1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Soja Bonen

Soja bonen recepten (47)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Okazu van bonen

Gehakt met bonen in een zoete saus

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 500 g sperciesbonen, 235 ml water, 50 g suiker, 60 ml soja saus

Bereidingswijze

Rul in een wok het gehakt en schep overtollig kookvet eruit. Roer de bonen erdoor met het water, dek af en laat 15 tot 20 minuten koken tot de bonen gaar zijn. Breng op smaak met suiker en soja saus en laat nog 5 minuutjes zachtjes zonder deksel doorkoken.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2005
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

witte asperge espuma met ham ei en sperzieboon soja gelei

Gewoon crea in de keuken , omdat ik de schuimspuit nu ontdekt hebt , freak ik zodra ik kan met ingredienten, kleuren en smaken.

INGREDIENTEN

2 eieren, potje asperges, geen verse, draden verstoppen de siffon, hoe fijn gemalen ook., 1/2 tl tabasco, 1/2 tl worchester saus, peper zout uit de molen., 100 ml slagroom, , 2 gelatine blaadjes, potje sperziebonen, 1 tl zoute soja, 200 gram ham in reepjes

  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.

Bruine bonen met rijst

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, 125 gram masterbeef (zoutvlees) je kan dit vervangen voor schouderham, 1 ui, 1 tomaat, 1 eetlepel tomatenpuree (dit kan je vervangen voor chilisaus), 1 tak soepgroente, 1 verse peper, 3 bouillonblokjes, 75 gram margarine, zwarte peper, nootmuskaat, soja sauce, sambal.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KIP MET ZWARTE BONEN

Gefrituurde kip met Chinese paddestoelen

INGREDIENTEN

125 g kip, Marinade: 1 afgestreken tl zout, 2 tl sherry, 4 tl eiwit, 2 volle tl maizena;, 2 gehakte teentjes knoflook, 1 el gehakte zwarte bonen, 3 voorgeweekte Chinese paddestoelen, 1 kleine groene paprika, Aromatische Saus: 1 tl sherry, 1 afgestreken tl suiker, snufje zwarte peper, 2 el soja, 1 tl sesamolie, 4 el water, 1 afgestreken tl monosodium glutamaat [ve-tsin], Bindmiddel: 3 afgestreken tl maizena, 4 tl water

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoomde forel met zwarte bonen en knoflook

Nog nooit zal U vis hebben gegeten volgens deze makkelijke (pittige) bereiding uit China

INGREDIENTEN

-2 schoongemaakte forellen met kop (elk 350 g), -4 dunne plakjes gemberwortel, -2 el zwarte bonen, -1 th lepel suiker, -2 th lepel medium dry sherry, -6 tenen knoflook, -3 lente uien, -4 el soja of maisolie, -2 el donkere sojasaus

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse chili

Heerlijk pittig en best gemakkelijk om te bereiden!

INGREDIENTEN

500 gram half om half gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, zakje chili kruiden, eetl. soja saus, 1 literblik witte bonen, 1 laurierblaadje, 10 zwarte peperkorrels,bruine basterdsuiker, 1 madam jeanette- peper, 2 eetl. gehakte bladselderij, 1 rode paprika., ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire bonen recepten

INGREDIENTEN

1 blikje chili bonen, 1 blikje kidney bonen, 3 teentjes knoflook, bleekselderij (ongeveer 6 stelen), 2 uien, 400 gram kipfilet, 0.5 liter kruidenbouillon, half tl. peper, 50 cc witte port of sherry, 1 tl. soja saus, 3 eetl. room of yoghurt, 2 tl. (kruiden)azijn, 2 eetl. zonnebloemolie

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Bruine bonensoep

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

1500 gram gare bruine bonen, 2 uien, gesnipperd, 1 grote prei, in ringen, 1 eetlepel kerrie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 2? dl. gepureerde tomaten, 50 gram volkorenmacaroni, 1 eetlepel soja saus, 1 liter water, zout en peper.

  • Montignac
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Montignac
  •  10-20 min.

husseldeflussel

Lekker makkelijk en weinig afwas!!!!!!

INGREDIENTEN

500gr.hamlappen,500gr,broccoli,200gr.waspeen,1rode en 1gele paprika,1 rode ui,half blikje ananas.zonnebloemolie.zoete soja saus,een zakje milde marinade van konimex.een grote pot bruine bonen.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

snelle pastasalade

Maak deze salade van een restje droge (volkoren) pasta van de vorige dag en je hebt een lekker lunch gerecht!

INGREDIENTEN

- restje gekookte pasta van de vorige dag, bij voorkeur volkoren pasta., - 1 tomaat, - eetlepel rode pesto, - half blikje tartex van soja bonen, - stukje schapenkaas,

  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2004
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Sambal sperzieboontjes.

Een lekker bijgerecht, voor o.a. bij de rijsttafel.

INGREDIENTEN

250 gram sperziebonen, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 1 el soja, 1/2 tl peper, 2 el citroensap, 2 tl bruine suiker.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste soja bonen recepten

bruine bonensoep

INGREDIENTEN

2potten bruine bonen 2uien 1prei 1eetl kerrie 1theel.paprikap. 1theel.gemberp.1eetl. geraspte gemberwortel 2 en 1/2 dl.tomatenpuree 50 g volkorenmacroni 1theel.sojasaus1 liter water p/z

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken speklappen

Heerlijke, ouderwetse speklappen. Knapperig van buiten, mals van binnen. Erg lekker bij stamppot, bruine bonen schotel of capucijners

INGREDIENTEN

±1 kilo dikke speklappen (zonder zwoerd), 4 eetlepels zoete soja saus (ketjap manis), snufje knoflook poeder, snufje salie poeder (optioneel), peper, zout, 1,5 glas warm water

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chili sin Carne

Vegetarische chili

INGREDIENTEN

250 gr. bruine bonen, 400 gr. Soja gehakt, 1 flinke ui, 1 groene en 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, peterselie, 3 flinke wortelen, 1 prei, 5 rijpe tomaten of een blikje gehakte tomaten, 1 el tomaten puree, 1 klein blikje champignons, 1 blikje tauge, 1 maggi blok, baselicum, oregano, thijm, worcester saus, bonenkruid, zout, paprika en tabasco

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

soep

Voor een onverwachte gast is deze voedzame, smakelijke vegetarische soep snel te maken, voor 1,5 liter.

INGREDIENTEN

1 blik of pot witte bonen (420 of 340 gr)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Schilpadsoep

INGREDIENTEN

1,25 ltr,bruine bonen nar, 45 gr boter, een paar schijfjes mager gerookte spek. 1 ui een stukje wortel, een paar takjes peterselie en selderij, een mespuntje thijm, een stukje laurierblad, 4 peperkorrels, 45 gr bloem wat bruin van jus of soja, bouillonaroma.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Rundvlees in zwarte-bonensaus

Niet heet

INGREDIENTEN

2 eetlepels zoute zwarte bonen (uit een potje), 1 middelgrote ui, 1 kleine rode paprika, 1 kleine groene paprika, 2 th maizena, 1,25 dl runderbouillon, 2 theelepels ketjap, 1 theelepel suiker, 2 eetlepels olie, 1 knoflookteentje geperst, 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 400 gr lendenbiefstuk in dunne plakjes gesneden (laat of de slager dit snijden of leg het vlees ca. 1,5 uur in de vriezer: het snijdt dan makkelijk in plakjes).

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sweet and Sour Chicken

Mmmmmm, lekker ****

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 500 g ananasstukjes, 150 g sperciebonen, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 paprika, 4 el azijn, 3 el bruine suiker, 3 el soja saus, 2 tl arrowroot

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

SNIJBONEN MET VARKENSGEHAKT

Roergebakken gerecht uit Szetsjwan

INGREDIENTEN

, , ~ 250 g snijbonen, , ~ 30 g varkensgehakt, , ~ 1 el gedroogde garnalen, , ~ 1 el Szetsjwan ingemaakte kool, , AROMATISCHE SAUS:, , ~ 4 tl soja, , ~ 2 tl azijn, , ~ 1 afgestreken tl suiker, , ~ 1 tl sesamolie,

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Uienschotel Met Pindagehakt

Eenvoudig en "Machtig"

INGREDIENTEN

4 grote gesnipperde uien - 50 gram boter -, ltr blik bonen (bruine of witte) blikje tomatenpuree - 200 gram gehakt - 4 el pindakaas - halve theelepel sambal - aroma - peper en zout.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met stilton en polenta

Recept van Paul Gayler (Lanesborough Hotel) Meer recepten van Paul Gayler: BBC-chefs, Paul Gayler

INGREDIENTEN

Kruimeldeeg:, 150 g bloem, 75 g boter, 2 el water, zout,, , 500 gram gemengde groenten (bv: pastinaken, wortel, meiknol, sjalotten), 2 el honing, olijfolie, 50 gram ongezouten boter, gesmolten, 100 gram kastanjes, takjes thijm om te garneren, Voor de saus:, 20 g gedroogde paddestoelen, 30 gram ongezouten boter, 5 el port, 5 el soja saus, 4 tl aalbessenjam, 2 tl maizena, Voor de vulling:, 4 dl volle melk of slagroom, 2 teentjes knoflook, geperst, 100 gram mais (gekookt of uit blik), 50 gram polenta, 30 gram ongezouten boter, 2 el Parmezaanse kaas, geraspt, 100 gram Stilton

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

tempe opor

Lekker vegetarisch recept die ik zelf hebt gemaakt en het smaakte me prima.

INGREDIENTEN

1 pak tempe van ongeveer 350 gr (soja bonen)1 stuk laos duim grote en 2 salam blaadjes,1 theel trasie (garnalen pasta)1 peper kan elk soort zijn, 1 eetl- palm of bruine suiker,wat zout (naar smaak)1 blik santen (cocos melk),olie om te bakken 4 eetl.1 ui fijn en 4 pitjes knoflook fijn.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

KIPFILET MET PEKING ROERBAKSAUS

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets, 1 tl verse geraspte gember, 2 tl zwarte bonen, 3 el lente-ui, alleen het witte gedeelte, 0,8 dl Peking roerbaksaus, 1? dl kippenbouillon, ? tl geperste knoflook, ? tl suiker, snufje witte peper, PEKING ROERBAKSAUS:, 1 dl water, 2 el sherry of shoaxing wijn, 2 el champignon soja saus, 2 el oestersaus, 1 tl suiker, 1 el bloem, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke Gebakken bruine bonen-ovenschotel

Dit is echt een geweldige winterse schotel (zie foto) een bruine bonen schotel met uien, tomatenpuree, soja, aubergine, tomaten, knoflook en zo kan ik nog wel even doorgaan. Over de bruine bonen schotel zit een deksel van deeg.

INGREDIENTEN

300 gr bruine bonen, 1 takje tijm, 5 dlw ater, 1 ui, 2 kruidnagels2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, VOOR HET DEEG DEKSEL, 7 gr gedroogde gist, 250 gr tarwevolkorenbloem, ca. 2 dl lauw warm water, 2 el maiskiemolie, 1 tl zout, 2 uien, 2 el maiskiemolie, 2.5 dl bonenvocht, 1.25 dl cider, 1 el maiskiemolie, 1 aubergine, zout en peper, 1 tl worcestersaus, 1 el sojasaus, 100 gr tomatenpuree, 1 aubergine, 1 el maiskiemolie, 3 tomaten, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

soep

Voor een onverwachte gast is deze voedzame, smakelijke vegetarische soep snel te maken, voor 1,5 liter.

INGREDIENTEN

1 blik of pot witte bonen (420 of 340 gr), 1 pot soepasperges (300 gr), 1 blik gepelde tomaten (400 gr), 3 bouillonblokjes, 4 eetl maisolie of andere olie, 1 grote in partjes gesneden ui, 1 - 2 teentjes knoflook uit de knijper, 4 eetl havervlokken, 1 eetl sesampasta, 3 eetl bloem of volkorenmeel, 4 eetl melk of yoghurt, peper uit de molen, zout, soja of tamari, 4 eetl fijngehakte peterselie,

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rundvlees in zwarte bonensaus

Rundvlees in zwarte bonensaus

INGREDIENTEN

2 el zoute zwarte bonen, 1 middelgrote ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 tl maizena, 1,25 dl runderbouillon, 2 tl ketjap, 1 tl suiker, 2 el olie, 1 tl geperste knoflook, 1/4 tl gemalen zwarte peper, 400 gram lendebiefstuk in dunne plakjes,

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Rundsvlees met groene paprika en zwarte bonensaus

Een van de beroemdste Kantonese gerechten, serveer het eens thuis !!

INGREDIENTEN

-circa 500 g mals rundsvlees (beefstuk), -2 th lepels aardappelmeel, -6 eetlepels water, -5 eetlepels soja of maisolie, -250 g groene paprika, -zout naar smaak, -5 gepelde tenen knoflook, -4 lente uien (wit en groen apart), -1,5 eetlepel zwarte bonen, geprakt met 1/2 th lepel suiker en 2 th lepels maisolie, -eventueel 1/2 rode peper, -1,5 eetlepel medium dry sherry, DE MARINADE:, -1/2 th lepel zout en suiker, -4 th lepels donkere sojasaus, -versgemalen peper, -4 eetlepels medium dry sherry, -1/2 eetlep aardappelmeel, -4 eetlepels water, -2 th lepels soja of maisolie, -1 a 2 th lepels sesamolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wrap Winston

Een oosterse wrap

INGREDIENTEN

Kokos, stukje gember, 1 blikje bamboescheuten, in reepjes snijden, 1 el. ketjap manis, 1 el. verse koriander, fijngehakt, 1 el. sojasaus, 1 kleine paksoi, in reepjes, 1 pot bruine bonen, afgespoeld, 1 tl. sambal badjak, 100 gram tauge, 2 rookworsten, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 4 el. sesamolie, 50 gram spekblokjes, 8 grote wraps

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wrap Churcill

INGREDIENTEN

2 rookworsten, 50 g spekblokjes, 100 g tauge, 1 blikje bamboescheut (klein blikje (reepjes), 1 pot bruine bonen (800 g, afgespoeld), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal (badjak), 1 eetlepel sojasaus, stukje gember (verse, gesnipperd), 1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt), 4 eetlepels sesamolie, kokos, 8 grote wraps, 1 kleine paksoi (in reepjes)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  •  
  •  0-10 min.

Drooggebakken Vierkruidige Sperziebonen

Een karakteristieke schotel uit Sichuan. Gefrituurde sperziebonen met een heerlijk kruidenmengsel van onder andere gedroogde garnalen en Sichuan groente (gepekelde mosterdsoort met heet chilipoeder (toko)).

INGREDIENTEN

500 gr afgehaalde sperciebonen, 2 el gedroogde garnalen, 25 gr Sichuan groente (blik, toko), soja- of maisolie om te frituren, 3-4 teentjes knoflook, 1,5 cm geschilde gemberwortel, 1 tl zout, 2 el lichte (Chinese) sojasaus (toko), 3 tl suiker, 2 el weekwater van de garnalen, 3 tl rijst- of witte wijnazijn, 2 tl sesamolie, 2 lenteuitjes.,

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Wrap Winston

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

? 2 rookworsten, ? 50 g spekblokjes, ? 100 g tauge, ? 1 blikje bamboescheut (klein blikje (reepjes), ? 1 pot bruine bonen (800 g, afgespoeld), ? 2 teentjes knoflook (gesnipperd), ? 1 eetlepel ketjap manis, ? 1 theelepel sambal (badjak), ? 1 eetlepel sojasaus, ? stukje gember (verse, gesnipperd), ? 1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt), ? 4 eetlepels sesamolie, ? kokos, ? 8 grote wraps, ? 1 kleine paksoi (in reepjes),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wrap Winston

INGREDIENTEN

2 rookworsten, 50 g spekblokjes, 100 g tauge, 1 blikje bamboescheut (klein blikje (reepjes), 1 pot bruine bonen (800 g, afgespoeld), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal (badjak), 1 eetlepel sojasaus, stukje gember (verse, gesnipperd), 1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt), 4 eetlepels sesamolie, kokos, 8 grote wraps, 1 kleine paksoi (in reepjes).,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kip anders

Om de groene pepers uit de tuin te verwerken ontstond dit recept, met in het achterhoofd zeer pittige kip ,een recept dat ik vroeger met mijn Surinaamse tante maakte.

INGREDIENTEN

A, Kipfilet 1kg (lange repen gesneden)., uien 3 gesnipperd }, 3 groene pepers zonder zaadjes gesnipperd(pittiger?vervang dan door madame jeannet)}, 1/2 citroen --> sap }, 8 maggiblokjes }, 1/2 dessertlepel surinaamse sambal}, peper, kaneel, djinten, nootmuskaat,ve-tsin,gemberpoeder (snufje van elk ivm met sterke smaak)}, Scheut maggi }, 3 tenen knoflook geperst}, kikoman soja saus (pittiger: vervang dan door yellow label), 2 kleine blikjes tomatenpuree}, , B, Zonnebloemolie, 1 1/2 pak snelkookrijst, 1 1/2 blik bruine bonen

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tartas Sabrosas Tortillas - Hartige tortillataartjes

Een eigen creatie met Mexicaanse invloeden. De smaak wordt extra rijk door de bittere chocolade, pittig door de sambal en chorizo maar toch zacht door toevoeging van crème fraîche en in de oven heerlijk smeltende Cheddar. Dit recept bevat geen kippenei eiwit, noten en soja wanneer je de kruidenmix van de vulling zelf maakt i.p.v. een zakje kruidenmix te gebruiken. Als je dit vrij machtige recept niet te vaak eet, dan valt er ook best van te genieten als je probeert wat af te slanken.

INGREDIENTEN

Voor de tortillas:, - 525 gram tarwebloem, - 3 dl warm kraanwater, - 2-4 theelepels zeezout, , Voor de vulling:, - 1 blikje kidneybonen, uitgelekt, - 1 blikje witte bonen, uitgelekt, - 1 klein blikje mais, - 1 rode en 1 gele paprika, - 350 gram bieflapjes of -stuk, - stukje chorizo of suçuk van ca. 150 gram, - 1-2 teentjes knoflook, - gedroogde kruiden: komijn, koriander, paprikapoeder, peterselie, een snufje kaneel, - 1 theelepel tot 2 eetlepels sambal oelek of 1-2 jalapeñopepertjes in ringen, - 30-50 gram extra pure chocolade of hagelslag met tenminste 70% cacao., , Voor de topping:, - 200 gram (extra) oude of gerijpte Cheddar of Goudse kaas aan een stuk., - 2 potjes demi crème fraîche of 250 gram Philadelphia naturel light.

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Princessenboontjes uit Portugal

Boontjes met tomaat, spek en peterselie

INGREDIENTEN

=750 gr. princessenbonen, =2 eetlepels(olijf) olie, =75 gr. in kleine blikjes gesneden ongezouten gerookt mager spek, =1/2 bouillontablet(tomaat,kruiden of vlees), =200 gr. gepelde tomaten, =peper uit de molen,zout, =soja, worcestersaus of aroma, =4 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oosterse roerbakschotel

Tofu en tahoe zijn hetzelfde product. Tofu is de Chinese naam, tahoe de Indonesische. Het is een ideale vleesvervanger en wordt gemaakt van sojabonen. Simpel uitgelegd worden de bonen gewassen, geweekt en verhit en daarna vermalen en gezeefd. Aan deze massa wordt vervolgens een soort (plantaardige) stremsel toegevoegd, waarna een kaasachtige substantie wordt verkregen. Tofu bevat behalve vitamine B ook calcium.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teen knoflook, stuk gemberwordtel, 150gr. oesterzwammen, 1 struik paksoi, scheutje zonnebloemolie, 300 gr. tofu in blokjes, 50gr tauge, 1 volle eetlepel sojasaus, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel zoete chilisaus.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gebakken rijst met kip en sperziebonen

Een lekker gerecht met rijst, kip en sperziebonen in een Thais tintje. Toen ik in Thailand was leerde ik de combinatie sojasaus, oestersaus en vissaus. Een heerlijke combinatie om gerechten mee op smaak te brengen zonder extra producten toe te voegen. Met behulp van deze heerlijke combinatie probeerde ik dit recept uit! Het was echt super lekker en is ook nog eens laag in calorieën! 

INGREDIENTEN

200 gram zilvervliesrijst, 600 gram kipfilet, 600 gram sperziebonen, 1 ui, 4 eetlepels sojasaus, (4 eetlepels oestersaus)

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2019
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde bonenschotel

INGREDIENTEN

1 pond panklare prinsessenbonen, zout, 800 gram geschilde aardappelen, 80 gram plantaardige margarine, 40 gram bloem, 4 dl melk, 3 eieren, 1 eetlepel maizena, 150 gram geraspte oude kaas, soja, peper uit de molen, Flinke mespunt nootmuskaat,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pierna de Careno a la Orensa

De streek Orense, waarvan dit recept afkomstig is, ligt in de bergen van Calicié. Op de bergweiden graast een groot aantal schapen, vandaar dat in die streken veel gerechten van schapevlees en lamsvlees worden gegeten.

INGREDIENTEN

1,5-2kg:ontbeende lamspootpeper uit de molenzout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2006
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

TTT-triple

Tauge - Tahoe - Tauco (zoute soja bonen bruin)

INGREDIENTEN

Tauge - Tahoe - Tauco, 2 (naar gelang of je nog pittiger wil) pepers, 1 cm (schijfje) verse Laos wortel, 2 knoflookteentjes, 2 salamblaadjes, Cecap, Lenteuitjes, Evt. stukjes gesneden Zoute vis al gebakken)

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Japan

Tori-no-Teriyaki - gebraden kip. Veel spijzen in Japan wordenm et sojasaus gekruid. Sojasaus wordt gemaakt van soja- bonen, die de Japanners ook voor veel andere gerechten gebruiken. Als je de kip een paar uur in de soja-saus laat staan wordt ze bij het braden goudbruin en glanzend. Teriyaki betekent glanzend. Tegen de gastvrouw zeggen de gasten: itadakimasu. Dat wil zeggen "ik eet graag, dan u".

INGREDIENTEN

750 gram kippenboutjes, 1/2 kopje sojasaus, 1/2 kopje water, 1 theelepel suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje gemberpoeder.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste soja bonen recepten
Populaire bonen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top