Capucijners met spek en uien
Ouderwetse capucijnerschotel
Ingrediënten 3 personen
1 pond speklapjes zonder zwoerd, 1 grote pot (of blik) capucijners, 8 flinke uien, boter, speklapjeskruidenBereidingswijze
KNIP de speklapjes in reepjes (ja, gaat heel makkelijk met een schaar). Strooi er speklapjeskruiden over en laat even intrekken. Snij de uien in ringen. Doe de spekreepjes in een hapjespan zonder boter en laat ze langzaam uitbakken op klein vuur met het deksel op de pan. Doe een flinke klont boter in een grote koekenpan en bak hierin de uienringen tot ze gaar en bruin zijn. Als er voldoende vet uit het spek is het vuur wat hoger en het spk lekker bruin bakken. Het overtollige vet afscheppen en even bewaren. Doe de gebakken uien bij het spek. Giet de capucijners af in een vergiet en spoel ze even af. Doe dit ook bij het spek en de uien. Schep er eventueel nog een flinke lepel spekvet over heen (wel zo lekker) en laat het goed warm worden.