Bobotie met appel
Nog een variatie van Bobotie uit Zuid Afrika
Ingrediënten 4 personen
2 e olie, 2 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e kerriepoeder, 1 t geelwortel, 1/2 t korianderpoeder, 1 dikke plak witte brood zonder korst in runderbouillon geweekt en met een vork fijn gemaakt (bewaar bouillon), 125 ml runderbouillon, 1 groene appel inplakjes gesneden, 2 e abrikozenjam of vruchtenchutney, 500 g mager rundergehakt, 50 g geroosterd halve amandelen, zout, peper, 3 laurierbladeren, 250 ml melk of zure room, 2 eieren, geklopt door melk of zure roomBereidingswijze
1. Fruit uien glazig in olie. 2. Voeg knoflook, kerriepoeder, geelwortel en korianderpoeder bij uien en bak even voor twee minuten. 3. Meng uien mengsel met brood, bouillon, jam of chutney, 3/4 van amandelen zout en peper door gehakt. 4. Doen helft van gehakt mengsel in een ovenschaal, dan een laag appel en daarop ander helft van gehakt mengsel en steek laurierbladeren in gehakt bovenop en verdeel de overgebleven amandelen met de bolle kant naar boven over top. 5. Bak voor dertig minuten bij 180*C. 6. Haal bobotie uit oven en verdeel melk en ei mengsel over bobotie. 7. Bak nu verder bij 220*C tot alles goed gaar is en de melk en ei mengsel is gestold.