- Eigen recept
Visschotel a la Ine.
Heerlijk en slank !
4 pangasiusfilets (diepvries) 1 bakje roze garnalen 2 winterpenen 3 grote uien 5 grote tomaten 3 bosuitjes 3/4 bakje Philadelphia bieslook light 2 tenen knoflook 3 eetlepels geraspte kaas 1 visbouillontablet peper, zout 2 a 3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 gr. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren. Schep uit de pan in een Ovenschaal. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur. Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2008Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing
Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10
- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2012Wereld20-30 min.
- Eigen recept
zalm uit de oven
* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Couscoussalade
Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.
- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn
- Marokkaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2003Marokkaans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Mijn absolute lievelings visschotel
Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel
100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Kip Yakitori
Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje
4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Krokant gebakken groenterösti met tzaziki
Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.
· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2011Hoofdgerecht20-30 min.
bosui met limoen
Gouden combi! Eigenlijk geen gerecht maar meer een tip... Opgedaan in Mexico.
Bosui en limoentje
- Mexicaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-06-2002Mexicaans Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Roergebakken Tori Teriyaki
100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-06-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Tuinerwtensalade met bosui
* 1 kropsla, * 3 el olijfolie, * 1 el wittewijnazijn, * 1 tl mosterd, * 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten), * 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), * 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen,
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-11-20100-10 min.
Wildbouillon Met Bosui
2 hertebiefstukjes a 125 gram, 1 el boter, 2 bosuitjes, 760 ml wildfond, 1 dl medium dry sherry, zout, peper, 75 gram croutons, keukenpapier
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands20-30 min.
Kipfiletspiesjes Met Bosui
4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr. kipfilet, peper, zout, 12 satehstokjes, 1 el roerbakolie, 4 el volle yoghurt, 2 el currysaus, 2 el fijngeknipte bieslook
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-1999Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Citroenkip Met Bosui.
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 500 gram kipfilets, 2 eetlepels (arachide)olie, peper, zout, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels maizena.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-1999Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Mossel-Kerriesoep Met Bosui
*1 ui*30gr boter of margarine*1/2 el kerriepoeder(mild)*30gr bloem*1 tl kurkuma(koenjit)*1 dl appelsap*1 visbouillontablet(KNORR)*2 bosuitjes*150gr gekookte mosselen*4 el garderoom*1 el citroensap*zout*peper*
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-03-2001Voorgerecht0-10 min.
Paddenstoelensoep met bosui
Bron: www.C1000.nl
1 blik Unox Champignon cremesoep a 460 ml, 150 g oesterzwammen, in reepjes, 1 dl Blue Band Finesse voor koken, 1 bosuitje, in ringetjes, kerriepoeder
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-09-2005Voorgerecht0-10 min.
Gegrilde Bosui
10 grote bosuien, schoon , 2 el olijfolie , sap van 2 uitgeperste limoenen , zout
- Mediterraan Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-06-2000Mediterraan Bijgerecht10-20 min.
Zalmtaart met bosui
, * 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg, * 6 bosuitjes, * 25 g boter, * 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), * citroensap, * (zee)zout, peper, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-07-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Kipfiletspiesjes met bosui
4 bosuitjes, 8 grote tenen knoflook, 400 gr kipfilet, peper zout, 12 satestokjes, 1 eetlepel roerbakolie, 4 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels currysaus, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Tomatensalade met bosui
1 kilo trostomaten, bosui een flinke bos, , parmazaanse kaas, olie zout en peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-2011Nederlands20-30 min.
Kastanjechampignons met bosui
1 rode peper,2 bosuitjes,1 bakje kastanjechampignons(250g),2 struikjes roodlof,2 el oosterse roerbakolie,? el citroensap,zout.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2002Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Citroenkip met bosui
1 ui, 1 teen knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets, 1,5 deciliter kippenbouillon, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maïzena, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-04-2009Frans Hoofdgerecht30-60 min.
kastanjechampignons met bosui
* 1 rode peper * 2 bosuitjes * 1 bakje kastanjechampignons * 2 struikjes roodlof * 2 eetlepels oosterse roerbakolie * 1/2 eetlepel citroensap * zout, , ,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2001Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Kastanjechampignons met bosui
1 rode peper, ? 2 bosuitjes, ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 2 struikjes roodlof, ? 2 eetlepels oosterse roerbakolie, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? zout,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2003Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Zalmtaartje met bosui
4 zalmfilets van ca. 100 g, -2 plakjes bladerdeeg ontdooid, -6 bosuitjes in ringetjes, -25 g boter, -2 el fijngehakte basilicum, -citroensap, -zout en peper,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Citroenkip Met Bosui
Citroenkip met bosui
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes 4 kipfilets (125 g per stuk), 2 eetlepelsarachideolie, peper, zout, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels maizena
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstukspies met bosui
250 g biefstuk, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 bosuitjes, elk in 4 stukken, 1 rode ui, in 8 partjes, 2 theelepels milde paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, 2-3 eetlepels olijfolie, grof zeezout, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-2006Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Aardappelpuree met bosui
1 kilo aardappels, zout, 3 bosuitjes, 1/2 pakje roomkaas met kruiden a 125 gr, 1 1/2 dl melk, peper
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-11-2001Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Citroenkip met bosui
, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 bosuitjes, 4 kipfilets a125 g, 2 el arachide olie, peper en zout, 1 ? dl kippenbouillon (van een tablet), 2 el ketjap manis, 2 tl maizena.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmtaart met bosui
4 zalmfilets a 100 gram - 2 plakjes bladerdeeg - 6 bosuitjes - 25 gram boter - 2 eetlepels fijngehakte basilicum - citroensap - zeezout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Zalmtaartje met bosui
4 zalmfilets van ca. 100 gr., 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 6 bosuitjes in ringetjes, 25 gr boter, 2 el fijngehakte basilicum, citroensap, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-05-2011Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Zalmtaartje met bosui
* 4 zalmfilets van ca. 100 g, * 2 plakjes bladerdeeg ontdooid, * 6 bosuitjes in ringetjes, * 25 g boter, * 2 el fijngehakte basilicum, * citroensap, * zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-2003Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Rodekoolstamppot met bosui
Lekker met gebakken bloedworst
, 1 1/4 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken, zout, 1 zure appel, geschild, 40 g boter, 4 plakken (bak)bloedworst van ? 1 cm dik, 1 zakje Maggi jus met uitjes, 1 pot Hak rode kool met appeltjes a 700 g, 3 bosuitjes, in ringetjes, versgemalen peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-08-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappelpuree met bosui
500 gram aardappelen, zout, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte, peper, ? deciliter koffieroom.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-05-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmtaartje met bosui
4 zalmfilets van ca. 100 gram, 2 plakjes bladerdeeg, 6 bosuitjes, 25 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of gedroogd), citroensap, (zee)zout, peper.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2003Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Aardappelpuree met bosui
, * 500 gram aardappelen, * zout, * 3 bosuitjes, * 1 teentje knoflook, * 3 eetlepels olijfolie, * versgemalen zwarte peper, * ? deciliter koffieroom.
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-2002Bijgerecht30-60 min.
Zalmtaartje met bosui
4 zalmfilets a 100 gram -, 2 plakjes bladerdeeg ontdooid -, 6 bosuitjes in ringetjes -, 25 gram boter -, 2 eetlepels fijngehakte basilicum -, citroensap -, zout en peper, , , , , , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
mosselen met bosui.
1 citroen., 4 bosuitjes., 2 tenen knoflook., 15 gr. verse koriander of basilicum., 2 kg. verse mosselen., vers gemalen peper., 1 dl. olijfolie extra vierge
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Amuse-Zalm sushi met bosui
Heerlijk fris voorgerechtje,maar ook bij de borrel of als amuse
4 plakjes wilde zalm, bakje crème fraîche, bosui,alleen het wit,dun gesneden, soja sesamzaad, garnering: maaltijd versierder china roos ( oa AH )
- Multi-cultureel
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-2011Multi-cultureel10-20 min.
Chinese Koolstamppot met spekjes en bosui
=1 kg.aardappelen, =4 bosuitjes,= 2 teentjes, knoflook= 1 Chinese kool, zout,= 1zakje nasikruiden, =3 el olijfolie,250 gram, magere gerookte spekblok-, jes,= 1/ el paprikapoeder, =2 el ketjap manis.
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2010Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Varkensmedaillon teriyaki met sesam en bosui
Probeer eens wat anders bij de gourmet. Deze varkensmedaillons teriyaki met sesam en bosui zijn heerlijk van smaak! Teriyakisaus is ook lekker voor het wokken van paksoi en peultjes.
1 el zonnebloemolie, 4 minivarkensmedaillons, 2 el woksaus teriyaki, 1 bosui, 2 tl sesamzaad
- Wereld Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-12-2018Wereld Hoofdgerecht0-10 min.
-
Uien
van maria1975 , 56 recepten, 0 volgers