Consomme Alice
Heldere bouillon met kervel, kip en artisjokken
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 soepkip, - 2 bouillonblokjes, - 1 potje kervel, of 1 bosje verse kervel, - bouquet garni, - peperkorrels, - 1 blikje artisjokhartjes, - groente: wortel, tomaat, uiBereidingswijze
Trek een bouillon van de kip, groenten, bouquet garni, bouillonblokjes en de peperkorrels. Als je de pan in de oven zet en een uurtje of twee laat sudderen, krijg je een heerijke krachtige (ouderwets goede) bouillon. Verwijder de kip, leg apart en zeef de bouillon. Maak de kip schoon en houdt grote stukken apart. Hak de kervel fijn (of gebruik gewoon het potje) en voeg dit samen met de kip bij de bouillon. Snij de artisjokhartjes in vieren en doe dat ook bij de bouillon. Nog even doorwarmen en klaar is deze verrukkelijke consomme.