1. Home
  2. Recepten
  3. Borsjt

Borsjt recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

russiche borsjt

Heerlijke Russische soep naar recept van een oude Russische dame

INGREDIENTEN

1 pond ossenstaart 1 ons spekjes 5 liter water 1 pond aardappels 3 of 4 rode bietjes(voorgekookt en vers. niet uit pot!) 1 paprika groen 1 spitskool 1 blikje tomaten puree 2 uien 4 teentjes knoflook peper en zout naar smaak 3 bouillonblokjes(rund) 3 laurier blaadjes

Voorbereiding

Ingrediënten fijn snijden. aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Ossenstaart opzetten in water en aan de kook brengen. goed gaar laten worden. hierna botjes verwijderen. in andere pan geschilde aardappels aan de kook brengen totdat ze goed gaar zijn. In koekenpan spekjes bakken met de fijngeneden ui. hierna de tomatenpuree toevoegen en de aardappels er doorheen prakken. en toevoegen aan de ossenstaart. Nu alle fijngesneden ingrediënten bij de ossenstaart toevoegen en even door laten koken. wanneer de spitskool gaar is, is de soep klaar. Eet smakelijk

  • Russisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Russisch
  •  20-30 min.

Borsjt

Uit de BK Snelkookpan: Borsjt

INGREDIENTEN

250 gram poulet of rundersoepvlees, 1 kleine ui, gewassen en grof gesneden, stukje prei, grof gesneden, 1 wortel, grof gesneden, 1 laurierblad, 3 peperkorrels, gekneusd, 500 gram gekookte bieten, 250 gram knolselderij, in piepkleine blokjes, 1 grote zoete ui, gesnipperd, 3 eetlepels witte wijnazijn, zeezout, witte peper, 125 ml zure room, 10 gram verse dille, fijngehakt

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Russisch
  •  30-60 min.

borsjt

Russische bietensoepEen recept van Francy

INGREDIENTEN

Een stuk of 6 bieten (kleintje of halve apart houden, fijn raspen en met wat azijn en evt suiker apart zetten), 1 selderijknol, 2 winterwortels, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/4 (groene) kool, zonnebloemolie, bouillonblokjes, peper (evt. zout), Zure room of soyacuisine (verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel),

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

krachtige borsjt

Traditionele Russische soep, krachtig en lekker op druilerige dagen. De perfecte manier om bietjes te ontdekken en lekker te vinden.

INGREDIENTEN

Ruderschenkel +/- 500 g, 1 grote ui, 100g selder, 100g wortel, 250g aardappel, 150 gwitte kool, 2 gekookte bietjes, 150 g gehakt, peterselie(stelen), knoflook, tijm, pepertje, 1 jeneverbes, 3 kruidnagelen, snuf nootmuskaat, beetje sinaasappelzeste, bouillonblokjes, zout en peper. Om erbij te serveren: zure room of ingedikte volle yoghurt.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Borsjt à la Rengel

Russische traditionele soep met een eigen twist van Rengel.

INGREDIENTEN

500 gr. rode bieten geschil en in blokjes, 500 gr. geschilde aardappel in blokjes, 2 grote uien geschil en in halve ringen, 2 potten runderbouillon met vlees, 50 ml. sinaasappelsap, zout, peper, crème fraiche, dragon, knoflook, gembersiroop, gemberpoeder

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2011
  • Russisch
  •  30-60 min.

borsjtsj van vladimir

INGREDIENTEN

4 1/2 liter water, 750-1000 gr runderschenkel soepvlees, 800 gr witte kool (u kunt ook spitskool nemen, maar dan iets meer), 300 gr aardappelen, 1 middelgrote biet, 1 grote winterwortel, een stukje knolselderij, 1 witpunt paprika, 1 groot en 1 klein blik tomatenpuree, 1 blik hele gepelde Italiaanse tomaten, 2 preien (of 2 uien), 2 laurierblaadjes, 2 bekertjes zure room, zwarte peper, zout, 1 bosje peterselie, 1/2 pakje dille (diepvries)

  • Russisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Russisch
  •  > 120 min.

Russisch gevulde broodjes kaas

INGREDIENTEN

150 gram meel, wit of gezeefd volkoren -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russisch gevulde broodjes met zuurkool

INGREDIENTEN

Voor de broodjes :, 150 g meel (wit of gezeefd volkoren), 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout -, voor de zuurkoolvulling :, 1 1/2 ons (gekruide) zuurkool -, 1 ons Hutenkase of roomkwark

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russische broodjes met champignonvulling

INGREDIENTEN

150 gram meel, wit of gezeefd volkoren) -, 1 ei -, scheut olijfolie -, 1/3 zakje droge gist -, zout

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Bietensoep met haringbruchetta's

Variatie van de Russische borsjt en een Italiaanse broodje met een Hollandse haringsalade

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 4 a 5 bieten1 ui25 gr. boter1 l., groentebouillonscheutje frambozenazijnzoutpeperframbozen om te garneren,, Voor de Haringbruchetta's:, 4 haringen1 appel3 lente-uitjes1, bosje dille4 witte boterhammencitroensapzoutpeperolijfolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  •  
  •  30-60 min.

Borsjtsj

Borsjtsj, borsjt, borscht of (Pools: barszcz, Russisch: борщ) is een in Slavische landen veel gegeten rodebietensoep. Borsjtsj wordt gemaakt met rode biet, ui, runderbouillon met vlees en zure room. Deze basisingrediënten kunnen worden aangevuld met kool, wortelen, dille en knoflook. Borsjtsj wordt traditioneel gemaakt in de Slavische landen, met name in Rusland, Oekraïne en Polen.

INGREDIENTEN

500 g runderriblap (kan ook van poulet, hacheevlees, runderezel, staartstuk, enz) , 2 el. gesmolten varkensvet , 40g gezouten vet spek , 1 kleine rode biet , ½ witte kool , 6 vastkokende aardappels , 2 middelgrote uien , 2 winterpenen , 1 peterseliewortel , ½ knolselderij , 4 el. smetana of crème fraîche , 1 el. tomatenpasta , 1 el. bloem , 2 tl. azijn , 3 tn. knoflook , 1 el. suiker , laurier , zout en peper , verse gehakte dille , verse gehakte peterselie

  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Russisch
  •  60-120 min.
Nieuwste borsjt recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top