Pilaf met Perziken.
Ik heb dit recept al heel lang en al aan veel mensen gegeven die het ook zo lekker vonden, heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.
Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken,, 1 blik gepelde tomaten,, 1 groot blik tomatenpuree,, 1 kippebouillontablet,, 5 eetl ketjap Manis,, 3 tl sambal Badjak,, klein beetje worcestersaus,, 1 ui,, 2 tenen knoflook,, beetje maizena,, 1 bakje champignons,, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter,, rijst,Bereidingswijze
Bak de kip even aan, en doe de ui, champignons, knoflook en rode paprikablokjes erbij en ook de ketjap, en sambal, laat dit even lekker bakken.Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij, en roer even door. Dan evenveel sap van de perzikken, als water erbij en de perzikblokjes, en de bouillontablet, en laat dit alles even zachtjes sudderen met ook de worcestersaus.Bind de saus met maizena,en breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.