Borsjt
Uit de BK Snelkookpan: Borsjt
250 gram poulet of rundersoepvlees 1 kleine ui, gewassen en grof gesneden stukje prei, grof gesneden 1 wortel, grof gesneden 1 laurierblad 3 peperkorrels, gekneusd 500 gram gekookte bieten 250 gram knolselderij, in piepkleine blokjes 1 grote zoete ui, gesnipperd 3 eetlepels witte wijnazijn zeezout, witte peper 125 ml zure room 10 gram verse dille, fijngehakt
Schep de poulet, ui met schil, prei, wortel, laurier en peperkorrels in de snelkookpan, voeg 11/2 liter water toe en sluit de snelkookpan. Breng de pan onder drukstand 2 en laat de bouillon 15 minuten koken. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op. Verwijder de soepgroentes en kruiden en schep het vlees terug in de snelkookpan. Roer de opgevangen bouillon er bij. Schep de geraspte bieten, stukjes knolselderij en gesnipperde uien in de bouillon, voeg de wijnazijn toe. Sluit de pan en breng de pan onder drukstand 2. Kook de soep 15 minuten. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Breng de soep op smaak met zout en witte peper. Verdeel de soep over soepkommen of borden, schep midden op een volle lepel zure room en strooi het dillegroen erover.
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2013Russisch30-60 min.
borsjt
Russische bietensoepEen recept van Francy
Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten), 1 selderijknol, 2 winterwortels, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/4 (groene) kool, zonnebloemolie, bouillonblokjes, peper (evt. zout), Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel),
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2000Russisch30-60 min.
- Eigen recept
krachtige borsjt
Traditionele Russische soep, krachtig en lekker op druilerige dagen. De perfecte manier om bietjes te ontdekken en lekker te vinden.
Ruderschenkel +/- 500 g, 1 grote ui, 100g selder, 100g wortel, 250g aardappel, 150 gwitte kool, 2 gekookte bietjes, 150 g gehakt, peterselie(stelen), knoflook, tijm, pepertje, 1 jeneverbes, 3 kruidnagelen, snuf nootmuskaat, beetje sinaasappelzeste, bouillonblokjes, zout en peper. Om erbij te serveren: zure room of ingedikte volle yoghurt.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-09-2008Hoofdgerecht60-120 min.
russiche borsjt
Heerlijke Russische soep naar recept van een oude Russische dame
1 pond ossenstaart, 1 ons spekjes, 5 liter water, 1 pond aardappels, 3 of 4 rode bietjes(voorgekookt en vers. niet uit pot!), 1 paprika groen, 1 spitskool, 1 blikje tomaten puree, 2 uien, 4 teentjes knoflook, peper en zout naar smaak, 3 bouillonblokjes(rund), 3 laurier blaadjes
- Russisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2013Russisch20-30 min.
- Eigen recept
Borsjt à la Rengel
Russische traditionele soep met een eigen twist van Rengel.
500 gr. rode bieten geschil en in blokjes, 500 gr. geschilde aardappel in blokjes, 2 grote uien geschil en in halve ringen, 2 potten runderbouillon met vlees, 50 ml. sinaasappelsap, zout, peper, crème fraiche, dragon, knoflook, gembersiroop, gemberpoeder
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-2011Russisch30-60 min.
borsjtsj van vladimir
4 1/2 liter water, 750-1000 gr runderschenkel soepvlees, 800 gr witte kool (u kunt ook spitskool nemen, maar dan iets meer), 300 gr aardappelen, 1 middelgrote biet, 1 grote winterwortel, een stukje knolselderij, 1 witpunt paprika, 1 groot en 1 klein blik tomatenpuree, 1 blik hele gepelde Italiaanse tomaten, 2 preien (of 2 uien), 2 laurierblaadjes, 2 bekertjes zure room, zwarte peper, zout, 1 bosje peterselie, 1/2 pakje dille (diepvries)
- Russisch
- > 120 min.
- Geplaatst op19-06-2002Russisch> 120 min.
Russisch gevulde broodjes kaas
150 gram meel, wit of gezeefd volkoren -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2003Russisch30-60 min.
Russisch gevulde broodjes met zuurkool
Voor de broodjes :, 150 g meel (wit of gezeefd volkoren), 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout -, voor de zuurkoolvulling :, 1 1/2 ons (gekruide) zuurkool -, 1 ons Hutenkase of roomkwark
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2003Russisch30-60 min.
Russische broodjes met champignonvulling
150 gram meel, wit of gezeefd volkoren) -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout
- Russisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2003Russisch30-60 min.
Bietensoep met haringbruchetta's
Variatie van de Russische borsjt en een Italiaanse broodje met een Hollandse haringsalade
Voor de soep:, 4 a 5 bieten1 ui25 gr. boter1 l., groentebouillonscheutje frambozenazijnzoutpeperframbozen om te garneren,, Voor de Haringbruchetta's:, 4 haringen1 appel3 lente-uitjes1, bosje dille4 witte boterhammencitroensapzoutpeperolijfolie
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-200430-60 min.
Borsjtsj
Borsjtsj, borsjt, borscht of (Pools: barszcz, Russisch: борщ) is een in Slavische landen veel gegeten rodebietensoep. Borsjtsj wordt gemaakt met rode biet, ui, runderbouillon met vlees en zure room. Deze basisingrediënten kunnen worden aangevuld met kool, wortelen, dille en knoflook. Borsjtsj wordt traditioneel gemaakt in de Slavische landen, met name in Rusland, Oekraïne en Polen.
500 g runderriblap (kan ook van poulet, hacheevlees, runderezel, staartstuk, enz) , 2 el. gesmolten varkensvet , 40g gezouten vet spek , 1 kleine rode biet , ½ witte kool , 6 vastkokende aardappels , 2 middelgrote uien , 2 winterpenen , 1 peterseliewortel , ½ knolselderij , 4 el. smetana of crème fraîche , 1 el. tomatenpasta , 1 el. bloem , 2 tl. azijn , 3 tn. knoflook , 1 el. suiker , laurier , zout en peper , verse gehakte dille , verse gehakte peterselie
- Russisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-03-2013Russisch60-120 min.