlijke sappige gehaktbal met veel smaak weten te creëren.

INGREDIENTEN

500 gr half-om-halfgehakt, 2 sneedjes (oud) witbrood of paneermeel (zelfde hoeveelheid uiteraard), 4 el melk, 1 ei, 1 ui (bij voorkeur rood of sjalot), 1 runderbouillon tablet (groot), 1 el grove mosterd, 2 el gemalen zwarte peper, 1 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper, 2 el ketjap manis, 1 el foeliepoeder, 1 pot vleesfond (liefst in poedervorm), in geval van poedervorm, water toevoegen., 2 el bloem, 2 el nootmuskaat, 50 g boter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  •  
  •  30-60 min.

Koekie Monster Cupcakes

INGREDIENTEN

24 basis cupcakes, 3 cups cakebloem, 1 1/2 tl bakpoeder, 3/4 tl zout, 12 el ongezouten boter (op kamertemperatuur), 1 1/2 cups suiker, 4 eieren (maat L), 1 1/4 cups melk, 650 gr Botercreme, 125 gr sojaboter voor bakken en braden, 125 gr zachte boter, 1 tl vanille-extract, 2 cups gezeefde poedersuiker, 2 el melk, Cupcake Fun, 2 zakjes kokosrasp, 24 kleine American cookies, blauwe voedselkleurstof voor snoep, schaaltje water, koekjes, 48 choco strooisels, 48 witte snoepjes,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2011
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode-bietensalade

Lekkere frisse salade wat altijd inslaat als een BOM!!!!

INGREDIENTEN

Rode bieten (pond)aardappelen (pond), appels 3x, vlees (kipfillet is het lekkerste ong.3 ons)augurken naar smaak, peterselie, bieslook, mayonaise 4a5 eetlepels(lekkerste is mayo in combinatie van youghurt)4 hard gekookte eitjes, en tot slot een gesnippert ui.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Herfst: kruidige luxe hachee met champignons

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

INGREDIENTEN

600 gr verse doorregen sucadelappen, 250 gr champignons of kastanje champignons, 125 gr gerookte spek blokjes, 4 flinke uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, fijn, 1 blikje tomatenpuree, Vers gemalen zwarte of four seasons peper, Zeezout, Olijfolie voor bakken, 400 ml hete runderbouillon, 150 ml stevige droge rode wijn, Paar druppels cognac, 1 t pimentpoeder, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 5 jeneverbessen gekneusd, 2 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder, Snufje cayennepeper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang met saus

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis. Zoetzuur en voor fijnproevers. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Kip tajine uit de slowcooker

In Marokko wordt dit s ochtends in de Tajine naar de Hamam gebracht waar ze het voor een paar dirham de hele dag warm houden bij het vuur dat de Hamam heet houdt. s avonds na het werk kom je het ophalen en is de schotel klaar. Een uurtje meer of minder doet er niet toe. Dus s ochtends 15 minuten voorbereiding, en s avonds vijf minuten couscous maken is alles. De relatief lage temperatuur wordt hier het best bereikt met de slow cooker (tip: kijk op amazon.co.uk voor goedkope slow cookers. In Nederland zijn ze veel te duur!)

INGREDIENTEN

Tl=theelepel; el=eetlepel, scheutje olijfolie, 4 kipfilets, 1 per persoon in dobbelstenen, 1 aubergine in dobbelstenen, 1 grote ui in dunne schijfjes, 2 winterwortelen, of anders waspeen, 50 gram gedroogde of iets meer verse cranberries, 50 gram gedroogde abrikoos, , vocht & kruiden:, kwart liter kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el citroensap, 1 el bloem, 1 teen knoflook uit de pers, of in dunne schijfjes, 1 tl gemalen komijn, 1 dobbelsteen gember in vijzel fijngestampt of ander zeer fijn gesneden, 1 tl kaneel of een doormidden gesneden kaneelstokje, Als je van pittiger houdt: 1 chilipeper, zonder pitjes fijngesneden, of een tl sambal, of chilipoeder, , verder ergens tussen de 150 tot 200 gram couscous, afhankelijk of je voor en nagerecht hebt, en of je grote eter bent.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde Kalkoen

Heel lekker Kerst recept

INGREDIENTEN

4,5 kilogram kalkoen, 50 gram boter, 1 ui gesnipperd, rasp van 1 citroen en 1 limoen, 4 theelepels gekleurde peperkorrels, 10 plakjes bacon, , Voor de vulling:, 50 gram boter, 2 gesneden uien, 450 gram saucijsjesgehakt( fijne verse worst), 450 gram vers broodkruim wit, 100 gram gesneden pruimen, 75 gram cranberries, rasp van 2 limoenen, sap van 1 citroen, 3 theelepels gesneden verse thijm, 1 losgeslagen ei

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Doordeweekse kip

Kipfilet met een 'prutje' van verse groente en veel knoflook. Overal te maken (ook op de camping)en lekker snel klaar.

INGREDIENTEN

200 gr kipfilet, olijfolie, boter, knoflook (zoveel je maar wilt), 1 bosuitje, 2 uien, 1/2 courgette, 1 rode paprika, 1/2 bakje champignons, 4 kerstomaatjes, oregano, knoflookkruiden

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

konijn volgens oma welling met appelstroop en peperkoek

Heerlijke konijn ouderwets bereid

INGREDIENTEN

Voorbereiding, Per persoon 1,5 konijnebout (konijnepoot), 1 beker azijn (of meer), 2 bekers water (of meer) (de konijnenbouten moeten onderstaan in de marinade., , Bereiding, 1 ui (gesneden), 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, , , 50 gr. Boter, 2 uien (gesneden), 2 laurierbladen, 2 kruidnagelen, 1,5 eetlepel appelstroop, 1 snee peperkoek,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is.

INGREDIENTEN

800 gr dikke doorregen runder riblap, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 laurierblaadjes, 2 el speculaas kruiden (Verstegen), 4 piment korrels, geplet, 2 jeneverbessen, geplet, 2 el bloem, 2 el witte wijnazijn, 2 tl bruine basterdsuiker, Scheutje worchestersaus, 600 ml warme runderbouillon van tablet, Vloeibare braadboter met olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Penne met overheerlijke Tomatensaus en kip!

Heerlijke Penne met zelfgemaakt tomaten saus en gemarineerde kip! geinspireerd op een recept van Jamie oliver.

INGREDIENTEN

- 2-3 teentjes knoflook, - olijfolie of zonnebloem olie, - oregano, - verse basilicum blaadjes (of anders basilicum gesneden), - 3 blikken gepelde tomaten, - 1 groot blikje tomatenpuree, - zeezout en peper, - scheut rodewijnazijn, , - kip reepjes 600 gram, - marinade: olijf-/zonnebloem olie, ketjap of curry, paprika poeder, kipkruiden, paar citroen drupjes. (of gewoon kant en klare gemarineerde kipreepjes van de AH met kebakkruide!), , - en een zak Penne, - evt. gesneden champignons erbij.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De Kersttopper In Nederland: Gevulde Kalkoen !

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca 21/2 kg, 150 g verse kastanjes, 1 flinke ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 100 g 1 el boter, 1 losgeklopt ei, 150 g witbrood verkruimeld (zonder korst), 4 stengels bleekselderij, 1 appel in stukjes, 1 el fijngesneden salieblaadjes, geraspte schil van 1 sinaasappel, 3 el sinaasappelsap, 1/2 dl slankroom, zout, peper, worcestershiresaus, 2 el olie, 3 dl kippebouillon.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Broodpudding op grootmoeders wijze

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

-1 liter halfvolle melk, -150 g suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -10 eetlepels Becel Bakken & Braden Vloeibaar + 1 eetlepel voor invetten van de bakvorm, -6 sneetjes oud brood zonder korst, -rozijnen, -1 jonagoldappel, , , , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks

INGREDIENTEN

500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indonesische ovenschotel

Een lekker pittige ovenschotel met een Indonesisch tintje. Kan goed van tevoren klaargemaakt worden. Kan ook vegetarisch, dan gebruik je tofu ipv gehakt.

INGREDIENTEN

1 witte kool, 3 kopjes droogkokende rijst, bv pandan of surinaamse rijst, 800 ml.pittige pindasaus(Kokki Djawa bij AH), 2 zakjes nassikruiden van Conimex, 500 gr. gehakt (half om half of rundergehakt), zout, peper, sambal badjak, olie of boter,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel Schnitzeltjes in een volle gorgonzolasaus

Weer eens wat anders, maar vreselijk lekker! Toch een stevige hap zo met de herfst met nog een klein vleugje zomer en makkelijk te maken. De saus is werkelijk hemels op pasta.

INGREDIENTEN

4 ongepaneerde schnitzels (varken, kip, kalkoen), 1 blik gepelde tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 beker slagroom, 150 gr pikante gorgonzola, 1 tl salie, 1 bouillonblokje (rund, kip), Olijfolie, Bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Schweinebraten (Varkensvlees bijv varkensfilet) uit oven of slowcooker

Het oorspronkelijke recept kreeg ik van mijn neef uit München. Ik heb er zelf nog het een en ander aan toegevoegd. Het is een gemakkelijk recept omdat het vlees - zonder aan te braden - direct in de ovenschaal of Slowcooker (crockpot) gaat. Ideaal als je gasten krijgt.

INGREDIENTEN

1200 gram varkensvlees aan één stuk, bijvoorbeeld varkensfilet met vet of een schouderstuk -, Plm. 6 eetlepels zonnebloemolie -, 1 flinke ui, gepeld en gesnipperd, 1 winterpeen, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden, 1 plak selderijknol, schoongemaakt in kleine blokjes, 1 prei, schoongemaakt, in halve ringen, 1 peterseliewortel, schoongemaakt in blokjes, 1 theelepel karwijzaad, 2 flinke teentjes knoflook, gepeld, in dunne reepjes gesneden, 1 eetlepel Dijon mosterd orginal, 1 vleesbouillontbalet, verkruimeld, peper, zout, In plaats van de wortel, selderij, prei en peterseliewortel kun je 250 - 300 gram grove soepgroenten gebruiken, maizena

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip pakketje Jamie Oliver

Erg licht - heerlijk van smaak - eenvoudig te bereiden!

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 bakjes champignons (1 bakje gewone en 1 bakje kastanje bijvoorbeeld), 1 groot wijnglas witte wijn, wat boter of vloeibare olijfolie (bakken en braden), 2 teentjes knoflook, Zakje verse Rozemarijn (takjes), Verse Peper uit de molen, Zeezout uit de molen,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortellini met kip, geitenkaas en pesto

Lekker met verse tortellini.

INGREDIENTEN

Verse tortellini met kaas/basilicum vulling, kipfilet, groene pesto, roomfris (Campina), zachte geitenkaas, rucola, pijnboompitten, olijfolie, kipkruiden, zwarte peperkorrels., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokant kiprolletje met ham-kaasvulling en gewokte boontjes

Reddy Tip: Gebruik voor gepaneerde stukken vlees een ruime scheut olie en laat deze goed heet worden. Zo schroei je het vlees dicht samen met de broodkruimels. Als de olie niet heet genoeg is, zuigt het broodkruim zich juist vol met olie, maar als de olie heet is absorbeert het minder olie. Een stuk gezonder dus!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 8 plakken rauwe ham, 8 plakken oude kaas, 2 eieren, 100 g paneermeel, 400 g sperzieboontjes, 2 tenen knoflook, Reddy bakken & Braden, Reddy Premium

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Picknickpootjes - knapperige drumsticks

De ingrediënten voor deze kippenpootjes zijn overal verkrijgbaar en niet duur. De bereiding is niet moeilijk, maar kost wel even tijd omdat je elk kippenpootje apart moet insmeren. Het resultaat is heerlijk: hartige, mals kippenboutjes, die koud ook heel lekker zijn! Bron: Volkskrant Magazine 12-06-2004

INGREDIENTEN

20 a 24 kippenpootjes ( drumsticks ) - 200 gr (beslist) vers wit brood - 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas - 3 eetl fijngehakte peterselie - 4 theel zout - 3 theel vers gemalen zwarte peper - 3 teentjes knoflook - 1 afgestr eetl paprikapoeder - 1 afgestr eetl gedroogde oregano - 100 gr pittige mosterd - 150 gr boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste braden recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top