Kouseband
Lekker bij lamsvlees massala
300 g kouseband, 1 fijngesnipperde rode ui, 1 rode peper in dunne ringetjes, 1/2 groentebouillonblokje, 1 t knoflook (of meer als je dat lekker vindt), beetje olie om in te fruiten, zout.
Kouseband in schuine stukjes snijden. Ui en knoflook samen met peper even fruiten, kouseband toevoegen. Ca. 10 min. al omscheppend doorbakken. Paar eetlepels water en bouillonblokje toevoegen en dan nog ca. 15 min. laten stoven. Zout naar smaak toevoegen.
- Surinaams Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2001Surinaams Bijgerecht20-30 min.
Kouseband
5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2000Surinaams30-60 min.
- Eigen recept
Kouseband
Lekker bij Roti
500 gr kouseband1 ui5 el olie of 75 gr margarinezwarte peper1 a 2 runderbouillonblokjes1 tl ve-tsin
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2002Surinaams Bijgerecht10-20 min.
Kouseband
Kouseband Aantal personen 4-6 Tijd 1 uur Herkomst Suriname Omschrijving De bekendste Surinaamse groente.De bekendste Surinaamse groente.
Ingredienten, , 5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,
- Surinaams Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-11-2000Surinaams Bijgerecht0-10 min.
Kouseband
400 gr kouseband, 1 ui, 1 teentke knoflook, 2 etl olie, 1 bouillonblokje, peper, noormuskaat
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-2000Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
Kouseband
Lekker makkelijk Surinaams groentegerecht
500 gram kouseband, 2 eetl. olie, 1 ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 bouillonblokje, peper en nootmuskaat naar smaak.
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2000Surinaams Bijgerecht10-20 min.
kouseband
Surinaams gerecht voor bij de roti of rijst
1 pond kouseband, 2 maggieblokjes, 1 teen knoflook, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 tomaat, 1/4 gele peper, adjoema of madam Jeanet.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2001Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
kouseband
Groentegerecht.
In stukjes gesneden: 200 gram Kouseband, 4 volle eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (Roerbaksaus), trassie, 5 eetlepels olie, zout, ,
- Surinaams Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-2000Surinaams Bijgerecht20-30 min.
KOUSEBAND:
HET POPULAIRSTE SURINAAMSE GROENTEGERECHT
1 potje Faja Lobi Kouseband-Mix, 200 gr kouseband gesneden, olie, trassie., De Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn en C1000.
- Surinaams Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2000Surinaams Bijgerecht0-10 min.
Kouseband
4-5 ons kouseband - 1 flinke ui - 2 teentjes knoflook - 2 middelgrote aardappels - 2 tomaten - 1 rode lombok of 1/2 madame jeanet peper (of een tl sambal)- 1 1/2 el massala kerrie
- Surinaams Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2000Surinaams Bijgerecht30-60 min.
Kouseband
1 kg kouseband, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 2 el tomatenpuree, 1 ? dl runderbouillon van een blokje, olie, zout
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2000Surinaams Bijgerecht10-20 min.
kouseband
Kouseband is een soort persie bonen. Het komt uit suriname .
1uitje fijn gesneden, 2 teentjes knoflook ., wat zout en zwarte peper.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-05-2002Indiaas Hoofdgerecht0-10 min.
Kouseband
1 kg.kouseband, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode spaanse peper, 30.gr. bakboter, 2 eetl.tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2000Hoofdgerecht30-60 min.
kouseband.
Hartige surinaamse haricoverts.
200a250 gr spekblokjes,1 gr ui,1 gr blik haricoverts(of spercibonen)1 blikje tomatenpuree,scheutje ketjap en evt. sambal.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2000Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Roti Kip Kerrie
Lekker lekker
4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2007Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Surinaamse Kouseband
Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker.
500 gr kouseband, 1/2 ui, 2 eetl olie, klein stukje peper 2 knoflook, 1 tl aji no moto, 2 tl masala, 1 bouillonblokje
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2000Surinaams Bijgerecht10-20 min.
Kouseband met garnalen
400 gram kouseband, 1 madam jeanette, 2 tenen knoflook(geperst), 5 el Faja Jobie kouseband-mix(toko), zout, 3 tl tomatenpuree, 12 el olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 300 gr middelgrote garnalen
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-2004Surinaams Bijgerecht10-20 min.
Stofoe Kouseband
Gestoofd kouseband met zoutvlees
250 gr zoutvlees, 600 gr kouseband, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 15 gr boter, 1/2 tl geraspte nootmuskaat, 1/2 tl paprikapoeder, 1 tomaat, peper en zout
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2000Surinaams30-60 min.
- Eigen recept
Kouseband met Zoutvlees
Lekker recept voor bij Roti Dalbhari. Recept uit Exclusieve Surinaamse Recepten van Mariana Diepenhorst.
150 gram kouseband, 100 gram Zoutvlees, 1/2 ui, 5 eetlepels olie, zwarte peper, 1 a 2 bouillon blokjes, 1 theelepel ve-tsin
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2002Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Kouseband met zoutvlees
Surinaams groentegerecht voor bij witte rijst.
* 300 gram kouseband * 250 gram Masterbeef zoutvlees * 1 teen knoflook * 1 middelgrote ui * 1 flinke tomaat * 2 el olie * 1/4 potje Faja Lobi Masterbeef Surinaamse roerbakmix
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2003Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Kouseband Met Rijst.
300 gr kouseband, 150 gr zoutvlees, 50 gr boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, zwarte peper, zout,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-1999Surinaams Hoofdgerecht0-10 min.
Kouseband met garnalen
Pond-per-dag-methode, eiwitrijk, visgerecht voor 4 personen
500 gr kouseband (verse sperziebonen kan ook als kousenband niet te krijgen is), 2 uien, 20 gr boter, zout, 2 eetl koriander, 3 eetl ketjap, 250 gr gepelde gekookte garnalen,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-02-2003Slanke keuken Hoofdgerecht0-10 min.
Kouseband (Creools)
Kouseband zijn een soort lange groene langerekte Surinaamse bonen. Ze zien er uit als een specieboon, maar je snijdt ze schuin af als een snijboon.
300 gram kouseband - 100/150 gram spekblokjes (niet gerookt!) - 50 gram boter - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zwarte peper - zout.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2001Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Tonijnsalade met kouseband
Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl
Blikje tonijn op water,, Olijfolie Extra Virgini,, 1 vleestomaat,, 1 rode ui,, 100 gram kouseband,, 2 flinke eetlepels mayonaise,, peper en zout naar smaak,, ciabatta broodjes
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-20140-10 min.
Kouseband met Garnalen
Recept van Sandhia
400 gram Kouseband -, 1 Madam Jeanette peper -, 4 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, zout -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 tomaat -, 12 eetlepels olie -, 1/2 ui -, 1 kopje water -, 250 gram middelgrote garnalen, , , , , , ,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2002Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Kip met kouseband
2 gesnipperde uien, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 200 gr gerookte kip in reepjes, 3 grote tomaten in stukjes, 1 kippenbouillontablet, 300 gr kouseband in schuine stukjes, peper.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband met Garnalen.
Een smaakvol gerecht.
400 gr. kouseband, 1 peper, 3 teentjes knoflook, een bakje roerbakmix voor groente, zout,1 ui, 1 tomaat, 3 theel. tomatenpuree, olijfolie, 1 kopje water, 250 gr. middelgrote garnalen., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Kouseband met Garnalen
500 gram kouseband, 100 gram middelgrote garnalen (vers of gedroogd), 1 peper (madam jeanette), 1 ui, 2 eetlepels knoflook, 1/2 verse tomaat, 1 theelepel masala, 2 scheplepels olie, 3 bouillonblokjes, 1 mespuntje tung chun spice powder, 1 theelepel aji-no-moto
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2001Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
Kouseband Met Rijst
500 gram kouseband, 250 gram rundervlees, 200 gram droge garnalen, 2 tomaten, 1/2 pak margarine, 2 kleine uien, 2 eetlepels aromat, 1 theelepel vetsin, 2 theelepels knoflook, 2 rijpe bananen, olie, rijst, zout en peper naar smaak
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-1998Hoofdgerecht20-30 min.
Rijst Met Kouseband
Rijst met kouseband is een traditioneel surinaams gerecht. Kouseband is een 30 cm lange boon en het wordt gemaakt met zoutvlees, een gepekeld stuk rundvlees. De ingredienten zijn verkrijgbaar bij chinese, indische of surinaamse winkels, toko's
1/2 pond kouseband, 200 gram zoutvlees of runderpoulet, 2 kopjes rijst, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 el olie, 25 gram margarine, sambal naar eigen smaak, 1 madam Janet, een scheutje zoute ketjap, 1/2 el tomaten puree
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-2001Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband Met Kip
Kouseband, kippepoten, rijst, aromat, suiker, asinomoto, zwarte peper, knoflook, zoete soja saus.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2001Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband met Garnalen
400 gram Kouseband, 1 Madam Jeanette peper, 4 theelepels Exotimex Knoflook, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), zout, 3 theelepels tomatenpuree, 1 tomaat, 12 eetlepels olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 250 gram middelgrote garnalen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Kouseband met Garnalen
400 gram Kouseband, -1 Madam Jeanette peper, -4 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -zout, -3 theelepels tomatenpuree, -1 tomaat, -12 eetlepels olie, -1/2 ui, -1 kopje water, -250 gram middelgrote garnalen,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-10-2002Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Kouseband Met Notenrijst
300 gr Pandan-rijst(te koop in de wereldwinkel, beslist geen andere), zout, 6 kruidnagels, 3 etl olie, 4 sjalotjes, 300 gram kouseband, 2 tl milde kerriepoeder, 75 gr cashewnoten, 4 etl seroendeng, 2 tomaten, 1 etl verse koranderblaadjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband met Aardappel
Recept van Sandhia
400 gram Kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, 1 Madam Jeanette peper -, mespuntje gemalen komijnzaad -, 4 aardappelen -, 12 eetlepels olie -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel suiker -, 1/2 ui -, 3/4 kopje water -, zout, , , , ,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2002Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband met Aardappel
400 gram Kouseband, -3 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -1 Madam Jeanette peper, -mespuntje gemalen komijnzaad, -mespuntje gemalen komijnzaad, -4 aardappelen, -12 eetlepels olie, -3 theelepels tomatenpuree, -1 theelepel suiker, -1/2 ui, -3/4 kopje water, -zout,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2002Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Kouseband met kokos
Kouseband, knoflook, ui, spaanse peper, gember(poeder), tandoorikruiden, wijn, creme fraiche, creamed coconut
- Fusion Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-05-2003Fusion Hoofdgerecht10-20 min.
Kouseband met zoutvlees
Mooie bijgerecht als aanvulling bij Surinaams gerechten.
500 g zoutvlees (basis bereiding: uitkoken) (zien bereidingswijze hier onder), 500 g kouseband, 2 grote uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 100 gram margarine of olie, 2 tomaten, in blokjes, 3 pimentkorrels, 1 laurierblad, 1 madam Jeanette-peper, in stukjes gesneden;, 1 runderbouillonblokje, , 1. De kouseband wassen en de topjes eraf snijden. Daarna de kouseband in stukjes van circa 4 centimeter snijden., 2. De Madam Jeanette peper eveneens wassen, het steeltje verwijderen in de lengte doorsnijden, de zaadlijsten verwijderen en tot slot Madam Jeanette in stukjes snijden., 3.Fruit de ui en knoflook in de boter of olie. Voeg de zoutvlees, tomaat, water, bouillonblokje, laurierblad, madam Jeanette en pimentkorrels toe., 4. Laat het circa 20 minuten zachtjes sudderen. Dan de kouseband toevoegen en verder zachtjes koken met deksel op pan tot gaar.
- Surinaams Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2015Surinaams Bijgerecht20-30 min.
Kouseband Garnalen
Surinaamse kouseband met garnalen
350 gr kouseband(in de sur toko te krijgen), 175 gr noorse garnalen of gedroogde sur.garnalen., 1 sjalote ui, 1 desertlepel groente bouilonpoeder, teentje knoflook., eetlepe olie,bv slaolie
- Surinaams Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-1999Surinaams Tussengerecht10-20 min.
Suriname:Rijst met Kouseband
Traditioneel Surinaams gerecht
Gekookte Rijst,, stukje margarine,, 2 bosjes Kouseband,, Dobbelsteentjesspek of gezouten varkensvlees,, 2 tomaten,, 1 ui,, 2 teentjes knoflook
- Surinaams Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2001Surinaams Hoofdgerecht0-10 min.