tuinbonen
Heerlijk met gebakken aardappelen
250 gram ontbijtspek, 1 pot tuinbonen en bonenkruid
Doe ontbijtspek in dobbelsteenstjes snijden en bak deze uit, kook de (diepvries)tuinbonen gaar, uit een pot hoef men ze niet meer te koken, doe het spek bij de tuinbonen en garneer ze met bonenkruid
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2004Nederlands0-10 min.
Tuinbonen
Tuinbonen maar dan weer eens anders klaar-gemaakt. En het staat lekker snel op tafel.
400 g varkensvlees, 1 ui, 1 grote blik/pot tuinbonen, 1 theel. bonekruid, 1 teentje knoflook, 1 dl. runderbouillon, 1 dl. slagroom of creme fraiche.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
tuinbonen
Tuinbonen,de tante van mijn moeder noemde het Koes koes
Tuinbonen,(1 pot of vers),2 tomaten,1 ui,1 prei,+/- 300 gr gehakt,1 ons ham
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-11-2008Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Tuinbonen
3 kilo tuinbonen - 110 gram boter - 10 gram geraspte kaas - bonenkruid
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
tuinbonen
Omdat kinderen tuinbonen vaak niet lusten heb ik wat verzonnen om ze lekkerder te maken
1 pond tuinbonen (diepvries), 1 grote ui, 4 frikandellen, 1 teentje knoflook, kerriepoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Tuinbonen
Hmmmmmm
Tuinbonen (450gr.), 1 ui, verse knoflook naar smaak, halve rode paprika, blikje ananas en spekjes.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Tuinbonen
Zondags gerecht(zie andere gerechten voor zondag)
3kg jonge,of 2kg oude tuinbonen, Saus:, 15gr boter(1lep), 15gr bloem(2 lep), 2dl kooknat met melk, bonekruid.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-1999Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Tuinbonen met spekjes
Het lekkerst natuurlijk met verse tuinbonen in het tuinbonenseizoen. Koop vooral jonge tuinbonen met kleine bonen; die zijn het fijnst van smaak. Neem eventueel in plaats van verse tuinbonen ong. 800 gr tuinbonen uit de diepvries.
3 a 4 kg verse tuinbonen; melk; zout; mespuntje bonekruid; 100 gr mager rookspek; 1 zomerprei
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Catalaanse tuinbonen
Lekker spaans bijgerecht
1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 2 el olijfolie, 100 gr spekreepjes, 2 tl Provencaalse kruiden, 2 el tomatenpuree, 1 tl sambal oelek, 450 gr diepvries tuinbonen, 2 dl witte wijn
- Spaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2002Spaans Bijgerecht10-20 min.
Tuinbonen met sinaasappel-mosterdsaus
2 kilo tuinbonen, 2 uien
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2004Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Citroenrisotto met tuinbonen
Zomers gerecht voor mensen, die niet zo van tuinbonen houden.
0,5 liter groentebouillon, 30 gr boter, 1/2 gesnipperde ui, 150 gr risottorijst, 1 glas witte wijn, rasp en sap van 1 citroen, 750 gr verse tuinbonen (250 gr gedopt), 50 gr pecorinokaas, geraspt, 1 eetl. peterselie, peper en zout naar smaak
- Biologisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2012Biologisch Hoofdgerecht30-60 min.
tuinbonen met spekjes
2 kg tuinbonen,1 ui,peper,zout,2 rode paprika,25 gr boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2004Nederlands20-30 min.
Tuinbonen met boursin
2 kilo ongedopte tuinbonen of 1 pakje diepvries tuinbonen80 a 100 gram Boursin, 2 eetlepels melkpeper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-201110-20 min.
Romige tuinbonen
2 kilo verse tuinbonen, enkele takjes bonenkruid (of gedroogde,potje), 1 ui, 2 eetlepels boter, 150 gram in blokjes gesneden ham, 1 groot potje creme frache, 2 eetlepels gehakte peterselie, peper,zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2011Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Klassieke tuinbonen
Tuinbonen op de ouderwetse manier.
* 3 kg tuinbonen, * 2 a 3 el. creme fraiche, * zwarte peper, * vers bonenkruid
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-07-2005Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Tapas met tuinbonen
Heel apart!
* 1 potje tuinbonen, * blokjes ham, of, * blokjes chorizo, * olijfolie, * citroensap, * zout, * peper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-07-2005Internationaal0-10 min.
Tuinbonen met schapenkaas
1 1/2 - 2 kg verse tuinbonen (met dop), 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 el olijfolie, zout, peper, 200 g schapen- of geitenkaas in dikke plakken,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2002Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Tuinbonen met spek
2 1/2 kilo tuinbonen * melk * zout * 200 gram spek * bonekruid.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Tuinbonen met Roquefort
Een oude groente in een nieuw recept
400 gr. tuinbonen, 100 gr. Roquefort, 200 gr. spekblokjes, 2 uien, 1/2 rode paprika, 2 dl. room
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-06-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gekookte tuinbonen
2 1/2 kilo tuinbonen * melk * zout * boter * bonenkruid.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Tuinbonen met ham.
Ca. 3 kg verse tuinbonen, 2 eetl. melk, 100 g gesneden ham, zout, 1 eetl. boter of margarine, 1 eetl. gedroogde bonekruid.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Tuinbonen met spek
Vroeger was het een typisch wintergerecht waarin gedroogde tuinbonen werden verwerkt. Met verse tuinbonen smaakt het waarschijnlijk stukken beter. Het is dan ook een echt zomergerecht geworden dat het beste in een wok kan worden bereid.
500-600 gram gedopte tuinbonen, - 2 takjes vers bonenkruid, - zout, - 2 eetl. (zonnebloem)olie, - 300 gram dunne magere speklappen, eventueel plat geslagen, - 2 uien, grof gesnipperd, - 1 rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 verse salieblaadjes, in uiterst smalle reepjes gesneden, - 3-4 tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, - witte peper uit de molen, - 2 eetl. fijngesneden bieslook., ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-06-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Gegratineerde Tuinbonen
1,5 kilo tuinbonen - 100 gram geraspte kaas - 1/2 liter bechamelsaus- 30, gram boter,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tuinbonen met bacon
De tuinboon wordt al zo`n 8000 jaar gegeten, blijkt uit archeologische opgravingen. Vooral in het Midden-Oosten is de tuinboon (fava) zeer populair. De meest populaire tuinbonenschotel in Egypte heet ful medames; gekookte tuinbonen met olijfolie, knoflook, citroen, zout en komijn. Tuinbonen zelf doppen is het lekkerst. Dop ze overigens altijd pas vlak voor het koken zodat ze niet verkleuren. Simpelweg nagel van de duim in de middenaad zetten, peul openmaken en de erwtjes eruit `rissen`. Echte liefhebbers doppen de bonen dubbel; zij halen na een eerste kookperiode van 5 tot 6 minuten ook het extra velletje weg. Wat overblijft zijn afgeplatte felgroene erwtjes met een zachte smaak.
1 1/2-2kg. ongedopte tuinbonen, 100gr. bacon in dikke plakken, 100gr. (zachte) geitenkaas, enkele takjes peterselie, olijfolie.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2009Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gemarineerde tuinbonen
200 g tuinbonen, 1 blik artisjokharten, 1 bol knoflook, 1 el balsamico-azijn, 2 tl tijm, 4 el kappertjes, zout, peper,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2000Italiaans20-30 min.
Spaanse tuinbonen
50 gr. chorizo in blokjes, 1 ontvelde tomaat in stukjes, 1 potje uitgelekte tuinbonen (330gr.)
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2004Spaans Bijgerecht0-10 min.
gegratineerde tuinbonen
1 1/2 kilo tuinbonen, 100 gr. geraspte pikante kaas. 1/2 ltr bechamelsaus, 30 gr. boter.
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-200430-60 min.
Tuinbonen Met Sinaasappelsaus
1,5 - 2 kg. tuinbonen, 1 sinaasappel, 1 pakje witte saus, 1,5 dl. magere melk, 1 eetlepel mosterd
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Turkse Tuinbonen
Ongedopte tuinbonen die smaken als reuze-peultjes ! Mmmmmmmmmm...
10 á 15 ongedopte tuinbonen per persoon, water, 1 kipbouillontablet, zout, peper, klein scheutje olijfolie
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-07-2009Turks20-30 min.
Gegratineerde tuinbonen
2 kg. tuinbonen, 1 zakje kaassaus, 1 el. fijngeknipte peterselie, nootmuskaat, peper, 50 gr. geraspte jong belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Penne met tuinbonen
Zuid Italiaans recept. Gebruik hiervoor geen voorgekookte gedroogde tuinbonen, alleen verse !
-150 g gedopte tuinbonen, -200 g penne, -zout en zwarte peper, -1 el olijfolie, -1 teen knoflook, -25 g versgeraspte pecorino, -50 g ricotta, -2 el olijfolie extra vergine, -verse majoraan als garnering
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Tuinbonen met spek
* 2 kg ongedopte tuinbonen, * 100 gr bacon in dikke plakken, * 100 gr geitenkaas, * 2 takjes peterselie, * naar behoefte olijfolie,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2011Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pronkende tuinbonen
De pronkende tuinbonen worden koud geserveerd. De aalbessen maken het bijzonder smakelijk.
, 800 gram tuinbonen (verse), 1 bosui of bieslook, 100 gram bruine linzen, (vers) bonenkruid, 3 el olijfolie, 1 el (rode) wijnazijn, 1 tl honing, halve tl mosterd, 100 gr rode aalbessen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-07-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Bloemkoolflan met tuinbonen
1 bloemkool, 400 g tuinbonen, 6 dl room, 2 eieren, 2 eierdooiers, 1 tomaat, peper, zout,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-06-2002Belgisch20-30 min.
Tuinbonen anders
Oerhollands bikken
Tuinbonen of velderwten, 1 ui, uitgebakken spekjes, gekookte eieren, aardappelen en, doorregen speklappen met zwoerd
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2001Nederlands20-30 min.
Tuinbonen cheribon
Tuinbonen - Anders
,
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2004Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
Ham en tuinbonen
De ham uit Jinhua(Kin Hwa).verder naar het zuiden in Zhejiang,heeft een zeer goede naam.U mag hem vervangen door Virginia of parma ham.
100gr:achterham.2 kopjes(225gr:)gedopte verse tuinbonen.2 eetlepels(30ml)reuzel.1 theelepel(5ml)zout.1/4 theelepel(1ml)ve-tsin.1 theelepel(5ml)suiker.1/2 theelepel(2ml)maizena.4 eetlepels(60ml)bouillon.
- Chinees Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2004Chinees Bijgerecht10-20 min.
kippenlever met tuinbonen
Snel klaar en heeeel lekker
1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Salade van tuinbonen
Een recept voor verse tuinboontjes.
1 kg jonge tuinbonen1/2 krop sla2 tomaten1 sjalotje, 150 gr. kruidenkaasbonenkruidzout, Maak een sausje van:, 1 eetl. mayonaise1 eetl. appelazijn1/2 dl yoghurt of creme, fraiche1 mespunt mosterdpeperzout
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-09-2002Vegetarisch30-60 min.
- Eigen recept
Aardappelcurry met tuinbonen
Fruit de knoflook met de kerriepoeder en de uien in de hete olie. Voeg de aardappelen toe en bak het al omscheppend 10 min mee. Voeg het bouillontablet en de yoghurt toe en laat de aardappelen in ca 10 min helemaal gaar stoven. Schep de tuinbonen erdoor en verwarm alles al omscheppend. Strooi de koriander erover. Lekker met een schnitzel.
2 teentjes knoflook gesnipperd, 2 gesnipperde uien, 3 el olie, 750 geschilde aardappelen in dobbelstenen vastkokende, 1 kruidenbouillontablet, 2 ½ volle yoghurt, 1 pot tuinbonen, 3 el gehakt korianderblad, 3 el kerriepoeder.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2008Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
tuinbonen - pratsj
Een machtig receptje is weer eens wat anders
Tuinbonen, spekreepjes, ui, paprika, knoflook, maizena of allesbinder, melk, beetje suiker en zout, bieslook, peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2006Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
-
Tuinbonenrecepten
van treesmierop , 1 recepten, 0 volgers
-
Tuinbonen
van Sassebassie , 1 recepten, 0 volgers