Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen
Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader!
Ingrediënten 4 personen
500 gram lamsbout in blokjes (ik gebruikte lamsboutplakken a la minute van AH) - 1/2 struik bleekselderij - 1 (rode) ui - 2 blokjes kidneybonen - 2 eetlepels Indiase currypasta - 1 blikje kokosmelk (250 ml) - 1 (of meer) rode peper - 1 eetelepel zonnebloemolie of arachideolie - peper en zout - 2 eetlepels gehakte koriander of peterselieVoorbereiding
Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijden. Ui pellen en in grove partjes snijden. Pepertje wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af onder de kraan.
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de blokjes lamsbout heel snel aan. Selderijboogjes, partjes ui en stukjes rode peper toevoegen en even meebakken. Currypasta erdoor roeren en even een paar minuten meebakken. Kokosmelk en zoveel water toevoegen tot het vlees met de groenten bijna onderstaat. Op een zacht vuur 40 minuten stoven tot het vlees zacht is. Op smaak maken met peper en zout. Kidneybonen toevoegen en meewarmen. Bestrooien met gehakte koriander of peterselie.