Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)
weer eens wat anders …
weer eens wat anders …
Eenvoudig stoofpotje die heel pittig word door de kimchi. …
Een heerlijke Koreaanse stoof gerechtje die zowel in hete als koude weer passen. Geweldig gerecht met lekkere smaak nuances. …
Alleen al om te zien is het een prachtige soep dus als je gasten hebt kun je er bewonderende blikken mee oogsten. Het lijkt veel meer werk dan het is en belangrijker nog de smaak is pikant en overheerlijk. …
Kimchi moet je eigenlijk zelf maken. Is heel eenvoudig te doen de smaak van gefermenteerde groenten, is met niks anders te vergelijken. …
Weer eens een andere variant op stoofvlees. Niet alleen lekker in de herfst en winter maar ook in de lente en zomer. Serveer er witte rijst en een frisse salade bij. …
Een relatief snelle en 'traditionele' Koreaanse soep. …
Makkelijk en erg lekker deze noedels in zwarte bonensaus op zijn Koreaans …
Er is een speciale soep die in Korea een bijzondere plek in neemt, dit is Miyeok Guk oftwel zeewiersoep. Deze soep is bijzonder omdat ze deze serveren aan vrouwen die net bevallen zijn. Van zeewier is bekend dat het gezond is en het boordevol met calcium, jodium, ijzer en nog veel andere mineralen zit die zorgen voor een snel herstel na de zwangerschap en bovendien stimuleert het de borstvoe …
In vergelijking met Zuid-Korea kent Noord-Korea veel meer koude noedelgerechten. Dit is er een van. …
Soondubu is een traditionele Koreaanse tofu-stoofpot gemaakt van zijdezachte tofu, kimchi en verschillende soorten vlees, zoals plakjes varkensbuik, rundergehakt …
Kimchi kan je zelf bereiden; wel minstens 3 dagen in een afgelsoten pot bewaren alvorens te gebruiken , het recept kan je vinden op deze site "Rundspiesjes met kimchi" waar we de kimchi zelf bereiden . Kant en klare kimchi kan je vinden bij onder andere AH . …
Kkomak-muchim, gemarineerde kokkels, is een immens populair Koreaans bijgerecht (banchan). Ze zijn heerlijk pittig en smaken goed met rijst. …
Dit is een van Korea's meest populaire recepten. De ingrediënten ervoor vindt u in winkels in de Chinese buurt of op het internet. …
…
Een Stoofpan is wijd en diep en heeft een dikke bodem.Dat is nodig, want zo wordt de warmte gelijkmatig overde pan verdeeld. …