Borek
Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.
Voor ongeveer 20 börek 500 g gehakt (lams/runder) 1 ui 1 pepertje 2 el tomatenpuree 2 teentjes knoflook 1 el gehakte peterselie Zout en peper naar smaak 1 tl koriander 1 tl cayenne peper 1 tl kurkuma (koenjit) 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak 2 losgeklopte eieren
Bak het gehakt rul in eigen vet. Voeg de ui, knoflook en het pepertje toe. Laat even doorbakken tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en roer even door. Doe dan de peterselie erbij en als laatst de tomatenpuree. Laat de puree even goed doorbakken om de zure smaak eraf te halen. Laat het mengsel goed afkoelen. Dit is fijner werken wanneer je het mengsel op het bladerdeeg doet.
Verwarm de oven voor en maak de plakjes bladerdeeg los van elkaar en leg ze op het aanrecht om te ontdooien. Leg vervolgens als het deeg ontdooit is een eetlepel gehakt mengsel in het midden van het deeg. Vervolgens doe je de randjes van het deeg naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan. Leg ze op het bakpapier van de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Doe ze in de oven en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn.
- Turks Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-08-2007Turks Voorgerecht60-120 min.
borek
Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is
Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2002Turks Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Börek
2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot, 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak.
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2009Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Borek
Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2011Turks10-20 min.
Börek
Heerlijk hartig gerecht van filodeeg en fetakaas uit het Ottomaanse Rijk.
• 1 pak filodeeg, ontdooid, • 250 gram fetakaas, verkruimeld, • 1 bos peterselie, fijngehakt, • Rasp van 1 citroen, • Zwarte peper, • Losgeklopt ei,
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2009Turks Voorgerecht20-30 min.
borek
Kaasflapjes
1 pak filodeeg (kant-en-klaar), Voor de vulling:, 375 g turkse (vette) feta, 2 eieren, 1 tl peper, 2 tl gedroogde munt, klontje boter,
- Afrikaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-1999Afrikaans Voorgerecht30-60 min.
Borek
1 pak bladerdeeg, stukje fetakaas, zakje oude geraspte kaas, 1 ei (of 2), zout, peper, dille, peterselie
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2005Grieks30-60 min.
Borek
Turks hapje
Filodeeg, 250 gr feta, geraspte schil van ? citroen, 1 eetl citroensap, 5 eetl verse peterselie, zout en peper
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2001Turks20-30 min.
Borek
Bladerdeegflapjes met kaas
Bladerdeegflapjes met kaas
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-03-2000Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Borek
Turks gevuld deeggerecht.
4 vellen diepvries filodeeg, 450 gr diepvries bladspinazie, 0,5 ui, 2 el olijfolie ( olijfolie voor bestrijken), 1 teentje knoflook, 25 gr blanke amandelen, 100 gr feta, zout, peper
- Turks Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-04-2000Turks Voorgerecht30-60 min.
borek
Met kaas belegde opgerolde deegbladeren, gebakken in olie.
20 driehoekige deegbladeren, 1 blok fettakaas, een halve bos peterselie, 1 eidooier
- Turks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-05-2004Turks Voorgerecht10-20 min.
Borek
Bladerdeegflapjes met kaas
250 gram fetakaas *, 1? eetlepel versgehakte peterselie *, 1 eetlepel versgehakte bieslook *, witte peper *, yoghurt *, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes *, 1 limoen of citroen *, kleine tomaatjes.
- Grieks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-03-2003Grieks Bijgerecht10-20 min.
Borek
Een Turks gevuld deeggerecht.
4 vellen diepvries fillodeeg, 450 g diepvries bladspinazie, ? ui, 2eetl. olijfolie olijfolie voor bestrijken, 2 teentjes knoflook, 25 g blanke amandelen, 100 g feta(kaas),zout, peper.
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2000Turks Voorgerecht20-30 min.
Borek
Kleine Turkse pasteitjes
175gr Feta, 1 eetl dille, 1 eetl bieslook, 2 eetl peterselie 1/2 theel zwatre peper, 90gr ongezoute boter en 8 vellen filodeeg
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-04-2000Turks30-60 min.
Borek
Filodeeghapje
3 vellen filodeeg-200 ml melk-125 gram margarine-3 eieren- 300 gram fetakaas-paar takjes peterselie-peper-oregano-cayennepeper, Sesamzaad
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2000Turks20-30 min.
Borek
Bladerdeegflapjes met kaas
250 gram fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes., ,
- Scandinavisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2002Scandinavisch10-20 min.
Borek
Een hartig vegetarisch Turks gevuld deeggerecht
4 vellen diepvries fillodeeg, 450 gr. diepvries spinazie, 1/2 ui, 2 eetlepels olijfolie olijfolie voor bestrijken., 1 teentje knoflook, 25 gr. blanke amandelen, 100 gr. feta, zout en peper
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-2001Turks Voorgerecht20-30 min.
Borek
Pittig tussendoortje of borrelhapje. Kan ook lekker als voorgerecht.
4 vellen diepvries filodeeg - 450 gr diepvries bladspinazie - ? ui - 2 el olijfolie en om te bestrijken - 1 teentje knoflook - 25 gr blanke amandelen - 100 gr feta - zout - peper
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2003Grieks20-30 min.
Börek
Bladerdeeg, gehakt, ui, ei, sesamzaad
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-201230-60 min.
Borek
250 g filodeeg, 3 a 4 lepels gesmolten boter of olie, vulling
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-09-2002Turks0-10 min.
borek
Turkse filoflapjes met witte kaas
250 gr feta van schapenmelk 1 tl citroenrasp 1 el citroensap 3 el fijngesneden peterselie 1 el fijngesneden muntblad vekkeb filodeeg olie
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2002Turks20-30 min.
Borek
Bladerdeegflapjes met kaas Lekker als voorgerecht maar ook als borrelhapje
250 gr feta-kaas;, 1,5 eetlepel versgehakte peterselie;, 1 eetlepel vergehakte bieslook;, witter peper;, yoghurt;, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes;, 1 limoen of citroen;, cherry tomaatjes voor garnering.,
- Grieks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2006Grieks Voorgerecht20-30 min.
Borek
Hapjes, hapjes, hapjes!
1 pak bladerdeeg, 200 g boter, 300 g spinazie, 150 g fetakaas, zout en peper naar smaak
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2006Internationaal10-20 min.
Tavaklu Borek
Een Recept van het Engelse "Sainsbury's" Het zijn kleine deegpakketjes en deze hebben een kipvulling.
375 g gekookte kip, 25 g boter, 25 g bloem, 150 ml hete melk, 60 ml hete kipbouillon, 50 g Parmezaanse- of Gruyere kaas, geraspt, 1 medium ei. losgeklopt, een snufje zout en gemalen nootmuskaat, , Voor de Borek:, 8-10 vellen filodeeg, 75 g boter, gesmolten, olie om in te vetten
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-04-2000Turks60-120 min.
Sigara börek
Heerlijke filodeegrolletjes met geitenkaas! Maak er gerust veel en vries ze tot gebruik in. Börek, met de klemtoon op de laatste lettergreep en een harde k, is de algemene naam voor allerlei soorten 'gevuld' brood; sigara spreekt voor zichzelf.
* 1 plak witte kaas (geiten, schapen, koeien), in turkse winkel te koop, in blik, * 1 pakje filodeeg (vacuumverpakt of uit de vriezer; opgevouwen of, opgerold (turks of grieks) of evt. kleine chinese loempiavellen rollen, plakken lekker en gaan niet zo snel stuk), * ± half bosje peterselie, * evt. losgeklopt ei
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2008Turks30-60 min.
Sigara Borek
Deegrolletjes gevuld met fetakaas
1 pak filodeeg (10 vellen), 150g fetakaas, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, 1ooml olie, keukenpapier
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-200010-20 min.
borek met feta
1 pakje diepvries filodeeg (225 g), 25 g peterselie, 15 g munt, 300 g feta, peper nootmuskaat, 100 g olijfolie of gesmolten boter
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2005Grieks20-30 min.
Sigara borek
Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.
3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2003Turks20-30 min.
- Eigen recept
Sigara Börek
Deze "sigaren" heb ik van mijn zusje gekregen toen zij in Istanbul woonde. Erg lekker bij een bufet of als lunche gerecht.
12 bladen filodeeg, 500 gr feta, 100 gr zwarte olijven, 4 teentjes knoflook, 2 stengels bosui, handje peterselie, zwarte peper, 1el olijfolie,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2008Turks30-60 min.
girbanica/ borek
Snelle Joegoslavische pie van deeg, turkse kaas, eieren en eventueel spinazie
Filodeeg ( bij Turkse winkels te koop, let op houdbaarheidsdatum) Ik vries ze in., Eieren, vegeta ( Joegoslavische aromat), een blok Turkse kaas, beetje romige (rond), Kunt deze kaas ook in blikken krijgen. Vraag dan naar de blikken met de rode deksel.( Je hebt dan zo'n drie plakken nodig) de rest kun je onder koud water met een beetje zout in het blik laten zitten) Beetje olijfolie, Flinke scheut spa rood. En als je het lekker vindt een bosje verse spinazie. Beetje witte peper., , Deze pie kun je natuurlijk ook met bijvoorbeeld lams/rundgehakt maken, maar dan zou ik er wat koftekruiden doorheen doen)
- Joegoslavisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2002Joegoslavisch20-30 min.
Tuvuklu Borek
Borek met kip
1 kleine panklare soepkip, licht gezouten water, 2 - 3 laurierbladeren, enkele jeneverbessen, enkele peperkorrels, 2 uien, 4el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 175 g rijst, peper en zout, 3,5 dl water, 50 g rozijnen, 50 g pijnboompitten, 250 g boter (gesmolten), 5 plakken bladerdeeg (30 x 30 cm), 1/2 - 3/4 1 kippenbouillon, , 1 tl kaneel,
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-10-2003Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Peynirli Borek
Yufka met kaas
300 gr feta kaas, 2 tl paprikapoeder, Yoghurtsaus:, 125 gr boter, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, 150 gr turkse yoghurt, 6 yufka vellen deegvellen te koop in turkse winkel
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2000Turks60-120 min.
Sigara Borek
1 pak fillodeeg (10 vellen), 150 g feta, 3 el fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, 100 ml olie,
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-08-2000Turks0-10 min.
Algerijnse Borek
Populair algerijns gerecht voor tussendoor of als toevoeging van een buffet.
1 pak aardappelpuree, 1 kilo geruld rundergehakt, 250 gr groene kleingesneden olijven, 2 uien fijn gehakt, peterselie, zout en peper, 1 ei.Een pak loempia vellen (bij de toko of de betere supermark)Veel citroenen.
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2000Arabisch30-60 min.
- Eigen recept
Sigara Börek (Turkse kaasrolletjes)
I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant!
10 driehoeksdeegblaadjes, 250 gram witte kaas of schapenkaas, 1/2 bosje bladpeterselie, olie om te frituren, Water
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2013Turks20-30 min.
Borek, bladerdeegflapjes met kaas
LEKKER ALS VOORGERECHT MAAR OOK ALS BORRELHAPJE.
, , , , , 250 g fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes, , , , , , ,
- Grieks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-09-2003Grieks Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Borek, turkse pasteitjes
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2009Turks30-60 min.
Borek, bladerdeegflapjes met kaas
250 g fetakaas, 1? eetlepel versgehakte peterselie, 1 eetlepel versgehakte bieslook, witte peper, yoghurt, 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 1 limoen of citroen, kleine tomaatjes,
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2004Turks Voorgerecht20-30 min.
Gehakt borek in bladerdeeg ( Ramadan )
Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-08-201020-30 min.
Peynirli Borek Yufka Met Kaas
300 gr fetakaas, paprikapoeder, yufkavellen 1 pak zitten 3 vellen in verdeel dit in zessen, voor de saus:, 125 gr boter, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, 150 gr turkse yoghurt
- Turks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2000Turks Bijgerecht30-60 min.
Bohca Boregi, bladerdeeg borek
Een van de manieren om zelf het deeg van de boreks te maken. Je kunt ze vullen met een vulling naar keuze, waarvan er nog een aantal op deze pagina (komen te) staan.
400 g bloem; 330 g gesmolten boter; 1 el zout; 1 el citroensap; 1 eierdooier; 2 el olijfolie
- Turks
- > 120 min.
- Geplaatst op16-12-2003Turks> 120 min.
-
Borek
van muffin88 , 1 recepten, 0 volgers
-
Borek
van mobiel_1330185759 , 1 recepten, 0 volgers
-
borek
van peetje69 , 1 recepten, 0 volgers