Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus
Gehaktballen op deze manier garen geeft weer een andere smaak dan als wanneer gehaktballen eerst vooraf bruin gebakken worden.
Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKTBALLEN: , 500 g rundergehakt, 1 kleine geraspt ui, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, mespunt nootmuskaat, 1/2 t korianderpoeder, 1/2 e Worcestersaus, 1/2 e witte suiker, 3-4 cream crackers, verkruimeld in keukenmachine en erna tot een papje gemaakt van melk of karnemelk (de crackers geven een iets andere smaak dan broodkruim), 1 ei, bloem voor om gehaktballen, , 1. Meng alle ingrediënten en draai er balletjes van. (8), 2. Laat balletjes opstijven in koelkast.Bereidingswijze
VOOR ZOETZURE SAUS: 250 ml tomatenketchup 175-200 ml water 125 ml rode wijnazijn 2 t Worcestersaus 1 volle t Franse mosterd 125 ml bruine suiker 1/2-1 t tabasco 2 teentjes knoflook, fijn zout Meng alle ingrediënten in een steelpan en kook zachtjes voor 15 min. BAKKEN VAN GEHAKTBALLEN: 1. Rol gehaktballetjes door bloem en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. 2. Verdeel zoetzure saus erover. 3. Bak gehaktballetjes in oven bij 180*C voor zo 35-45 min. tot gaar terwijl jij zo af en toe van de saus eroverheen gieten.