Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)
Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.
Ingrediënten 4 personen
1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zoutVoorbereiding
Roer de currypasta en sesamolie door elkaar. Voeg het vlees hier aan toe en meng alles goed met elkaar. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin. Doe het aangebakken vlees in een grote pan of in de slowcooker. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker voeg dan direct de sperziebonen toe. Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 – 2 ½ uur sudderen. Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij. Gebruik je de slowcooker zet deze op de laagste stand gedurende plm. 6 uur. Maak op smaak met peper en zout.