Marbre van groenten met olijvencréme en notendressing
Ingrediënten
Ingrediënten voor 5 of 6 personen:, , 1 kleine terrinevorm, 3 paprika`s, 2 bollen buffelmozzarella, 6 artisjokkenharten, 1 savooi kool ( groene kool), beetje maïzena, voor olijvencrème:, , 150 ml slagroom, handje gemengde olijven, voor notendressing;, , 30 gram van 3 soorten noten (walnoot, pistache en hazelnoot), theelepel mosterd, 1 theelepel azijn, 60 ml olijfolie, ½ theelepeltje honing, , , , , , , , , Bereiding, Blancheer de koolbladeren. Pof de paprika`s in een oven van 230 graden met wat olie erop, totdat de huidlekker gekleurd is. Leg ze vervolgens in een bekken of schaal met plasticfolie erover heen getrokken (dit vergemakkelijkt het afhalen van de huid) en leg ze koud. Na het afkoelen de huid eraf plukken en het zaad eruit halen. Leg de koolbladeren vervolgens met de grote nerf eruit gesneden in de terrinevorm met een kleine overlapping van de bladeren. Zorg dat hij ook een beetje over de rand valt, dan kan je hem later dichtvouwen. Bouw vervolgens de marbre op door hem heel dun laagje voor laagje op te bouwen. Doe per laag een beetje peper en zout erop en breng met een kwastje wat droge maïzena aan. Snijd alles zo dun mogelijk, dat geeft het mooiste resultaat. Vul hem tot de rand van de terrine met de groentes en vouw hem dicht met de overgebleven kool. Omwikkel de terrinevorm met huishoudfolie strak dicht en bak hem in een oven voor een half uurtje op 70 graden. Zet de terrine als hij uit de oven komt een beetje onder druk, zodat hij mooi stevig blijft. Wacht met snijden tot hij afgekoeld is. Sla de slagroom half stijf op. Hak de olijven fijn met de hand of keukenmachine. Meng de olijven met de slagroom en maak op smaak. Zet vervolgens koud. Doe de noten even in de oven om de etherische oliën vrij te laten komen en hak ze vervolgens fijn. Doe samen met mosterd, azijn en honing in een bekken of keukenmachine. Meng vervolgens druppelsgewijs de olijfolie erin tot een homogene emulsie. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer op het bord., , Eet Lekker!