Sambal goreng-boontjes
Spercieboontjes een keer doormidden snijden. De Sereh in vieren snijden, deze moet weer uit het gerecht worden verwijderd voor het opdienen
Ingrediënten 6 personen
750 g sperziebonen, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen laos, 1 stengel sereh (citroengras), 50 g santen (kokoscreme, blok a 200 g)Bereidingswijze
Sperziebonen schoonmaken en in pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar koken. Sperziebonen in vergiet onder koud stromend water afspoelen (zo blijven ze mooi groen). In wok olie verhitten en ui en knoflook hierin fruiten. Ketjap, sambal, gemberpoeder en laos erdoor roeren. Sereh in grove stukken snijden. Sereh, kokoscrème en 100 ml water aan uimengsel toevoegen. Geheel al roerend aan de kook brengen, op smaak brengen met zout. Sperziebonen door kruidenmix scheppen en nog 3 min. verwarmen. Voor serveren stukken sereh uit gerecht verwijderen.