Rijstgerecht Rio
Een pilaf uit Rio (Argentinie)
Ingrediënten 4 personen
2uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, peterseli, 250 gr tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 250 gr rijst, 3/4 liter warme kippebouillon, zout, cayennepeper, 500 gr gekookte ham in 4 plakken, 4 schijven annanas, 2 bananen, 1 citroen, chilisaus,Voorbereiding
De uien schoon maken en grof hakken,evenals het teentje knoflook. De paprika's wassen,drogen,halveren en het zaad en zaadlijsten verwijderen. het vruchtvlees klein snijden. De peterslie afspoelen met koud water en fijn hakken. De tomaten ontvellen van vocht en pitten ontdoen en in vieren snijden,daarna in reepjes.
Bereidingswijze
In de hete olie de knoflook en de uien 3 minuten fruiten dan de rijst er aan toevoegen en even mee bakken. De hete kippen bouillon erbij schenken. De stukjes paprika,de peterselie en de tomaten in de pan doen. De deksel op de pan en 20 minuten zachtjes laten koken. Kruiden met zout en cayennepeper. De plakken ham onder de hete gril aan beiden kanten 2 minuten laten grillen (kan ook in de oven). Warm houden.De uitgelekte annanas en de gepelde overlangs doorgesneden bananen aan iedere kant 1 minuut grillen. De rijst met een vork losmaken en er een verwarmde schaal mee vullen. De gegrilde plakken ham erop leggen,ananas en de banaan hier over verdelen. Garneren met partjes citroen en de toefjes peterselie. De chili saus apart erbij geven. Drink er een gekoelde, droge witte wijn bij. Zelf nemm ik het liefst een witte riesling.