1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen
  5. Bospeen

Bospeen recepten (358)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hartige prei-wortel-ui-kaas-gehakt strudel a la calzone

Het lijkt op een calzone pizza, maar is het niet vanwege het deeg. Het wordt een fris herfst weekend zei de weervrouw dus is dit een heerlijke lunch, snack of maaltijd op zaterdagavond waar je weer snel warm van word.

INGREDIENTEN

250 gr HOH gehakt 150 gr wortels (bospeen fijngehakt) 150 gr prei (in halve ringen) 1 ui (fijn gesnipperd) 100 gr mozarella Eén rol bladerdeeg (diepvries) Olijfolie 2 t tijm 1 t majoraan Zeezout Zwarte peper uit de molen 50 ml witte wijn Paar scheutjes groentebouillon

Bereidingswijze

Wortels julienne snipperen, prei in dunne halve ringen snijden en ui snipperen. Gehakt in de koekenpan rullen (aanbraden) in olijfolie. Prei en ui toevoegen totdat het glazig wordt. Wortel toevoegen en even meebakken. Afblussen met het beetje witte wijn en enkele scheuten groentebouillon. Nu kruiden met zout, peper, tijm en majoraan. Laten inkoken totdat het vocht bijna is verdampt. Mengsel terugkoelen totdat het koud is. Nu de rol bladerdeeg nemen en uitrollen. Het mengsel uit de pan over het deeg verdelen. De kaas er bij en het deeg oprollen en aan de uiteinden vastdrukken. Het mag niet gaan lekken. Het vochtige deeg nu op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 30 minuten bakken totdat het mooi bruin is. Je weet niet wat je proeft. Smullen !

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Bospeen

-

INGREDIENTEN

Bospeentjes, olijfolie, beetje citroensap, wat zeezout, grof boerenbrood

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bospeen met gember

Het resultaat: heerlijke zachtzoete worteltjes.

INGREDIENTEN

400 gr. bospeen6 bolletjes gember25 g roomboter3 eetlepels gembersiroop, 1 eetl. poedersuikerversgemalen peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bospeen met peterselieboter

INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1 citroen, 1 teentje knoflook, 50 gram zachte boter of margarine, zout, peper, 450 gram bospeen, een beetje suiker, plasticfolie.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gazpacho van bospeen

INGREDIENTEN

1/2 bosje bospeen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetl olijfolie, 500 ml groentenbouillon, tabasco, 4 takjes peterselie, zout en peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

zeekraalsalade met bospeen

Aparte salade. Jammer dat zeekraal niet altijd te krijgen is.

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. bospeen, ½ gele paprika, 100 gr. zeekraal, 1 el. witte wijnazijn, 3 el. olijfolie, 1 tl. mosterd, 1 tl vloeibare honing, zwarte peper, 1 takje basilicum,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Populaire peen recepten

Bospeen met bieslookboter

INGREDIENTEN

** 1/2 zakje verse bieslook, ** 75 gram gezouten boter op kamertemperatuur, ** 1 bos worteltjes, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen Met Bieslookboter

Voor de wortelliefhebbers onder ons!

INGREDIENTEN

1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), 75 g gezouten boter, op kamertemperatuur, 1 bos worteltjes,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen met balsamico

INGREDIENTEN

1 bos peen, 100 ml olijfolie, 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml), 4 el platte peterselie blaadjes fijngesneden, 1 teen knoflook fijngesneden,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snoekbaars met Bospeen

INGREDIENTEN

4 snoekbaarsfilets à 150 g, 1 bos bospenen, 250 g mosselen, 100 g Hollandse garnalen, 30 g boter, 1 mandarijn, scheutje witte wijn, 1 takje dille,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen met peterselieboter

INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1 citroen, 1 teentje knoflook, 50 gr zachte boter, zout, peper, 1 bos bospeen, plasticfolie,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bospeen recepten

Bospeen met peterselieboter

INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1 citroen, 1 teentje knoflook, 50 gr zachte boter, zout, peper, 1 bos bospeen, plasticfolie

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geglaceerde Bospeen Met Gember

Groentegerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

750 g bospeen, 50 g boter, 3 eetl. gembersiroop, 2-2? dl water, 1 eetl. gehakte gember, kervel of peterselie,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken bospeen met gember en sesam

INGREDIENTEN

500 gram bospeen, geschild, 3 eetlepels wokloie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm gemberwortel,geschild en fijngehakt, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels sesamzaadjes, zout en versgemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen uit de oven

INGREDIENTEN

* 1 bos bospeen (ca. 500 g), * 25 g boter, in kleine blokjes, * 2 eetlepels dille (vers of diepvries), fijngeknipt, * 150 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2011
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

romige kip met rijst en bospeen

INGREDIENTEN

350 g witte rijst, zout, 1 bos bospeen, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd, 2,5 el olijfolie traditioneel (c1000), versgemalen peper, 500 g kipfilet, in dunne reepjes, 1 bakje schenksaus champignon (remia), 2 bosuitjes, in dunne ringetjes,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken Exotische Bospeen

HEERLIJK HOOFDGERECHT

INGREDIENTEN

1 RODE PEPER, 400 G BOSPEEN, 1/2 VENKELKNOL, 3 STENGELS BLEEKSELDERIJ, 50 G PEULTJES, 2 EL OLIE, 1 TL GEMBERPOEDER, 1 TEENTJE KNOFLOOK, 3 DL KOKOSMELK, ZOUT, PEPER, 1 EL VERSE PETERSELIE

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken Exotische Bospeen

Hoofdgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 rode peper, 400 g bospeen, ? venkelknol, 3 stengels bleekselderij, 50 g peultjes of 2 lente-uitjes, 2 eetl. olie, stukje gemberwortel van 2 cm, fijngehakt of 1 theel. gember-poeder, 1 teentje knoflook, geperst, 3 dl kokosmelk, zout, peper, 1 eetl. fijngeknipte verse koriander of peterselie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Salade met jonge bospeen

INGREDIENTEN

Voor de dressing, zout en peper, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels walnotenolie, 2 eetlepels olijfolie, , Voor de salade, 50 g walnoten gehalveerd en geroosterd, 1 krop sla geplukt en gewassen, 1 eetrijpe avocado geschild en in plakjes gesneden, 200 g sugarsnaps, 100 g rucola, 1 jonge bospeen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bospeen uit de oven

INGREDIENTEN

1 bos bospeen (ca. 500 g); 25 g boter, in kleine stukjes; 2 el fijngeknipte dille (vers of diepvries); 150 ml kippenbouillon (uit op of van tablet)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gestoofde eendenbout met bospeen

Door het langdurig stoven worden deze eendenbouten heel lekker mals. De wortels geven een zoete smaak aan dit gerecht en zoet past goed bij eend.

INGREDIENTEN

4 kleine tamme eendenbouten * 1 bos bospeen * 1/2 knolselderij * 2 laurierblaadjes * 2 teentjes knoflook * 10 takjes tijm * 3 1/2 dl witte wijn.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ROERGEBAKKEN BOSPEEN MET SESAMZAAD

Knapperig roergebakken worteltjes. Het is weer tijd om appelstroop aan te schaffen!!!

INGREDIENTEN

1 bos bospeen - 4 lente uitjes - 2 e zonnebloem olie - 1 teentje knoflook, geperst - 1 e appelstroom - zout - peper - 1 e geroosterd sesamzaad

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

stoofpotje van bospeen en kousenband

Verrassend makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

1 bos bospeen (ca 500 gr); 3 el olie; 1 bos kousenband, gehalveerd (ca 400 gr);2 middelgrote uien, in ringen; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 cm gemberwortel, fijngehakt; 1 1/2 dl sinaasappelsap; 1 1/2 dl water; 1 groentebouillonblokje; 4 el sojasaus; 400 gr notenrijst; 2 el gehakte peterselie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bospeen met gember, kaneel en koriander

Lekker zoet-pittig bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 bos peen, 2 cm verse gember (zakje 150 g), 4 el olijfolie, 2 tl koriander, gemalen, 1 tl kaneel

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ge­gril­de bos­peen met gem­ber-ket­jap­jus

Een echte groenteknaller! Gril de bospeen en zorg zo voor een zoetere én intensere smaak.

INGREDIENTEN

300 g meergranenrijst, 2 preien, 600 g bospenen, 25 g ongezouten roomboter, 3 tenen knoflook, 8 cm verse gember, 2 el arachideolie, 4 el ketjap manis, 4 el ketjap asin, 4 el gebakken uitjes

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2020
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bospeen Met Rauwe Ham

Net iets lekkerder dan een rauw peentje (al zullen vegetariers dat niet met me eens zijn!)

INGREDIENTEN

24 bospeentjes, zout, 1 bosuitje, 6 eetlepels (olijf)olie, 2 eetlepels (citroenmelisse)azijn, 1 theelepel mosterd, peper, 24 plakjes rauwe ham.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Venkelbootje Met Courgette En Bospeen

HEEL APART VOORGERECHT

INGREDIENTEN

1 VENKELKNOL, 1/2 COURGETTE, 4 BOSPEENTJES, EVENTUEEL SCHEUTJE PERNOD

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Venkelbootje Met Courgette En Bospeen

INGREDIENTEN

1 venkelknol, ? courgette, 4 bospeentjes, eventueel scheutje pastis [Ricard of Pernod].

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bospeen met peultjes uit de wok

Bospeen met peultjes uit de wok

INGREDIENTEN

1 bos peentjes, 1 bakje peultjes (ca. 200gr.), 1 teen knoflook, 1 ui, 2 eetl. olie, 300gr. rosbiek ala minute (mag ook gekruid zijn), 3 eetl. sojasaus, 1 theel. sesamolie

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mini-pita's met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Romig door de frisse yoghurtsaus Deze combinatie van kokos en tonijn klinkt misschien verrassend, maar is echt een topper! Je serveert het met zoete bospeen en knapperige hazelnoten uit de oven. Past niet alle tonijnsalade in de broodjes? Serveer het dan apart of bewaar in de koelkast en verwerk het de volgende dag in je lunch. https://www.hellofresh.nl/recipes/mini-pitas-met-tonijn-zoete-bospeen-en-geroosterde-hazelnoten-576b901ff31cf1ba268b4567/?back=/recipe/all

INGREDIENTEN

400 g bospeen, 1 rode ui, 1/2 rode peper, 1/2 limoen, 2 blikjes tonijn, 30 g hazelnoten, 15 g kokosrasp, 100 g turkse yoghurt, 6 mini pitabroodjes, 2 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, Peper & zout naar smaak

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

vis tempura met in mirin gekookte bospeen

Vis leent zich uitstekend om in tempuradeeg te bakken.De wortelen was een nieuwe manier van bereiden. De wortelen gaan een beetje caramelliseren.Heel apart.

INGREDIENTEN

300 gr. verse schelvisfilet, 2 dl mirin ( zoete rijstwijn), 1 bos bospeen,1 vel nori, zeezout.5 dl zonnebloemolie., voor de tempura: 4 el tempurameel,el oestersaus, 4 ijblokjes, 2 kopjes water.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2013
  •  
  •  30-60 min.

Wortels uit de oven

Bron: Seasons, jrg 11, nr 2, mrt/april 2003, p. 39

INGREDIENTEN

1 bos waspeen;, 3 el olijfolie;, 4 takjes tijm;, 2 takjes rozemarijn;, 4 sjalotjes;, 4 tenen knoflook;, zeezout;, peper;, 1 thl suiker.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf. De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 10 plakjes bladerdeeg of een rol (diepvries), 3 dikke stengels prei, 8-10 x wortels van een bos verse bospeen (even schrapen), 3 flinke sjalotjes (smaken anders dan uien), 200 gr kastanjechampignons, Olijfolie, Handje verse peterselie, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 2 t paprikapoeder mild, 2 t knoflookpoeder, 2 t provencaalse kruiden, 100 gr katenspek, 1 punt brie (President), 1 verpakking Danish Blue, ½ zakje geraspte oude kaas AH, 1 ei geklutst

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofpot

Stoofpot van stooflappen, aardappels, wortels en uien. Gestoofd in bruin bier. Pas goed bij winters weer.

INGREDIENTEN

, 800g Stooflappen, 1kg Kruimige aardappelen, 4 grote Rode uien, 500g bospeen, 3 flesjes Leffe Bruin (33cl), 3 grote tenen knoflook, 4 laurier blaadjes, 1 theelepel foelie, 2 theelepels zout, 2 theelepels vers gemalen peper, 1 theelepel ketoembar (korianderzaad), 2 blokjes runderbouillon,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

INDISCH DRAADJESVLEES

MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJESEN GEKOOKTE KRIELTJES!

INGREDIENTEN

* 750 g Sucadelapjes, * 3 eetlepels Boter, * 2 Fijngesnipperde Uien, * 3 Tenen Knoflook(uit de pers), * 3 Theelepels Sambal Oelek, * 1 Theelepel Laos(galangawortel), * 1 Theelepel Ketoembar(koriander), * 1 Theelepel Djinten(komijn), * 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras), * 1 dl Water, * 2 dl Kokosmelk(blik), * 1/2 dl Ketjap Manis, Pittige geglaceerde worteltjes:, * 1 Kilo Bospeen, * 2 eetlepels Boter, * 3 eetlepels Zoete Chilisaus, * 2 eetlepels Suiker, * 2 eetlepels Bakgember, Gekookte Krielaardappeltjes,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

Er is weer volop verse najaarsgroente, de dagen worden korter, het wordt kouder en de tijd van de ovenschoteltjes breekt weer aan. Deze is lekker hartig en romig. Zeer gezonde- en smakelijke hap die je heel snel en makkelijk kan maken.

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets of 3 kleinere, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 tl kerriepoeder, Snufje chilipoeder, Snufje nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, geperst, 750 gr gemende verse seizoensgroente (diepvries doperwtjes, bloemkool roosjes, bospeen, broccoli roosjes, sperziebonen, plakjes trostomaat of wat je ook maar lekker vind), 1 bekertje slagroom, 200 gr geraspte belegen kaas

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige kip in braadzak

Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!

INGREDIENTEN

6 kippenbouten, 14-16 aardappelen, 2 preien, 1 bos peen, 2 chili pepers, 1 doosje (15g) verse koriander, 6 takjes verse tijm, 1 bol knoflook, 6 theelepels paprikapoeder, ketjap, olijfolie, zout, peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

HONING WORTELTJES

Lekker met klassieke stoofgerechten.

INGREDIENTEN

500 g kleine bospeen, geschild, 80 ml boter, 80 ml honing, 45 ml bruine suiker,

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

zoete citrusbospeen

Worteltjes met een friszoet accent. Zelfs mijn man die niet zo van gekookte worteltjes houdt, vond deze lekker!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel; 50 g roomboter; 2 el suiker; 1 bos bospeen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Couscoussalade

Frisse couscoussalade met wortel, courgette, feta, citroensap en munt.

INGREDIENTEN

600 g couscous, 3 eetl. olijfolie, 2 bospenen, courgette, 6 takjes munt, 100 g feta, 2 handen rozijnen, 2 handen walnoten, 2 citroenen, 2 teentjes knoflook, peper, zout

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lenteschotel met zalm en venkel

INGREDIENTEN

3 el olijfolie extra vierge, 2 grote venkelknollen, 1 bos bospeen geraspt, 500 g grote vastkokende aardappelen geschild, 250 ml slagroom, 2 citroenen schoongeboend, zwarte peper, 4 zalmfilets a 125 gram, Verse dille

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste bospeen recepten
Populaire peen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top