Bruine bonen curry
Behoorlijk pikant bonengerecht vol vezels en vitaminen en reuze gemakkelijk.
Ingrediënten 2 personen
* halve rode paprika * 2 tenen knoflook * 1 ui * 1 flinke prei * half bakje champignons * 200 gr varkenshaas of kipfilet * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 blik bruine bonen * 3 flinke el Patak's currypasta mild * 1 el Blue Band vloeibaar * scheutje rode wijn of waterVoorbereiding
Snijd het vlees in stukjes.Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook en de ui. Snijd de prei in ringen, was deze en laat goed uitlekken. Snijd de champignons in plakjes. Doe de bruine bonen in een zeef of vergiet en spoel ze af.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak het vlees lichtbruin. Schep het uit de pan en zet even weg in een schaaltje. Bak in het resterende vet de ui, knoflook, prei, paprika en champignons. Doe het blikje tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Voeg de currypasta toe. Doe het vlees terug in de pan en schep de bonen erdoorheen.Voeg een scheut rode wijn of water toe. Laat alles nog even zachtjes sudderen en schep voorzichtig om.