1. Home
  2. Recepten
  3. Braai

Braai recepten (222) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Braai

Braai is een Zuid- Afrikaans voorgerecht dat heel veel wordt bereid en gegeten. Wrap van de gril met gemarineerde biefstuk.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie * mespunt chilipeper * 1 theelepel paprikapoeder * zout * 300 gram biefstuk * 4 grote wrap tortillas * 50 gram rucola * 1 rijpe avocado *

Voorbereiding

Vermeng de olie met de chilipeper, paprikapoeder en zout en wentel hier de biefstuk in. Laat een half uur marineren.

Bereidingswijze

Grill de biefstuk aan beide kanten mooi bruin in 3 minuten per kant en snijd het vlees in brede repen. Bestrijk de tortillas met olie en leg ze ook op een barbecuerooster. Grill ze aan beide kanten bruin en knapperig. Verdeel de biefstuk over de tortillas bestrooi met de rucola en verdeel de plakjes avocado erover.

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2010
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Andre's Braai

INGREDIENTEN

2 zakjes blokjes aardappeltjes2 Uien1/2 groene paprika(in stukjes)1/2 gele paprika(in stukjes1/2 rode paprika(in stukjeschampgnons(in plakjes)500 gr rundergehakt,gekruidplakjes kaas

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

BRAAI PIE

lekker op bbq

INGREDIENTEN

Jy vat 2x deegrolle (gekoopte deeg) (Bladerdeeg), Braai uie, groenpeper, spek, sampioene, spinasie..., Smeer tamatiepuree of tamatie en uie op onderste laag deeg, bo-op die rooster., Pak die braaimengsel bo-op..., Rasper kaas en feta bo-op..., Sit ander laag deeg bo-op..., Knyp toe in jou rooster..., Braai op kole..., Heerlik...

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Kaapse braai met knoffel en appelkoos

INGREDIENTEN

500 g varkensfilet, 3 knoflookteentjes, versgemalen peper, zout, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. gehakte tijm (vers of, diepvries) of 1 theel. gedroogd, 125 ml abrikozenjam, 2 eetl. worcestershiresaus

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

salade bij de braai

INGREDIENTEN

1 zak rucola-slaKruidenazijnolijfoliezwarte peperverschillende verse tuin kruiden:peterselie,koriander,thijm vanalles kan(grof gesneden of gescheurd)

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2004
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kaapse braai met knoffel an appelkoos

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet3 teentjes knoflookzout en peper2 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel gehakte tijm125 ml abrikozenjam2 eetlepels worcestershiresaus

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vetkoekjes

VETKOEKIES

INGREDIENTEN

375 ml ongesif afgemeet koekmeelblom - 15 ml bakpoeier -, 10 ml suiker - 5 ml sout -, 500 ml gaar koue rys - 410 g (1 blik) geroomde suikermielies(mais) -, 125 ml melk - 1 eier -, kookolie vir vlak braai

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

BLATJANG HOENDER

n Resep gekry van my sus uit de Worcester kontrei in Suid-Afrika

INGREDIENTEN

Hoender dye (kippenbouten), 3x250 ml gekapte uie, 3x400 ml warm water, 3x250 ml bladjang (Chutney/bijvb. mango), 3x100 ml tamatiesous (tomatenketchup), 3x50 ml Worcestersous, sout, mieliemeel en meel gemeng, olie vir braai

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk in een Jasje

INGREDIENTEN

Neem twee dun gesnyde stukkies vleis (steak, of vark steaks), plaas tussen die twee stukkies vleis ham en kaas en steek vas aan die kante, met tandestokkies. Rol in meel en eier en braai dan in olie., , Of 'n ander manier, braai op die kole! Dit is regtig lekker!,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BABY MARROWS BY SKOTTELBRAAI

My vriend Johann van der Walt uit Suid-Afrika, schryf die volgende:

INGREDIENTEN

Ek het een van Janneke se koekpanne met `n los bodem uitgegrawe en gebruik die bodem op die rooster om groente op die gasbraaier te braai. Ken julle baby marrows? (courgettes) Dis nou lang groen baba pampoentjies in die vorm van `n komkommer. Ek sny hulle in dun skyfies deur die lengte en braai dit met `n dun lagie olyfolie en `n klein bietjie suurlemoensap (citroensap) en sout op die plaat. Ek het dit in Noord Italië, in San Remo geproe en dit is heerlik!

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2008
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Aardappelkoekjes

Aartappelkoekies: Hier is iets om met oorskiet fynaartappels te doen. Die hoeveelhede moet jy self bepaal na gelang van die hoeveelheid fynaartappels wat beskikbaar is.

INGREDIENTEN

Sny uie en spek fyn en braai. Meng met die aartappel, een eier en meel. Die hoeveelheid meel moet net genoeg wees om die beslag styf te maak. Gooi bietjie olie in 'n pan en braai weerskante tot bruin.

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Barbeque gegrilde Champions

Heerlijk gemarrineerde Champions om lekker te grillen. Voor wat verandering bij de traditionele Hollandse BBQ.

INGREDIENTEN

Bakje Champignons, Flinke hoeveelheid Gekruide olie ( Knoflook ), 2 eetl. Grilkruiden, Goede hand Verse korriander, 3 teentjes Knoflook, 1/2 eetl. Zoete Soya saus, , ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2011
  •  
  •  0-10 min.

Biefstuk

Heerlike sampioensous vir biefstuk

INGREDIENTEN

1 pakkie knopiessampioene, 2 groot uie, 1 pakkie sampioenroomsop, 1 houertjie vars room, 1 koppie melk, knoffel (opsioneel), kaas gerasper (opsioneel), olie vir braai,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

GESMOORDE OXTAIL

GESMOORDE BEESSTERT

INGREDIENTEN

1 beesstert, opgesny. -, olie vir braai. -, 2 uie, in skywe gesny. -, 2 wortels, geskraap en in kwarte gesny. -, 3 selderystingels, in 5 cm.- stukke gesny. -, 15 ml. koekmeelblom. -, 500 ml. vleisaftreksel.(rinderbouillon) -, bouquet garni. -, sout en peper na smaak.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

GEHAKTBALLEN IN DEKEN

Frikkadelletjies in deegmengsel

INGREDIENTEN

Enige maalvleis(gehakt) kan gebruik word en geur dit volgens smaak., Maak frikkadelletjies so groot soos verkies. (Ek maak gewoonlik kleintjies), Bak of braai tot mooi bruin.,, , , Deeg:, , 2 koppies -meelblom - , 2 teelepels bakpoeier -, Bietjie sout - 1 eier, ,

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Boerenworstpastei

INGREDIENTEN

500 g boerewors (oorskiet van braai werk goed), 3 eiers, geklits, 1 klein blikkie soetmielies, botter, melk, sout en peper, 6 medium aartappels, geskil (of een sakkie aangemaakte Smash), 1 k gerasperde Cheddarkaas

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bobotie

INGREDIENTEN

2 dik snye bruinbrood, 500 ml melk, 15 ml appelkooskonfyt, 5 ml gemmer, 2 groot uie gekap, 2 eiers, paprika, 1 kg maalvleis, olie vir braai, 15 ml kerrie poeier, 75 g pitlose rosyne, 1 pakkie beesstert soppoeier, 2 ml droe mosterd, sout na smaak, 5 ml aromat, , ,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Focaccia met knoflook-kruidenolie

Op de Cadac BraaiMaxx met pizzasteen bak je een heerlijk kruidenbrood voor bij de braai!

INGREDIENTEN

Voor het brood, 500g bloem, 1 zakje gist (7g), 310 ml lauwwarm water, 15g zout, 15g suiker, 15g roomboter, , Voor de knoflook-kruidenolie, 2 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, 1 bakje verse Italiaanse kruiden ( mengsel van tijm, oregano, rozemarijn, salie), peper en zout,

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2016
  • Europees
  •  60-120 min.

Lewerkoekjes

INGREDIENTEN

500g skaaplewer - 4 middelslag aartappels, 250ml gesnyde groenboontjies - 2 spinasieblare -, 1 middelslag tamatie - 1 ui, 1 sny brood - 3 eiers -, 180ml ongesif afgemeet meelblom 15ml -bakpoeier -, 10ml sout - 1ml peper, kookolie vir vlak braai.

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Leverkoekjes

Lewerkoekieresep

INGREDIENTEN

500g Lewer (skaap, kalf- of bees) -, 2 middelmatige Ui -, 2 Eiers -, 1 eetlepel Asyn of Suurlemoensap -, 1 teelepel Sout -, kwart teelepel Peper -, 1 teelepel gekapte Pietersielie (opsioneel) -, Olie om in te braai,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensvlees gehaktballen (Bobotie)

Vark (Bobotie) frikkadelle

INGREDIENTEN

30 ml olyfolie -, 1 ? 2 uie gekap -, 2 knoffelhuisies, fyngemaak -, 5 ? 10 ml vars gemmer -, 15 ? 25 ml kerriepoeier (na gelang van jou smaak) -, 15 ml appelkooskonfyt/bruin suiker, fyn -, 15 ml asyn/suurlemoensap(citroensap) -, 1 kg varkvleis (met €n lae vetinhoud), 15 ml fyngekapte koljanderblare (opsioneel) -, 1 ? 2 snye witbrood -, 125 ml melk -, sout en varsgemaalde swartpeper na smaak -, 1 klein eier, geklits (of ½ groot eier) -, olie om die frikkadelle in te braai, ,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensroerbraad

Vark Roerbraai:

INGREDIENTEN

50ml soya sous -, 15ml gemmer, fyn opgesny -, 3 knoffelhuisies, fyn opgesny -, 30ml heuning -, 50ml grondboontjie olie -, 30ml droe sjerrie -, 2 medium grootte rissies, opgesny -, 700g vark fillette(varkenshaas) -, 30ml olie om in te braai -, geroosterde sesame sade vir tekstuur

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

KERRIE EIEREN

KERRIE-EIERS

INGREDIENTEN

1 dosyn hardgekookte eiers, , KERRIESOUS:, Braai 2 middelmatige uie in 2 eetlepels vet/olie tot bruin en geurig. Skep uit en sit eenkant., Neem `n kastrol, sit daarin:, 3 eetlepels koekmeelblom (bloem), 1 eetlepel botter, 1 teelepel borrie (geelwortel), half teelepel kerrie, knippie sout,

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

LEVERKOEKJES

Lewerkoekies

INGREDIENTEN

500g skaaplewer(of runderlever) - 4 middelslag aartappels -, 250ml gesnyde groenboontjies (sperciebonen) - 2 spinasieblare -, 1 middelslag tamatie - 1 ui -, 1 sny brood - 3 eiers -, 180ml ongesif afgemeet meelblom - 15ml bakpoeier -, 10ml sout - 1ml peper -, kookolie vir vlak braai.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zomerse sperziebonensalade met flair

In de zomer vinden we dit wel de lekkerste bonensalade die er is omdat hij zoveel verschillende smaken heeft. Prima barbecue salade en past geweldig bij geroosterd rundvlees vinden we. Hij is slank, gezond en bevat veel vitamines. Deze stond dus in het hete pinksterweekend bij de braai op tafel. Voldoende voor 5 personen als bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 kilo verse sperziebonen, 500 gr cherry tomaten, 1 sjalot, gesnipperd, 2 e olijfolie, extra vierge, 2 t geraspte citroenschil (zest), 6 e vers geperst citroensap, 3 e vers gesnipperde platte peterselie, 1 t vers gemalen zwarte peper, 2 t zeezout

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2014
  • Wereld
  •  10-20 min.

Vlees-kaas-hamhap

Maklik klaar te maak vir baie mense

INGREDIENTEN

Neem twee dun gesnyde stukkies vleis (steak, of vark steaks) plaas tussen die twee stukkies vleis ham en kaas en steek vas aan die kante met tandestokkies. Rol in meel en eier en braai dan in olie.,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Braadbroodjes

Braaibroodjies

INGREDIENTEN

Basiese resep vir Franse braaibrood:, 2 eiers -, knippie sout -, 150 ml melk -, 6 snye brood, korsies afgesny -, 60 g botter, METODE:Klop die eiers, sout en melk saam. Doop die snye een-een in die eiermengsel. Smelt die botter in 'n pan en braai die snye tot goudbruin aan albei kante.

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevertjes met Ananas

Hoenderlewertjies en Pynappels in Xtine

INGREDIENTEN

Kook langkorreleys gaar, dreineer in 'n vergietes en roer 'n albaster of twee botter daardeur. Sout en peper na smaak en hou eenkant warm. Braai twee fyngekapte uie in botter en olyfolie tot goudbruin. Voeg 'n toontjie oftwee vars, fyn knoffel by en braai, nog so 'n minuut of wat. Gooi 'n goeie blaps soet sjerrie by, en 'n waagsame knyp gemengde kruie. Roerbraai alles vir 'n rukkie. ('n Rukkie is net so lank as wat dit vir Edith Piah neem om 'n mens weemoedig te maak). Intussen het jy 'n pakkie hoenderlewerrs mooi skoongemaak en kleinerig opgesny. Sprinkel hulle met 'n suurlemoen se sap, 'n sopie brandewyn en so 'n eetlepel heuning. Voeg by die uie en roerbraai nog so 'n liedjie lank. (Mozartse Towerfluit verrig wonderee in hierdie geval). As alles mooi gaar is, roer jy 'n koppie vars joghurt daardeur en verhit die lot. Moenie laat kook nie, anders sit jy met skifsels wat die dis en die liefde gaan dwarsboom...In warm borde rangskik jy 'n ring rys. Skep die lewers in die middel en sprinkel varsgekapte pynappel bo-oor.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KAAPSE KERRIE

KAAPSE KERRIE

INGREDIENTEN

2 uie, in ringe gesny -, 15ml vars gemmerwortel, gerasper -, 1 heel kaneelstok -, 6 kardomonsade,gekneus(opsioneel) -, 1kg stoweskaapvleis, in blokkies gesny -, 15ml matige kerriepoeier -, 15ml borrie (geelwortel) -, 2ml neutmuskaat -, 1ml rooipeper (ceyanne) -, 20ml suiker -, 4 knoffelhuisies, fyngedruk -, 1 groen soetrissie(paprika), in repe gesny -, 1 lourierblaar -, olie om in te braai -, sout en varsgemaalde peper -, 15ml fyn komynsaad(jeera) -, 5ml fyn koljander -, 5ml gemengde kruie -, 410g heel, tamaties,fyn gekap -, sap van halwe suurlemoen(citroensap)

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

BILTONGPANNEKOEK

INGREDIENTEN

3 koppies bruismeel(zelfrijzend bakmeel), 4 eiers (geel en wit apart), 1 ml sout, 10 ml bakpoeier, 4 koppies water, 1 koppie olie, BILTONGVULSEL:, , Sny beesbiltong baie fyn (nie stof nie) en braai saam met fyngesnyde uie, in klein bietjie olyfolie. Indien verkies, kan swartpeper bygevoeg word, (nogal heelwat)., ,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Brood Salade

(broodslaai resep)

INGREDIENTEN

Sny brood in blokkies en braai in olie., Dreineer op kombuispapier, , OF, , Koop reeds gebraaide brood, SOUS, , 4 Eiers y Klits saam, 375 ml Suiker (Halwe koppie), , 1? Teelepel droe mosterdpoeier y Meng en voeg by boonste, ? Koppie wit asyn mengsel, , Sout en peper, 250 ml Kaasblokkies (? 1 Koppie), ,

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Saus voor vlees

INGREDIENTEN

Kerf 1 pakkie sampioene dun en braai in groot eetlepel opgehoopte margarien, Gooi by 1 bakkie opgehoopte margarien, Gooi by 1 bakkie vars room en, 1 blokkie hoender ekstrak (net so), Bind met 1? teelepel maizina, Proe of sout genoeg is, Geur met swart peper, suurlemoenpeper(citroenpeper) na smaak., 1 Bossie grasuie(lenteui) 1 cm stukkies gesny asook die lowwe., MENG

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Barbecue, saus voor maispap en vlees

Braaivleis en sous

INGREDIENTEN

Verhit 1 eetlepel sonneblomolie en braai 1 opgekapte ui met 2 klofies knoffel stadig in 'n pan totdat dit sag is. Voeg 200g geblikte tamaties, 2 eetlepels tamatie "ketchup", 30g bruin suiker, 1 eetlepel Worcestershiresous, ?-1 eetlepel chilli sous, 3 eetlepels rooiwyn asyn en 1 eetlepel mild grain mostert. Bring tot kookpunt en "simmer" stadig vir 30 minute. Koel af en meng in 'n voedselprosesseerder of 'n versapper.

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Einde van't maand Kip

Einde van die maand se Hoender: Dis die einde van Januarie. Die nuwejaarspartytjie het al jou krag-, water- en Foshinirekening se geld opgedrink. Daar is 'n gesin wat moet kos kry - wat nou? Hier's 'n lekker hoenderpastei wat jou onder R15 gaan kos vir 4 mense.

INGREDIENTEN

Braai 2 uie. Gooi 4 hoenderborsies by. Geur met sout, peper, hoenderspeserye en Worcestersous en kook tot sag. Gooi klein blokkies aartappel by (3 aartappels) en kook ook tot sag. Jy kan sampioene ook bygooi, maar dis opsioneel. Laat hoender koud word. Vlek in klein stukkies. Rol nou Today-deeg uit en voer bak daarmee uit. Skep hoendervulsel in deegbak. Hou genoeg deeg oor om 'n deegdeksel te maak om bo-oor hoendervulsel te sit. Smeer deksel met eiergeel en bak tot bruin by 180 grade celcius.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

HAMLAPPEN MET KNOFLOOK EEN ABRIKOZEN JAM OP BBQ

Lekker met een zuid afrikaans BRAAI

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, zout, peper, 2 e zonnebloemolie, 1 e gehakte verse tijm of 1 t droge tijm, 125 ml abrikozenjam, 2 e worcestersaus

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2007
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Kotie Se Bobotie (Tipies Suid-Afrikaanse Gereg

Dis 'n gereg wat die Maleier-slawe teen die helfte van die 18de eeu maakt het

INGREDIENTEN

1 dik sny witbrood, 500 ml melk (2 koppies), 2 groot uie, 30 ml botter of margarien, 1 kg gemaald beesvleis, 75 gr sultanas (half koppie), 25 ml fyn appelkoosconfyt, 10 ml sout, 5 ml suiker, 2 ml fyn neutmuskaat, 2 ml peper, 250 ml water, 125 ml asyn, half pakkie beesstertsoppoeier, 15 ml kerriepoeier, 10 ml borrie, 15 ml blatjang (1 eetlepel), 2 eiers

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde ananas met marscapone

Zoet nagerecht en zo simpel van de BBQ, met een extraatje

INGREDIENTEN

1/2 halve ananas, 250 gram marscapone, 1 eetl bruine basterd suiker, rum

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

KERRIENOEDELSLAAI

INGREDIENTEN

1 pak noedels, 1 soetrissie "green pepper" (groene paprika), 2 uie, , 125 ml olie, 125 ml asyn, 200 ml suiker, 250 ml tamatiesous (tomatenketchup), 25 ml kerriepoeier (matig), Swart peper en sout na smaak,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Pompoenkoekjes

Pampoenkoekjes

INGREDIENTEN

2 koppies gekookte, fyngemaakte pampoen, 2 t bakpoeier, 1 e suiker, 2 eetlepels meelblom (tarwe meel), 2 eiers, sout

  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Rijke Champignon Saus

INGREDIENTEN

1 Klein ui - fyngekap, 1/2 pakkie fyngekapte spek (Bacon), 1/2 pakkie Sampioensop, 1 Houer (250 ml) Room(slagroom), 1 Pannetjie fyngesnyde knopiesampioene,

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

KIERRIEBIEFSTUK VOOR BBQ

Kerriebiefstuk (Op kole gebraai)

INGREDIENTEN

Sny gekapte kruisskyf in porsies. Sout en peper en l? oornag in sous.,, , , Sous:, , , , Klits 1 eier en voeg by: -, 2 e Tamatiesous(tomaten ketchup) -, 2 e Worcestersous -, 2 e asyn -, 2 t kerriepoeier -, 1 e kookolie -, 2 e blatjang(chutney) -, 1 gerasperde ui -, 3 huisies knoffel gekap,

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2006
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
Nieuwste braai recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top