bossche bollen
De enige echte bol
3 dl water 125 gram boter 150 gram bloem 5 a 6 eieren halve liter slagroom 2 repen pure chocolade
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Oven voorverwarmen op 220 graden. water met zout en boter,in een pan aan de kook brengen. op het vuur de bloem er ineens bij doen en blijven roeren tot een bal als het loslaat van de pan.dan van het vuur af en een voor een de eieren erbij doen totdat de eieren volledig zijn opgenomen na het vijfde ei kijken of het zesde er nog bij moet,wanneer het deeg mooi blinkt het zesde ei er niet bij , het deeg overdoen in een spuitzak of met twee lepeltje op een bakblik scheppen,het bakblik invetten met boter en een beetje bestuiven met wat bloem12 bolletjes op het bakblik doen wel goed uit elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. bakblik in he midden van de oven zetten en in 25 min mmoi gaar en bruin bakken. uit de oven op een rooster laten afkoelen. smelt in een pannetje au bain marie de chocolade met wat water. als de soezen wat afgekoelt zijn dan dopen in de chocolade. de slagroom kloppen, als de soezen wat gehard zijn de slagroom in een spuitzak doen en aan de onderkant in de soezen spuiten.
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-200230-60 min.
bossche bollen
40g bloem, snufje zout, 30g boter, 1 ei, 300g pure chocolade, 200ml slagroom, 3 eetlepels suiker,
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2005Regionaal20-30 min.
bossche bollen
Brabantse lekkernij
80 gr boter, 2 dl water, zout, 100 gr bloem, 4 eieren, 3/4 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 150 gr poedersuiker, 1 1/2 eetlepel slagroom, 40 gr melkchocolade (reep), ,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op23-05-1999Nederlands> 120 min.
Bossche bollen
Bossche bollen worden gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade, ze hebben een diameter van ongeveer 12 cm, vrij grote gebakjes die men met mes en vork kan eten. Bossche bollen lijken op de kleinere moorkoppen, die echter meestal niet met echte chocolade zijn geglazuurd, maar met chocoladeglazuur, gebaseerd op cacao. 8 Bollen, gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade
75 g boter, in blokjes, 100 g bloem, 3 eieren, 375 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200 g pure chocolade, in blokjes,
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-201230-60 min.
bossche bollen
Lekkere bollen, gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade
3 dl water, 125 gram boter, zout, 150 gram bloem, 5 a 6 eieren, 1/2 liter slagroom, 1 reep pure chocolade
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2000Nederlands30-60 min.
Bossche bollen
Recept van een banketbakker uit Den Haag
Voor ca.10 stuks:100 gr.water,2 eieren,50 gr.boter,50 gr.patentbloem,mespuntje zout,250 gr.slagroom,40 gr.suiker,250gr.fondant en cacaopoeder
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2000Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Bossche bollen
Heerlijke bossche bollen.
40 gr bloem, 30 gr boter, 300 gr chocola, 3 el suiker, zout, 1 ei, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2012Nederlands30-60 min.
Bossche Bollen
Bossche Bollen
75 gr. boter in blokjes, 100gr bloem, 3 eieren, 375ml. slagroom, 150ml water, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200gr. pure chocolade in blokjes,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2005Nederlands30-60 min.
bossche bollen
Glutenvrij
100 gram Wheatex of andere soort glutenvrije bloem, 80 gram margarine, 200 dl. water, 3 eieren, 1 theelepel suiker, snufje zout., Voor de vulling stevig geklopte slagroom., Voor de afwerking bovenop pure chocolade.
- Regionaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-02-1999Regionaal20-30 min.
Bossche bollen
Heerlijk voor bij de koffie
80 g boter, 2 dl water, snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, ? l slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 150 g poedersuiker, 1? eetlepel slagroom, 1 reep melkchocolade 40 g
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-2003Nederlands60-120 min.
Bossche bollen
1 dl water,zout,50 gr boter,50 gr bloem,2 ei,boter om te vetten,200 ml slagroom,2 el suiker,60 gr poedersuiker,1 el cacao
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2002Nederlands30-60 min.
Bossche bollen
80 gram boter *, 2 dl water *, snufje zout *, 100 gram bloem *, 4 eieren * 1/4 dl slagroom *, 1 zakje vanillesuiker *, 150 gram poedersuiker *, 1 eetlepel slagroom *, 1 reep van melkchocolade, 40 gram.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-09-2002Nederlands20-30 min.
Bossche bollen
Om van te smullen !!
50 gram bloem, zout, 40 gram roomboter, 2 eieren, 350 gram chocolade, 250 ml slagroom, 3 eetl. suiker, 80 ml water
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2005Nederlands30-60 min.
Bossche bollen
Wie kent en lust ze niet???
80 g boter, 2 dl water, snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, ? l slagroom, , Voor het glazuur:, 1 zakje vanillesuiker, 150 g poedersuiker, 1? eetlepel slagroom, reep van melkchocolade
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-2002Nederlands30-60 min.
Bossche bollen
75 g boter, in blokjes, 100 g bloem, 3 eieren, 375 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 200 g pure chocolade, in blokjes, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2009Nederlands30-60 min.
Bossche bollen
*80 g boter, *2 dl water, *snufje zout, *100 g bloem, *4 eieren, *1/4 l slagroom, , Voor het glazuur:, *1 zakje vanillesuiker, *150 g poedersuiker, *1? eetlepel slagroom, *reep van melkchocolade
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2003Nederlands30-60 min.
bossche bollen
1 dl water, snufje zout, 50 gr boter, 50 gr bloem, 2 eieren, boter om in te vetten, 200 ml slagroom, 2 eetl suiker, 60 gr poedersuiker, 1 eetl cacao
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2001Nederlands20-30 min.
Bossche bollen
80 gr boter, 2 dl water, zout, 100 gr bloem, 4 eieren, 3/4 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 150 gr poedersuiker, 1 1/2 eetlepel slagroom, 40 gr melkchocolade (reep)
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-09-2002Nederlands0-10 min.
Bossche bollen
40 g bloem, snufje zout, 30 g boter, 1 ei, 300 g pure chocolade, 200 ml slagroom, 3 eetlepels suiker.
- Kinderkeuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2003Kinderkeuken30-60 min.
Bossche bollen
Voor sommigen een smakelijk tussendoortje
80 gr. boter, 2 dl. water, snufje zout, 100 gr. bloem, 4 eieren, ? l. slagroom, zakje vanillesuiker, 150 gr. poedersuiker, 1? eetl. slagroom, 1 reep melkchocolade van 40 gr.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2003Nederlands0-10 min.
Bossche bollen
40 gr bloem,snufje zout,30 gr boter,1 ei,300gr pure chocolade,200 ml slagroom,3 eetl suiker,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2004Nederlands30-60 min.
ijs bossche bollen
Nagerecht
1 pak (chocolade)-schuimbatons, 1.5 dl slagroom
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-07-2001Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Oranjebollen met advocaatroom
Iedereen kent de bossche bol wel. Lekker goed gevuld met slagroom. Ik bedacht een variant voor Koningsdag, bevrijdingsdag of gewoon voor als je zin hebt in oranje !
Voor de bollen100 ml water, 100 ml melk, 100 g boter, 1 snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, , , Voor de vulling, (voor 10 bollen), 500 ml slagroom, Naar smaak advocaat toevoegen, , Chocoladeglazuur, , 300 gr. witte chocolade, 1 a 2 eetlepels water, Klein beetje slagroom, Op oliebasis oranje kleurstof, Gekleurde sprinkels of iets anders wat je leuk vind, , Spuitzak, kartelspuitmondje,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-04-2016Nederlands60-120 min.
kalfs-proloog
50 g boter 250 g champignons (grot), 1 stuk ei, 500 g gehakt (kalfs), 1 theelepel kruiden (provencaalse), 1/8 liter slagroom, zout, peper, djahe,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-05-1999Hoofdgerecht20-30 min.