Kapucijners met spek en kaas
Eenpansschotel
Ingrediënten 4 personen
2 blikken kapucijners, 2 grote uien in ringen gesneden, 4 tenen knoflook geperst, 2 rode paprika's in reepjes gesneden, 1 klein blikje tomaten puree, 1 eetlepel sambal, zeezout, 200 gr. magere spekreepjes, 200 gr. vet spekblokjes, 200 gr. belegen kaas in blokjes, 3 volle eetlepels gehakte peterselieVoorbereiding
blikken openen en uit laten lekken
Bereidingswijze
Bak het vetspek haal het uit het vet als het goud bruin is (leg de spek op keukenpapier ) dan de spekreepjes in het spekvet zachtjes licht bruin bakken dan de ui de knoflook en de paprika erbij . Dan de tomatenpuree en de sambal er bij nog ca. 10 min. zachtjes pruttelen . De kapucijners er bij . Goed door warmen dan de kaas erbij roeren .