Chili con Carne lekker pittig
Mijn eigen recept losjes gecombineerd met elementen van andere chili-recepten op internet, plus een pittige versie zoals deze was ik nog niet tegen gekomen.Enjoy! …
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:, , -500 g rundergehakt, -Gehaktkruiden, -Blik bruine bonen (800 g), -Blik kidneybonen (400 g), -Potje zongedroogde tomaten op olie (280 g), gebruik ongeveer de helft., -2 grote uien, -4 teentjes knoflook, -2 blikken tomaten van 400 g, -Blikje tomatenpuree van 70 gram, -Verse Koriander (klein bosje), -Paprika (rood), -Spaanse pepers (3 tot 5), -Chorizo-worst, -Oregano (theelepeltje), -Zout (half theelepeltje), -Peper (versgemalen), -Bouillonblokje, -Cayennepeper (theelepeltje), -Paprikapoeder (theelepeltje), -Eventueel kun je nog wat Harissa toevoegen (naar smaak)., , -En om je Chili extra lekker (en pittig) te maken: voeg je tenslotte nog een fijngesneden Madame Jeanette of Adjuma toe (als je eraan kunt komen)., Ik vind de smaak van deze pepers bijzonder goed passen bij Chili con carne. , Maakt de Chili ook meteen lekker pittig., -Evt. vervang je de spaanse pepers door een gele paprika of rode puntpaprika (als het anders bij elkaar iets te pittig wordt)., , -Andere optie (iets minder pittig): haal bij de toko een zakje gedroogde Rawit-pepertjes, maal ze in je koffiemolen (in zijn geheel), en voeg een theelepeltje van het poeder toe aan je Chili., Dit geeft een lekkere lichtpittige smaak zonder te overheersen., ,