Boyo
1 cocosnoot of een zakje geraspte cocosnoot 3a4 niet te grote verse cassaves 250 gramsuiker 2 theelepels vanille essenceof 2zakjes vanille suiker 2 theelepels amandel essence 3 eieren 100gram rozijnen of boerenjongens (voor de liefhebbers) 1 a 1 1/2 theelepels kaneel 125 gram boter geen margarine 1/2 theelepel zout 2 1/2 dl melk
De cocosnoot raspen voor fijne boyo zonder de bruine rand de cassave schillen wassen en raspen .De boter essence suiker en eieren dik klutsen.Alle ingredienten mengen door de geraspte cocosnoot en cassave. In een beboterd bakblik doen .In een voorverwarmde oven? 1 uur op 175? baken . Indien gewenst bestrooien met gekleurde muisje(muskaat)
- Surinaams
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2004Surinaams0-10 min.
Boyo
Een Surinaams toetje
4 eieren, 400 g suiker, 250 g geraspte kokos, 1 kg geraspte cassave (diepvries), 1/2 l halfvolle melk, 1/2 liter kokosmelk, 250 g roomboter, kaneel, rozijnen, amandelessence, 2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, suikermuisjes
- Surinaams Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-06-2003Surinaams Nagerecht60-120 min.