Mexicaanse kipstoofpot
Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer. Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen.TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen.
Ingrediënten 4 personen
- 8 kippendrumsticks (dijen of kipfilet kan ook), - 1 ui , - 400 gram (kastanje) champignons , - 500 gram krieltjes, - 3 paprika's (rood, geel, groen), - 4 teentjes knoflook, - 4 tros tomaten , - 1 klein blikje tomatenpuree, - 2 el fajitas kruiden, - 200 ml kippenbouillon (tablet), - handvol koriander, - 1 el jalapeno , - 1 limoen, - olijfolie en/of vloeibare braadboter (ik gebruik meestal de variant met olijfolie), - peper en zout, - maïzena of allesbinder,Bereidingswijze
Voorbereiding:- Ui grof snipperen, champignons in plakjes snijden, tomaten even in heet water leggen dan eerst ontvellen en daarna in blokjes snijden, paprika's in reepjes snijden, koriander en knoflook fijn hakken.Bereiding:- Drumsticks bestrooien met peper en zout, in de braadboter even rondom aanbakken en uit de pan halen.- Dan een scheut olijfolie toevoegen aan het overgebleven braadvet en hierin de ui met de knoflook fruiten. Voeg na een paar minuten de champignons en de fajitas kruiden toe.- Doe de kip terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. - Schep alles goed door elkaar en voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. - Breng het geheel aan de kook en voeg dan de krieltjes en de paprika toe.- Laat dit alles nog een klein half uurtje zachtjes stoven,. Als de saus te dun is kun je deze een beetje binden met maïzena of allesbinder.- Schep de stoof op de borden en garneer met koriander, jalapeno en partjes limoen.