Witte bonen met een Italiaans tintje met mozzarella en ham
Het recept van deze heerlijke witte bonen-schotel kreeg ik ooit van een kennisje. Zo lekker met mozzarella, ham champignons etc. Heel snel klaar en super gezond (en nog lekker ook!) Nog bedankt Eugenie!
Ingrediënten 4 personen
2 blikken witte bonen - 2 dunne preien - 1 kleine groene paprika - 200 gr gekookte boerenham (dikke plak) - 1 mozzarella kaasje - 200 gr champignons - citroensap - 1 dl gezeefde tomaten mespunt tijm - mespunt majoraan - 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum - zout en peper - 2 eetl olijfolie - 2 teentjes knoflookBereidingswijze
Witte bonen laten uitlekken en goed afspoelen. Prei in dunne ringetjes snijden. Paprika in superkleine blokjes snijden. Knoflook snipperen. Champignons in dunne plakjes snijden. Ham en mozzarella in blokjes snijden.Olie in een grote pan verhitten en hierin champignons op hoog vuur lichtbruin bakken.Prei, paprika en knoflook erbij en even meebakken. Tomatensaus, ham en helft van de kaas toevoegen. Bonen erdoor roeren en alles goed verwarmen. Op smaak maken met de kruiden, behalve de basilicum. Vlak voor het opdienen de rest van de kaas erbij en de basilicum.