Vietnamese Kip Pho
Pho is een Vietnamese soep met rijstnoedels. Je kunt er van alles als basisingrediënt in doen, garnalen, rundvlees of kip. Deze versie is met kip en courgetti in plaats van de rijstnoedels. En weer ben ik helemaal verrast door de prachtige smaakcombinaties uit het Verre Oosten, gember, koriander, kruidnagel, anijssterren, alleen van de geur word ik al helemaal blij. Courgetti is natuurlijk de uit …
Ingrediënten 4 personen
De soep, voor 4 personen:, 2 liter groentebouillon (vers, van fond of een blokje), een snufje kaneel, 2 grote uien, fijn gesneden, ca 40 gram verse gember, fijngesneden (of met de rasp), 2 tenen knoflook fijn gesneden, 2 eetlepels vissaus, 4 kruidnagels, 2 anijssterren (een goede groenteboer heeft dat wel in huis, essentieel voor de smaak), geraspte schil van 1 limoen, 4 kippendijtjes, 3 a 4 courgettes, 150 gram sperziebonen, gehalveerd, zeezout, , In kleine bakjes erbij serveren:, 2 eetlepels ongezouten pinda's, grof gehakt, 1 rode peper, fijngesneden, 1 limoentje in partjes, 1 eetlepel munt, grof gesnipperd, 1 eetlepel basilicum, grof gesnipperd, 2 eetlepels koriander, grof gesneden, 4 radijsjes in dunne plakjes, 2 bosuitjes in ringetjes gesneden, sojasaus, 150 gram taugé