- Eigen recept
Winterse bruine bonensoep van Petra
Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Denk aan het weken van de bruine bonen! N.B. Voeg pas zout toe na het einde van de kooktijd van de bonen. Dat vermindert de kooktijd van de bonen.
400 gram bruine bonen 2 ½ liter water 250 gram soepvlees 2 laurierblaadjes ½ theelepel kruidnagelpoeder ½ knolselderij 3 eetlepels fijngesneden selderijgroen 1 prei 1 winterpeen 1 grote ui 150 gram reepjes mager rookspek of gehaktballetjes van 150 gram rundergehakt 2 eetlepels tomatenpuree 1 eetlepel olie zout
Zet de bruine bonen een nacht in de week in 2 ½ liter water. Maak de knolselderij, prei en winterpeen schoon en snij deze in hele kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Als je gehakt gebruikt draai hier van balletjes van. Breng de bruine bonen en het vlees met het weekwater aan de kook. Voeg de groenten toe aan de kokende soep, samen met de tomatenpuree, laurier en kruidnagelpoeder. Laat alles op een lage warmtebron gaar worden (duurt ± 1 ½ uur). Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes en de gesnipperde ui goudbruin. Voeg dit aan het einde van de kooktijd toe aan de soep. Wil je geen spek gebruiken doe er dan gehaktballetjes in. Maak de soep op smaak met zout en eventueel vers gemalen peper
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2009Nederlands60-120 min.
Bonensoep
Heerlijke zelfgemaakte bonensoep, goed gevuld!
1 pak gedroogde bruine bonen, 3 tot 4 laurierbladen, 10 kruidnagels, 1 el zout, 2 uien, 6 tot 7 maggiblokjes, ongeveer 8 liter water, 1 pond klapstuk, half pond ontbijtspek (stuk), 1 grote prei, 4 tot 5 grote vastkokende aardappelen, eventueel 1 rookworst.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op07-10-2003Nederlands> 120 min.
Bonensoep
Bonensoep met koriander
Olie, 1 rode ui in plakjes, 100g aardappelen in blokjes, 1 winterwortel in blokjes, 1 prei in plakjes, 3 geperste teentjes knoflook, 1 tl koriander (ketoembar), 1 tl chilipoeder, 1 liter groentebouillon, 450g gemengde bonen naar keuze, zout en peper
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2010Vegetarisch30-60 min.
Bonensoep
Heerlijke winterse bonensoep met veel groenten. Prima om de kasten weer eens leeg te maken.
1 pot bruine bonen, 1 potje kidneybonen en 1 pot witte bonen., 250 gram kipfilet, 100 gram blokjes rookspek., 1 prei, 2 uien, 2 teentjes knoflook, een paar stengels Bleekselderij, 3 paprika's, peper, bouillonblokje Basilicum en provencaalse kruiden (gedroogd)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2004Hoofdgerecht10-20 min.
bonensoep
Een bij ons in de familie heerlijke soep, pittig en uitstekend bij de borrel!
500 gr. rundvlees, 2 blik bruine bonen, 1 blik witte bonen in tomaten saus, 1 zakjes voorgeschilde krieltjes, 2 paprika's 1 rode en 1 groene, 1 doosje champignons, 1 salami worstje, 1 pakje dobbelsteentjes spek, 4 uien, 2 rookworsten, 1 fles tomatenketsjup, 1 fles cilisaus
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-01-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Bonensoep
Heerlijke bruine bonensoep
30 gram boter of margarine, 125 gram ontbijtspek in dunne reepjes, 1 grote ui, fijngesneden, 500 gr selderijknol in blokjes, 200 gr winterwortelen in blokjes, 200 gr aardappels in blokjes, 2 preien in dunne ringen, 1 el tomatenpuree, 1-2 el kerrie poeder, 2 liter vleesbouillon ( van tablet), 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 500 gr mager varkensgehakt ( rundgehakt kan ook), 1 eidooier, 1-2 el paneermeel, 1-2 tl sambal oelek, 2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, zout, peper, 2 potten of blikken bruine bonen a 1 liter, 3 el fijngesneden peterselie, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2001Nederlands30-60 min.
bonensoep
Witte bonensoep met brood en Parmezaanse kaas.
, * 300 gram gedroogde witte bonen, * 1 liter groentebouillon, * 1 ui, * 2 teentjes knoflook, * 2 stengels bleekselderij, * 2 preien, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 takje rozemarijn, * 3 takjes thijm, * zout, * peper, * 8 kleine plakjes witbrood, * 60 gram geraspte Parmezaan
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-200360-120 min.
Bonensoep
Een Limburgse maaltijdsoep voor de koude dag na een fikse wandeling door de natuur.
Ingredienten:, Anderhalve liter runderbouillon, (van drie bouillontabletten);, Een pond varkensribbetjes;, Een pond verse worst (aan een stuk);, Vier grote aardappelen;, Twee flinke uien;, Twee teentjes knoflook;, Twee grote staven prei;, Een knolselderij, (met groen);, Halve rode paprika;, Twee theelepels bonenkruid;, Een theelepel sambal;, Peper en zout naar smaak;, Twee potten witte bonen (van elk een ltr.);, Een scheut koffieroom.,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-1999Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Bonensoep
Lekker snel en voedzaam soepje!
Blikje witte bonen in tomatensaus (400g), broccoli (stronkje), chilipoeder, peper, zout, 1 ui, knoflook (1 teen), olijfolie, 1/4 liter water, 1/2 blokje vleesbouillon, ong. 150 gr. spekjes
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2011Goedkoop en snel10-20 min.
Bonensoep
Waarom dit recept zo heet weet ik niet, maar ik ben ervan overtuigd dat deze soep ook op andere tijdstippen goed zal smaken.
, * 250 gram gedroogde witte bonen, * 1 1/2 liter vleesbouillon, * 300 gram speklappen, * 200 gram winterwortel, * 1 prei, * 1 bosje peterselie, * 1 laurierblaadje, * 40 gram boter, * 200 gram ui, * 1 teentje knoflook, * 10 gram bloem, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 1 eetlepel paprikapoeder, * 1 spaans pepertje, * zout, * 1 eetlepel gehakte peterselie
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-200330-60 min.
bonensoep
De fietsebonensoep is een Achterhoekse variant op de Twentse humkessoep. Fietsen (ook wel vietsen) staat voor snipperen.
, * 250 gram witte bonen, * 2? liter water, * 500 gram poulet, * 250 gram snijbonen, * 5 aardappelen, * 2 uien, * 1 knolselderij, * 1? bosje peterselie, * 1? bosje bladselderij, * zout, * versgemalen peper
- Regionaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-10-2003Regionaal60-120 min.
Bonensoep
Verrukkelijke soep, gezond en makkelijk
1 zak AH Provencaalse roerbakmix, 1 liter tomaat-groentesap (appelsientje), 1 pot witte bonen 330 gr., 2 bakjes gegaarde kipstukjes (? 200g), 4 el (verse Pesto), Peper, 2 el olijfolie.
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-06-2006Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Bonensoep
500 gr gedroogde dikke bonen, 2 eetlepels olijfolie, 200 gr rookspek, mespuntje venkelzaadjes, 250 gr aardappelen, 250 gr savooikool, zout, peper van de molen,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-09-1999Belgisch60-120 min.
Bonensoep
Maaltijdsoep
75 g rundergehakt, 1 el sojasaus, 1 teentje knoflook, zout, cayennepeper, 3 dl tomatensap, 100 g boerensoepgroenten, 1/2 bouillontablet, 1 klein blikje bruine bonen (200 g), 1 meergranen of volkoren bolletje,
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-2002Slanke keuken10-20 min.
Bonensoep
200 g bacon aan het stuk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, 2 tomaten, 1 l. blik witte bonen, 1 l. blik goulash maaltijdsoep, 1 theel. paprikapoeder, zout, peper, 2 takjes peterselie.
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2002Goedkoop en snel20-30 min.
Bonensoep
1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 grote aardappelen, 4 tot 6 vleestomaten, 1 blik of pot witte bonen, 2 eetlepels olie, mespunt gedroogde tijm, 200 gram blokjes mager rookspek, 200 gram blokjes gerookte ham, 1 liter kippenbouillon, 250 gram gesneden kool (savooienkool of paksoi), zout, vers gemalen peper
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-03-2003Belgisch0-10 min.
bonensoep
Een creme de la creme soepje.
300 gram bruine bonen-, 1 eetlepel bouillonpoeder-, 200 gram pasta-, 1 ui-, 1 wortel-, 1 selderijstengel-, 3 eetlepels tomatensaus-, 3 eetlepels olijfolie-, 3 eetlepels koksroom-, zout en peper.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-2003Nederlands10-20 min.
Bonensoep
Maaltijdsoep
170 g gedroogde witte bonen, 1/2 bosje peterselie, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 300 g tomaten, 150 g bacon in dikke plakken, 500 g hamlappen, 1 el olijfolie, 1 1/2 l kippenbouillon, peper, zout, 1 el fijngesneden bladselderij,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-11-2002Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Bonensoep
170 gram gedroogde witte bonen - 1/2 bosje peterselie - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 6 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 300 gram tomaten - 150 gram bacon in dikke plakken - 500 gram hamlappen - 1 eetlepel olijfolie - 1 1/2 liter kippenbouillon van 2 tabletten - zout en peper - 1 eetlepel fijngesneden bladselderij
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2002Nederlands> 120 min.
Bonensoep
Van sperziebonen
500 gr gebroken sperziebonen, 125 gr aardappelen, verse takjes of 4 el bonekruid, 1 liter bouillon, 1 el bloem, peper, zout, 1 dl zure room
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-05-2000Internationaal30-60 min.
Bonensoep
Recept voor 10 personen. Beetje van jezelf en een beetje van .............
30 cc olijfolie, 100 gr fijn gesneden uitjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 75 gr fijngesneden selderij, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 2,5 liter kokend water, 320 gr magi bruine bonensoep, vers gemalen zwarte peper, soepverrijker op basis van varkensvlees,
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-11-2001Amerikaans10-20 min.
Bonensoep
Snelle en lekkere soep!
400 gram soepgroente, 1 pot bruine bonen, twee blikjes gepelde tomaten
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-200620-30 min.
Bonensoep
350 gr witte bonen (bruine mag ook) - 2 flinke uien grof gesneden - 1 eetl paprikapoeder - 100 gr smalle boerenmetworst - 150 gr mager rookspek - 1/2 eetl boter - 2 grote aardappelen - 1 klein blikje tomatenpuree - peper en zout,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op11-02-2000Nederlands> 120 min.
Bonensoep
Deze soep kan naar eigen smaak mixen of niet. Wil je stukjes groeten en hele bonen zien in je bord snijd de groenten dan heel fijn of mix slechts een gedeelte van de soep.
1,5 l kippenbouillon, 2 blikken borlotti-bonen of bruine bonen, , 1 dikke ui, 1 dikke aardappel, 2 wortels, 1 kleine selder of 5 witte selderstelen, 40 gr gerookte spekblokjes, 2 laurierblaadjes, 2 EL olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2005Belgisch30-60 min.
Bonensoep
1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel (zonnebloem)olie, 300 gr (lams)gehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 takje tijm, 1 theelepel chilipoeder, 1 liter vleesbouillon, 1 literblik witte bonen, 1 blikje gemengde bonen in tomatensaus, peper, zout, 3 tomaten, peterselie, ,
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-04-2002Surinaams60-120 min.
Bonensoep
Een lekker pittige maaltijdsoep
75 gr. droge zwarte bonen75 gr. droge witte bonen150 gr., rode bonen uit blik100 gr. ontpitte, zwarte olijven80 gr. tauge, 350 gr. kalfsfilet3 kleine, rode uien2 in blokjes gesneden, rode paprika's1 in dunne ringetjes gesneden chilipeper, zonder zaad, 3 eetl. olijfolie1 eetl. geklaarde boter3/4 l. droge, witte, wijn0,4 dl. sherryazijn1,2 l. vleesbouillonkruidenbuiltje, van basilicum, tijm en laurierzoutpeper
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-2002Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
Bonensoep
(Zuid-Afrika),4 Personen; bereidingstijd : 30 minuten, kooktijd : 1 uur 15 minuten bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek Van: "jantenkate"
150 g Bonen, gedroogd, 250 g Mergpijp, 250 g Schenkelvlees, 125 g Doorregen spek, 1 1/2 l Water (6 kop), 2 Grote uien, fijngehakt, 1 Wortel, in plakken gesneden, 1 sm Koolraap, in stukjes, - gesneden, 1 Selderijknol, in kleine, - stukjes gesneden, Zout, Vers gemalen peper, 2 Tomaten, in stukken gesneden,
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-09-2002Afrikaans0-10 min.
Bonensoep
*250 bruine bonen. (gedroogd of uit blik).*175 gram magere spekblokjes, gerookt.*2 stuks prei.*2 teentjes knoflook.*1 blik gepelde tomaten (400gr).*1 takje tijm, rozemarijn en peterselie.*1 laurierblad.*2 eetlepels olijfolie traditioneel.*1 1/2 dl rode wijn (wat je hebt staan).*peper en zout.
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2002> 120 min.
Bruine bonensoep
Deze soep neemt nogal wat tijd door de lange week- en kooktijden, maar het is de moeite waard! Het aantal personen is moeilijk te geven, dat hangt van de eetlust af.
350 g bruine bonen, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie ter grootte van een postzegel, mespunt tijmpoeder, 1 kleine gepelde ui, 2 kruidnagels, 300 g prei, 2 middelgrote gesnipperde uien, 150 g knolselderij, 50 g aardappel, 150 g gerookt vet spek, 1 Gelderse rookworst, peper, zout, evt. aroma, 8 el kleingeknipte selderie,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op03-03-1999Nederlands> 120 min.
bruine bonensoep
1 blikje ossestaartsoep(460 ml)>, 1 blik bruine bonensoep (0,8 l)>, 1 dikke prei> 1 rookworst (350 gr)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2000Nederlands20-30 min.
Bruine bonensoep
Mijn moeders recept!!!
1 pond bruine bonen, 4 liter water, 1 winterpeen, 1 ui, 1 handje vermicelli, 1 pak honig bruine bonensoep, 1,5 kilo varkensknie en 3 ons rookworst
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2001Nederlands> 120 min.
Bruine bonensoep
1 Portie Kcal: 318 Vet: 11.5 V.vet: 3.7 Eiwit: 15.8 Koolhy: 34.5 Vezels: 10.2 Zout: 3.18
1 pakje Bruin bonensoep (Honig), 220 gr. Bruine bonen (pot), 150 gr. Aardappel, 75 gr. Ui, 75 gr. Winterwortel, 150 gr. Spekreepjes, 1 eetl. Olijfolie, 1 liter Water,
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2020Europees20-30 min.
Bruine bonensoep
Een lekker dik gevulde en pittige bruine bonensoep
2 grote potten bruine bonen * 2 uien * 2 stelen prei * 1 pond gehakt * 6 kleine bouillonblokjes * 300 gram spekblokjes * 1 blikje tomatenpuree (groot) * kerriepoeder * sambal * peper/zout
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-1999Nederlands60-120 min.
Bruine bonensoep
2 pakken bruine bonensoep van Honig (Vertrouwd) voor 6 borden, 2 potten bruine bonen van Hak, 1 pakje vers selderijblad, 1 grove rookworst, 1 fijne rookworst, vers gemalen peper, tomatenketchup van Heinz,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2011Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Bruine bonensoep
Lekker laten pruttelen
1 pakje honig bruine bonensoep, 1 grote zak soepgroente, 2 tot 3 grote aardappelen, soepvlees, rookworst, 4 kruidnagels, 1 grote en 1 kleine pot bruine bonen, peper en zout naar smaak
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op15-07-2014Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Servische bonensoep met spek en chorizo maaltijdsoep
Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht. Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo. Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt. De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik. Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker
375 gram witte bonen - 2 liter water - 200 gram reepjes mager rookspek - 2 kleine winterpenen - 1 prei - 1/2 selderijknol - wat selderijgroen (i.p.v. deze groenten kun je ook een pak erwtensoepgroenten nemen) - 250 gram uien - 250 gram aardappelen - 1 blikje tomatenpuree (80-100 gr) - 1 theelepel gedroogde oregano - cayennepeper naar smaak - 1 eetlepel paprikapoeder edelsüsz - zout - 100 gram chorizo in dikkere plakjes gesneden - 1/8 liter zure room
- Balkan
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2003Balkan20-30 min.
- Eigen recept
Hollandse bonensoep
Het heerlijke aan de bonensoep is dat je dit recept eindeloos kunt variëren. Ik maak altijd een zeer grote portie en ik gebruik steeds een andere combinatie van de ingrediënten (zowel in vlees als in groenten). Ik probeer steeds gebruik te maken van verse ingrediënten (van de markt, groenteboer en (keur)slager. De eerste dag heerlijk als maaltijdsoep, de tweede dag vaak erg lekker in combinatie met (spek)pannenkoeken met stroop (echt smullen!). Als er dan nog iets over is, wordt de rest ingevroren, om te gebruiken op een dag, waarop we geen tijd hebben om te koken.
Hamschijf (minstens 500gr.), 2 schouderkarbonades, 2 speklapjes, ontbijtspek (250gr.), 2 grote uien (vers van de markt), één voor de bouillion, 2 winterworteten (vers van de markt), één voor de bouillion, een paar takjes selderie, voor de bouillion., 2 grote preien (vers van de markt), één voor de bouillion., Bruine bonen (600gr.), ik gebruik meestal kievietsbonen, de smaak is veel meer uitgesproken (pittiger), altijd verkrijgbaar bij de turkse groentenboer (voor lekkere, verse, ingrediënten kun je hier, of op de markt heel vaak terecht)., aardappelen (500gr., liefst Opperdoes, verreweg de lekkerste aardappel) in dobbelsteentjes., knolselderie (de helft van een grote knol) in dobbelsteentjes., linzen (100gr.)., Zorg voor de groenten vooral voor verse producten (markt of groentenboer), ze zijn vaak veel smaakvoller dan van de supermarkt (meestal ook nog veel goedkoper). Ruik maar eens aan een winterwortel van de versboer van de markt en van de supermarkt, een wereld aan verschil!, 4 blaadjes laurier., 6 kruidnagelen., vers gemalen peper., een paar takjes tijm., Verdere kruiden naar smaak., 3 blokjes runderbouillion en 2 blokjes tuinkruiden bouillion., 2 rookworsten van 350 gram (van de slager, de gelderse rookworst van Unox is ook goed)., Roggebrood en katenspek., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-11-2008Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
mexicaanse bonensoep
Lekkere pittige maaltijdsoep
300 gr. kipfilet, 1 ui, 1/2 rode Spaanse peper, 1 rode paprika, 1 courgette, 30 gr. boter, 1 zakje kruidenmix voor chili con carne, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 1 blik bruine bonen (ca. 800 gram), 1 blik kidney-beans (ca. 400 gram), 1 mini-blikje maiskorrels, zout en peper
- Mexicaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2000Mexicaans20-30 min.
Bruine Bonensoep Uit Brazilie
Bruine bonensoep uit Brazilie
- Braziliaans
- > 120 min.
- Geplaatst op28-02-2000Braziliaans> 120 min.
Bruine bonensoep
Bruine bonensoep, zoals ik die in Twente heb leren maken.
500 gr. bruine bonen500 gr. soepvlees200 gr. rookspek1 rook- en/of verse, worst500 gr. prei1 grote winterwortelbosje selderij4 middelgrote aardappelsveel, peper4 runderbouillonblokjes1 laurierblad1/2 bosje verse peterseliezout
- > 120 min.
- Geplaatst op01-01-2004> 120 min.
Bruine bonensoep
Geurige bonensoep: een heerlijke traktatie op een winterse dag. (Bron: Libelle 7-2005)
1 grote ui, fijngesneden * 400 g knolselderij, in stukjes * 200 g wortel, in blokjes * 200 g aardappel, in blokjes * 2 preien, in dunne ringen * 50 g boter * 2 eetl. tomatenpuree * 1,5 liter vleesbouillon * 2 theel. tijmblaadjes * 2 blaadjes laurier * 500 gehakt half om half * 1-2 eetl. paneermeel * zout * peper * 2 blikken (a 1 ltr.) bruine bonen * 4-5 eetl. fijngesneden kruiden (peterselie, selderij)
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2005Nederlands60-120 min.
-
Erwten / Bonensoep
van roestblik , 2 recepten, 0 volgers
-
bonensoep
van pom9468 , 1 recepten, 1 volgers
-
Bruine bonensoep
van bdeboer4658 , 1 recepten, 0 volgers