Advocaat-bosvruchten bavarois
Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto
Ingrediënten 4 personen
250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,Voorbereiding
Week 1 blaadje gelatine in koud water. Breng de bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel weg. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water. Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig , gaat het beste boven (niet IN) een warmwaterbad. Roer de mascarpone erdoor. Verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron en los er daarna , al kloppend, de gelatine in op. Meng met de mascarponemassa en laat even afkoelen. Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen. Zet 20 minuten in de koelkast. Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen. Zet MINSTENS 4 uur in de koelkast.