Haricot-Verts Met Walnoten
75 gr. blanke hazelnoten 600 gr. haricot verts zout 1 1/2 eetlepel walnootolie 1 eetlepel oregano
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Maak de haricot verts schoon
Kook de haricot verts in water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Druppel de olie erover en schep de hazelnoten en de oregano erdoor. Serveer direct.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-1998Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Rundstaartstuk met spruitjesstampot en haricotverts
Runderstaartstuk +/- 1.5 kilo, Mosterd, Vleeskruiden, Aardappelen voor puree, Spruitjes, Crème fraîche, Haricots verts, Vleeskruiden, Glace,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2008Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde Zeebaars en haricotverts, witte wijn, vanille, roo
Een heerlijk zacht en romig visgerecht.
2 vanillestokjes, zaad eruit geschraapt, rasp van 1 citroen, 2 eetl. olijfolie extra vierge, 4 zeebaarsfilets á 225 gram, vel ingekerfd, zeezout, 1 teentje knoflook, gepeld, 4 handjes haricots verts, uiteinden verwijderd, 1 wijnglas witte wijn, 150 ml slagroom, vers gemalen zwarte peper, gele bladeren uit een bleekselderijhart (of kervel)
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2012Mediterraan Hoofdgerecht10-20 min.
Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!
Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorieën, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk!
300 gr kipfilet, 1 tl maizena, 1 ½ tl sesamolie, 2 cm verse gember, 3 knoflooktenen, 1 rood chilipepertje, zonder zaad, 2 sjalotjes, 2 lente uitjes, 3 stengels bleekselderij, 100 gr haricotverts of kleine sperziebonen, 1 handje sugarsnaps of peultjes, 100 gr champignons, 2 jonge wortels, julienne gesneden, 1 stengel prei, 2 el zonnebloemolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, ½ tl suiker, 1 el sojasaus, 1 el vissaus (nam pla), 1 el droge sherry of chinese rijstwijn, Vers gesnipperde koriander (garnering),
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking
Mmmm… dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks
500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2013Frans Bijgerecht20-30 min.
Provencaalse aardappeltaart en haricoverts met een varkensha
1 varkenshaas, , Provencaalse kruiden, , 6 grote vastkokende aardappelen, , 2 eieren, , scheutje melk ? 1.5 dcl, , 2 tomaten, , 1 rode ui, , ? 12 haricotverts
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-08-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Shoarma Schotel
- 400 gram shoarmavlees van de super, - een pot haricotverts, - een blik tomatenblokjes, - zakjes geraspte oude kaas, - aardappel schijfjes, , Zelfgemaakte knoflooksaus, - 1/2 liter yoghurt, - mayonaise, - sambal (heet), - 3 a 4 knoflookteentjes, - suiker
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Kip in bourgondische roomsaus
Kipfilet in een saus van oa sjalotjes, knoflook, witte wijn en creme fraiche
50 gr boter, 500 gr kipfilet (in brede repen), 2 el bloem, 6 tenen knoflook (liefst verse, gehalveerd), 8 sjalotjes (gehalveerd), 3 bosuitjes (in stukken van ca 2 cm), halve zak Iglo groentenmix (asperges, peultjes, broccoli en haricot-verts met basilicum), handvol tuinerwtjes, 1 pot gevogeltefond, 150 ml droge witte wijn (bv droe steen), 1 bekertje creme fraiche met verse kruiden (AH), theelepel rozemarijn (gedroogd), peper en zout.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
koude kip-rijstsalade
Lekker voor een picknick!!
-(Mais) Kipfilet (twee stukken), - Haricotverts (diepvriespak Bonduelle of vers), - Basmaci Rijst (naar wens - gemengd met Zilvervliesrijst - neem een kopje p.p.), - Twee Bosuitjes, - Koriander (vers), - Rode (Punt)paprika, , - Citroen azijn, - Sesamolie, - Sesamzaadjes, - Kruidnagelpoeder, - Zout, - Knoflook (twee a drie tenen), - Drie gedroogde Chilipepertjes verkruimelen tussen vingers., , -
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Afrikaanse pindasoep
Helemaal strikt genomen is dit recept door het gebruik van de kippenbouillon niet geheel vegatarisch maar echter afgemeten tegen de meetlat van Folkerts is door het ontbreken van vlees, vis of kip dit gerecht juist geheel en al vegetarisch.
Voor de soep: 2 eetlepels olie, 1 fijn gesneden ui, 1-2 in ringen gesneden spaanse pepers, 1 eetlepel fijn gesneden gemberwortel, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels gemalen koriander, 1/4 theelepel gemalen foelie, 3 ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 1 kleine in blokjes gesneden aubergine, 250 gram gehalveerde haricotverts, 250 gram pindakaas met nootjes, 1/2 liter kippenbouillon, zout en peper., Voor de garnering: 50 gram grof gehakte pinda's, 2-3 eetlepels fijngehakte selderij en 2 rode spaanse pepers waarvan de zaden zijn verwijderd en welke in fijne ringetjes zijn gesneden.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2007Afrikaans30-60 min.
Salade van parelhoen
Een heerlijke salade met hazelnootdressing
2 parelhoenders, 50 gr. boter, 50 gr. haricotsverts, 150 gr. gemende slasoorten, 1 perzik, 50 gr. grotchampignons, 1 dl. Perziklikeur, 2 el. Wittewijn azijn, 1 dl kippenbouillon, 50 cl. Arachide olie, 50 cl. Hazelnootolie, 4 gr. zout, 3 st. peperkorrels, 2 st. sjalot,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2002Internationaal30-60 min.