1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Groene Bonen

Groene bonen recepten (1.266)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Chili con carne

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt 2 uien, fijn rode chilipeper met zaden, fijn 3 tenen knoflook fijn 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes 450 g bliktomaten, in stukjes 40 g tomatenpuree 1 e suiker 1/2 t cayenne 1 t chilipoeder 1 vol t paprikapoeder 1 vol t komijnpoeder 1+1/2 t zout 1 laurierblad, gescheurd hand vol fijn peterselie of dille 3 e olijfolie 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

Bereidingswijze

1. Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren. 2. Bak nu de gehakt rul in de uienmengsel terwijl voortdurend omscheppen. 3. Voeg paprika blokjes toe en bak even mee. 4. Doen nu de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. 5. Voeg tomatenblokjes en alle ander ingrediënten toe behalve de peterselie. 6. Laat mengsel voor een half uur zachtjes koken zonder deksel. (indien nodig, doe er water bij als het te droog worden) 7. Voeg bonen toe. 8. Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne.

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

3 grote uien., 1 eetlepel olijfolie., 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., 1 grote groene paprika (in blokjes)., 400 gram mager rundergehakt., 1 blik tomatenblokjes., 1½ theelepel chilipoeder., 1½ eetlepel bloem., 1½ eetlepel bruine suiker., 1 groot blikje tomatenpuree., 1 grote pot bruine bonen., 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten

Wat restjes groenten uit je koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken met pesto en Parmezaanse kaas. Snel klaar en ....smullen maar.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

soep met groene bonen en curry

INGREDIENTEN

600 gr groene bonen,- 20 cl verse room,- 1 liter kippenbouillon,- 1 kl curry,- 1 bosje peterselie,- 1 bosje bieslook,- zout en versgemalen peper.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Populaire bonen recepten

LAMSBOUT MET BONEN EN GROENE PEPERKORRELEN

Langzaam geroosterd lamsbout op een bed van bonen, vormt een heerlijk vezelrijke hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

8 gepelde knoflookteentjes, een anderhalf tot 2 kilo lamsbout, 3 e olijfolie, zout, 400 g verse panklare spinaziebladeren, 400 g flageoletbonen uit blik, uitgelekt (of anders witte bonen), 400 g boterbonen uit blik, uitgelekt, 2 takjes rozemarijn, 2 e uitgelekte groene peperkorrels

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2007
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Witte bonen met groene kruiden.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 pot witte bonen (720 g), 3 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 2 eetl. margarine, 1 teentje knoflook, 2 theel. bouillonpoeder.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Groene bonen in tomatensaus

Op zijn Spaans, deze Judias Verdes, lekker pittig.

INGREDIENTEN

-500 g sperziebonen of snijbonen, -2 eetlepels olijfolie, -1 ui en 1 teentje look, -zout,zwarte peper en suiker, -peterselie, -500 g tomaten, -2 eetlepels tomatenpuree

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle met groene bonen en scampi

Voor 4 pers; bereidingstijd: 30 min

INGREDIENTEN

400 g tagliatelle; 1/2 kg gepelde scampi (diepvries); 100 g sluimererwten (peultjes); 100 g fijne prinsessenbonen; 100 g snijbonen; 2 teentje fijngesnipperde knoflook; 150 g zwarte ontpitte olijven; 2 fijngesnipperde pijpajuintjes; 1,5 dl yoghurt; olijfolie; 4 el verse fijngesneden basilicum; peper en zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

salade van aardappel en groene bonen

INGREDIENTEN

2 tl witte wijnazijn, 1 el vers citroensap, 2-3 el pastis, zout, peper, 1 tl dijonmosterd, 75-125 ml olijfolie, , 750 gr kleine aardappels in schil, 375 gr haricots verts, tomaatjes, gehalveerd, 1 kleine rode ui, fijngesneden, halve kop (platte) peterselie, 1 el verse tijm, halve kop zwarte olijfjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste groene bonen recepten

Romige cantharellen met groene bonen.

Dit bijgerecht is zo lekker, dat je er verstandig aan doet om dit in ruime hoeveelheden klaar te maken. Lekker bij konijn gestoofd in Texels Skuumkoppe of bij gevogelte.

INGREDIENTEN

500 gram sperziebonen., 300 gram cantharellen., 25 gram roomboter., 1 gesnipperde rode ui., versgemalen peper., zout., 1 dl créme fraîche., 4 eetlepels grofgesneden verse basilicum.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

GROENE BONEN MET CHAMPIGNONS

Groenbone en Sampoeine(sperziebonen)

INGREDIENTEN

350 g Groenbone, Franse styl gesny -, 1 ml Peper -, 200 g Sampioene, skoongevee en in skyfies gesny -, ? pakkie Sampioenroomsop -, 5 ml Sout -, 50 g Margarien -, 15 ml Suurlemoensap - 3 ml Aromat -, 125 ml Melk,

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

GROENE BONEN MET FETA

Groenbone en Feta Gereg

INGREDIENTEN

500 ml Groenbone -, 1 Ui Gekap -, 12,5 ml margarien -, 25 ml Koekmeel -, 2 ml Bruinsuiker -, Sout en Peper na smaak -, 125 ml Suurroom -, 75 ml Melk -, 250 g Gekrummelde fetta kaas -, 100 ml Gekrummelde Crisps(RICE CRISPIES),

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groene bonen kerrie met rozijnen en banaan

Zelfs de koningin lust deze denk ik.

INGREDIENTEN

600 g groene bonen van eigen keuze, gekerfd (in plakjes gesneden), 60 g rozijnen voor 2 uur in witte wijn geweekt, 1 ui, in halve ringen, 1 e olie, zout, 1 e kerriepoeder, 25 ml abrikozenjam, 40 ml witte azijn, 1/4 t tijm, 3 bananen, in plakjes

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Groene bonen salade met Gebakken Brie

Zowel als voorgerecht als vega hoofdgerecht

INGREDIENTEN

450 gram spercibonen, 300 gram tuinbonen (diepvries) of eventueel pot, 2 teentjes knoflook, olie, 400 gram Brie ( munster of camembert is iets pittiger van smaak), 2 eieren, Panko ( paneermeel), Boter, zout en peper, mosterd dressing ik gebruik altijd mijn eigen dressing zie bij mijn recepten of gebruik een dressing naar keuze

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili con Carne (slowcooker)

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees of gehakt250 gram magere spekblokjes1 eetlepel bloem2 flinke uien in plakjes2 teentjes knoflook1 groene paprika in plakjeswat champignons (bv 150 gr) in vieren1 blik tomaten gepeld met sap1 klein blikje tomatenpuree100 ml waterscheut olijfolie100 ml rode wijnkruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pepersteak van tonijn met dronken bonen en groene chili

INGREDIENTEN

Voor de steak en de bonen:, - 4 tonijnsteaks a 150 gr. per persoon;, - gestoten gemengde peper (peperconcassee of steakpeper);, - 175 gr. zwarte bonen geweld of uit blik ;, - 1 teentje knoflook, geperst;, - 1 eetlepel gemalen komijn (djinten);, - 1 dl bier;, - 3 el olijfolie;, - restje jus;, - blikje boterboontjes;, - kristalsuiker;, - roomboter., , Voor de chili verde:, - ? groene paprika;, - 1 groene chilipeper;, - 3 el verse koriander;, - 3 lente-uitjes;, - 2 el witte wijnazijn;, - ? el mosterd;, - 3 el olijfolie.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pepersteak van tonijn met dronken bonen en groene chili

INGREDIENTEN

Voor de steak en de bonen : 4 tonijnsteaks a 150 gr - gemengde steakpeper - 175 gr zwarte bonen geweld of uit blik - 1 teentje knoflook, geperst - 1 el gemalen komijn (djinten) - 1 dl bier - 3 el olijfolie - restje jus - 1 blikje boterboontjes - kristalsuiker - roomboter., Voor de chili verde: - 1/2 groene paprika - 1 groene chilipeper - 3 el verse koriander - 3 lente-uitjes - 2 el witte wijnazijn - 1/2 el mosterd - 3 el olijfolie.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

groene lintmacaronie met witte bonen in tomatensaus

Aparte maar lekkere combinatie

INGREDIENTEN

1 pot wittebonen in tomatensaus, groene lintmacaronie, 1 flinke teen knoflook, 2 vleestomaten, 1 grote ui, scheutje ketjap, mespuntje oregano,tabasco, zout en een bouillonblokje voor de pasta

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gebraden tofu met groene bonen en aziatische kokossaus

INGREDIENTEN

1 pak tofu, 2 eetlepels sojasaus, 1 / 4 kopje plantaardige olie, 1 eetlepel fijngehakte knoflook, 1 eetlepel fijngesneden geschilde verse gember, 1 / 2 theelepel gedroogde hete rode peper, 1 pond sperziebonen, schoongemaakt en gesneden stukken, 1 rode paprika, snijd ze in reepjes (2 cm lang), 1 theelepel zout, 1 blik ongezoete kokosmelk, 1 eetlepel verse limoensap, 1 / 3 kopje gehakte gezouten cashewnoten geroosterd

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Bonen bitterballen

INGREDIENTEN

500 g zwarte ogige bonen, 3 uien, 1 groene paprika, 1 teentje knoflook, zout, peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

Varkenshammetje met bonen

Lekker recept dat goedkoop en makkelijk is

INGREDIENTEN

-2 gekookte varkenshammetjes, -2 blikken bruine bonen, -1 blik ma?skorrels natuur, -3 uien, -1 blik gepelde tomaten, -2,5 dl rode tafelwijn, -1 rode en 1 groene paprika, -100 g boter om te bakken, , , , , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshammetjes met bonen

INGREDIENTEN

2 gekookte varkenshammetjes, 2 blikken bruine bonen, 1 blik maiskorrels(natuur), 3 uien, 1 blik gepelde tomaten, 2 dl. rode wijn, 1 rode en 1 groene paprika, 100 gr. boter om te bakken.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lamsgehaktballetjes met bonen

Tuinbonen zijn rijk aan vitaminen, koolhydraten en eiwitten. Als men verse tuinbonen wilt gebruiken ,moet men deze enkele uren weken.

INGREDIENTEN

-100 gr uien, -teentje knoflook, -300 gr gehakt van lamsvlees, -zout, -cayennepeper, -3a4 el sesamolie, -1 rode en 1 groene paprika, -200 gr tuinbonen (uit de diepvries), 2a3 el sojasaus, -3 cl kummel (likeur van karwijzaad), -1,25 dl krachtige lamsvleesbouillon, -scheutje tabasco

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehakt met spek en bonen eenpansgerecht

Lekker makkelijke ongecompliceerde gerecht die ook nog snel klaar zijn.

INGREDIENTEN

500 g biologisch rundergehakt (een eurotje meer maar wel lekkerder), 200 g gerookte spekreepjes, 1 e boter, 3 e olijfolie, 2 uien, fijn, 2-3 teentjes knoflook, fijn, 50 ml brandewijn, 2 t aromat, 1 t gemalen zwarte peper, 2 t gedroogde oregano, 1 t gedroogde basilicum, 450 g tomatenstukjes uit blik, 2 potten bonen in tomatensaus (850 g), verse peterselie, oregano en basilicum voor garnering

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

groene curry

Makkelijke, snelle, pittige groentecurry.

INGREDIENTEN

Ca 300 gr sperzie boontjes; 1 a 2 struikje(s) broccoli; 1 blikje doperwtjes; 1 prei; 1 ui; 1 blikje 'red kidney' bonen; olie; 2 a 3 eetlepels curry pasta Garam Masala (Pataks); santen

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische bruine bonen

Eenpansgerecht bruine bonen, net even anders.

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 1 ui, 2 a 3 speklapjes zonder zwoerd, 1 groene paprika, ketjap, nootmuskaat, peper, zout, mosterd, bouillonblokje

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cubaanse zwarte bonen

Frijoles negros (zwarte bonen). Een origineel Cubaans recept.

INGREDIENTEN

500 gram zwarte bonen, 10 koppen water, 1 grote groene paprika, 1 grote rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 theelepels zout, versgemalen peper, 1 eetlepel oregano (gedroogd), 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels droge witte wijn,

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Grote witte bonen (Gigantes)

INGREDIENTEN

500 gram grote witte bonen - 500 gram tomaten - 250 gram groene paprika - 250 gram uien - 2 tenen knoflook - 1/2 kopje fijngesneden peterselie - 2 koppen olijfolie - zout en peper, ,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip Uit De Wok Met Sperziebonen En Lente-Ui

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bruine bonen met spek en stroop

Een simpel maar lekker gerecht. Je kunt dit gerecht ook maken met kapucijners. Ik heb dit recept vorig jaar gemaakt met verse kapucijners uit eigen tuin. Heerlijk!

INGREDIENTEN

500 g bruine bonen, 250 g gerookte spekreepjes, 2 uien, in ringen, zilveruitjes, augurken, stroop, , Natuurlijk het lekkerst met zelfgeweekte bruine bonen. Tip hieronder is een smakeloze tip van smulweb!

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bruine Bonen Schotel Met Varkensvlees

Hollandse ingredienten, oosterse smaak

INGREDIENTEN

300 gr. magere varkenslappen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 25 gr. boter, 1 zakje nasikruidenmix, 2,5 dl gezeefde tomaten, 1 tl paprikapoeder, 1 blik bruine bonen, 4 el mais, ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Groenten, Bonen En Rijst

Mexicaanse bonen

INGREDIENTEN

450 gr gedroogde zwarte of rode bonen, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie, 1 gehakte ui, 2 groene chili's

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bonensoep Van Witte Bonen

Monter met Montignac...ook bij voedselovergevoeligheid. Lekker recept uit de natuurvoedingswinkel. Goede koolhydraten. 2 - 4 personen.

INGREDIENTEN

, 500 gr witte bonen (zelfgeweekt 24 uur en gekookt in 1 uur of uit een pot, maar lees op het etiket of er geen suiker aan toegevoegd is), 1 teentje knoflook, 300 gr broccoli in kleine roosjes, of 300 gr gebroken sperziebonen, 2 dl water, , ,

  • Montignac
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Bruine bonen met shoarmasoep

Zeer snelle makkelijke maaltijdsoep van bruine bonen met shoarmavlees.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 2 uien, 300 gram shoarmavlees, 200 gram soepgroenten, 2 teentjes knoflook, 1 pot bruine bonen (720 gr), 2 blikken gepelde tomaten per blik 400 gram (bijv. 1 blik Elvea tomatenstukjes gekruid met chili en 1 gekruid met groene paprika), 750 cc water, 3 rundvleesbouillon tabletten bijv. van Maggi, mespuntje cayennepeper (eventueel) en fijn geknipte peterselie.,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paprikasoep met witte bonen

Lekker snel klaar en echt verrukkelijk. Heerlijke maaltijdsoep dus! De soep is vegetarisch, maar voor wie dat lekker vindt kan er ook kleine balletjes gehakt of uitgebakken spekjes aan toevoegen.

INGREDIENTEN

4 rode paprika`s - 1 middelgrote ui - 2 teentjes knoflook - 2 eetl olie - 3 bouillontabletten - 1 potje witte bonen (300 gr) - 1 groene Spaanse peper - 1/2 eetl paprikapoeder - snufje kerriepoeder - 1 theel tijmblaadjes - 1 dl slagroom

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2004
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Bruine bonen salade

Beetje vreemd, maar wel erg lekker

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, pot mais, 1 groene paprika, plak feta (in stukjes), bosje koriander, 1 el citroen- of limoensap, 2 el zoetzure chilisaus, beetje peper en zout.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spaanse witte bonen met chorizo

Echt comfort food. Een soort cassoulet, maar dan met een Spaanse twist. Lees er meer over in mijn blog http://www.gezonddooreten.nl/2016/01/22/comfort-food-uit-spanje/

INGREDIENTEN

1 blik witte bonen (400 gram/240 gram uitlekgewicht), 100 gram spekblokjes of 1 dun speklapje, 100 gram pittige (bak) chorizo, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, verse thijm, 10 tomaatjes

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bruine bonen salade

Eens wat anders met bruine bonen...

INGREDIENTEN

Bruine bonen uit pot, 400 gram (tros)tomaten, 150 gram chorizo/salami, 100 gram groene olijven, citroensap, 4 eieren, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui, 1 mespunt bonenkruid, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Turks
  •  0-10 min.

Salade met witte bonen

Lekkere salade die goed past bij Afrikaanse gerechten

INGREDIENTEN

* Potje of blikje witte bonen ZONDER saus(ong 300 gr), * 3 vleestomaten, * 1 ui, * groene olijven, * kaneel, * kruidnagelpoeder, * (olijf)olie, zout, peper, * muntblaadjes

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste groene bonen recepten
Populaire bonen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top